Gietvloer op tegels

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Gietvloer op tegels, is dat mogelijk?

Uitgekeken op uw tegelvloer? Een gietvloer op tegels is een prachtige vloeroplossing om een nieuwe vloer te realiseren. U profiteert daarbij van het voordeel dat u de tegelvloer niet hoeft te verwijderen. Het is namelijk met de nodige voorbereidende werkzaamheden mogelijk een gietvloer op tegels te plaatsen. Dat is ook ideaal om te weten als u bijvoorbeeld een oudere woning heeft gekocht, waar de vloer uit plavuizen bestaat. De oude vloer is dan om te toveren tot een moderne en onderhoudsvriendelijke gietvloer.

Voordelen gietvloer op tegels aanbrengen

Het grootste voordeel is dat de gietvloer op de bestaande vloer is aan te brengen. Dat scheelt hak- en breekwerk. Een gietvloer op tegels of plavuizen betekent dat uw vloer een naadloos uiterlijk krijgt. Bovendien is de nieuwe vloer te combineren met vloerverwarming, slijtvast en ook nog eens waterdicht. Dat de tegelvloer blijft liggen, heeft geen invloed op bijvoorbeeld het openen van deuren. De dikte van een gietvloer op tegels is namelijk maar heel beperkt tot enkele millimeters. U hoeft dan ook geen deuren in te korten.

Voorbereiding van de tegelvloer

De tegelvloer dient als deze blijft liggen als ondervloer voor de gietvloer. Er is wel enige voorbereiding voor nodig, want het belangrijkste is dat de ondergrond vlak is. Dat is een vloer met tegels uiteraard niet vanwege de voegen. Of misschien is er sprake van niveauverschil tussen de plavuizen. De voorbereiding van de tegelvloer heeft betrekking op het opruwen en op het egaliseren van de ondergrond. Het opschuren van de tegels is nodig voor een goede hechting. Het is ook mogelijk om daarvoor een primer te gebruiken die als hechtende tussenlaag dient. Een gietvloer op tegels is daarna stap voor stap aan te brengen om tot een prachtig resultaat te komen.

Keuze uit verschillende soorten gietvloeren over tegelvloeren

G-vloeren biedt u een ruim assortiment met uiteenlopende soorten gietvloeren. Een gietvloer aanbrengen op tegels om een betonlook te creëren is een optie. Het is ook mogelijk om voor een effen vloeruitvoering te kiezen. Wat dat betreft voorzien wij u niet alleen in design in een ruime keuze, maar ook uit kleuren. Bovendien is het eveneens mogelijk om woonbeton over tegels aan te brengen.

Gietvloer op tegelvloer in badkamer

De badkamer krijgt als ruimte in huis steeds meer aandacht. Het is tegenwoordig heel populair om de badkamer luxe in te richten met een exclusieve uitstraling. Een gietvloer op tegels is ook in dit geval een ideale vloeroplossing. De meeste badkamers zijn voorzien van tegelvloeren en de uitstraling is naar luxe en exclusief te veranderen met een gietvloer. Bij het verbouwen van uw badkamer is het daarom te overwegen een gietvloer op de tegels te plaatsen. Wilt u een extra stijlvolle look creëren? Een combinatie van een Pandomo vloer met Pandomo wanden is dan ideaal.

Gietvloer op tegels met vloerverwarming

Het is tegenwoordig steeds gewoner om vloerverwarming in huis te hebben als duurzame energiemaatregel. Het bespaart op de energiekosten, maar draagt ook nog eens bij aan het comfort en luxegevoel. Wij maken het mogelijk om een gietvloer op tegels met vloerverwarming uit te voeren. Het is bovendien een voordeel dat het rendement met deze combinatie perfect is. De dunne vloer zorgt voor een ideale geleiding van warmte en hierdoor ervaart u bovendien een gelijkmatige warmteverdeling.

Advies van een expert

Wilt u graag een gietvloer op tegels laten plaatsen en stelt u professioneel advies op prijs? Onze expert voorziet u graag van uitgebreid advies. Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak om naar onze showroom te komen.

Veelgestelde vragen over gietvloer op tegels.

Hoeft de tegelvloer er niet uit voor het aanbrengen van een gietvloer?

Nee, de tegels mogen blijven liggen, maar wij nemen wel maatregelen om de ondergrond vlak te maken. Dit is een vereiste voor een mooi en blijvend resultaat.

Wat kost een gietvloer over tegels?

Het totaaloppervlak is een van de kostenaspecten net als de mate van voorbereidende werkzaamheden. De prijs hangt dus van meerdere factoren af en verschilt ook als u de keuze maakt voor een gietvloer op tegels met vloerverwarming.

Is een gietvloer op tegels gevoelig voor krassen?

Een gietvloer op tegels is niet meer of minder gevoelig voor krassen dan op een andere ondergrond. Wij raden wel altijd aan om de gietvloer tegen krassen te beschermen door bijvoorbeeld meubelviltjes onder meubels te plaatsen.

Kan elk soort gietvloer over tegels heen?

Het is mogelijk om bij ons een keuze te maken uit meerdere soorten gietvloeren. Naast een PU gietvloer behoort een betonlook vloer net als woonbeton tot de mogelijkheden.

Zie ik geen niveauverschil bij een gietvloer op tegels?

Nee, want wij bereiden de ondergrond met tegels dusdanig voor dat er sprake is van het opheffen van niveauverschillen en ongelijke delen, zoals voegen. Het is uiteraard wel belangrijk dat u de gietvloer over tegels door een specialist als ons laat aanbrengen om een volledig vlak resultaat te verkrijgen.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten