Gietvloer op tegels

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Gietvloer op tegels, is dat mogelijk?

Uitgekeken op uw tegelvloer? Een gietvloer op tegels is een prachtige vloeroplossing om een nieuwe vloer te realiseren. U profiteert daarbij van het voordeel dat u de tegelvloer niet hoeft te verwijderen. Het is namelijk met de nodige voorbereidende werkzaamheden mogelijk een gietvloer op tegels te plaatsen. Dat is ook ideaal om te weten als u bijvoorbeeld een oudere woning heeft gekocht, waar de vloer uit plavuizen bestaat. De oude vloer is dan om te toveren tot een moderne en onderhoudsvriendelijke gietvloer.

Voordelen gietvloer op tegels aanbrengen

Het grootste voordeel is dat de gietvloer op de bestaande vloer is aan te brengen. Dat scheelt hak- en breekwerk. Een gietvloer op tegels of plavuizen betekent dat uw vloer een naadloos uiterlijk krijgt. Bovendien is de nieuwe vloer te combineren met vloerverwarming, slijtvast en ook nog eens waterdicht. Dat de tegelvloer blijft liggen, heeft geen invloed op bijvoorbeeld het openen van deuren. De dikte van een gietvloer op tegels is namelijk maar heel beperkt tot enkele millimeters. U hoeft dan ook geen deuren in te korten.

Gemakkelijk in onderhoud

U levert qua onderhoudsgemak niet in als u een gietvloer over tegels laat aanbrengen. Het is zelfs nog gemakkelijker om een gietvloer schoon te maken dan een tegelvloer. Een vloer met tegels heeft voegen en daar kan vuil en stof inkruipen. Een gietvloer is daarentegen helemaal vlak en naadvrij. Bovendien blijft stof er netjes op liggen en is het daarom in een handomdraai weg te nemen. Ten aanzien van groot onderhoud hoeft u bij een gietvloer op tegels helemaal geen planning te maken. Dat hoefde voor een tegelvloer ook al niet, maar voor uw nieuwe vloer op de tegels dus ook niet.

Gietvloer over tegels zelf doen?

Er zijn veel soorten vloeren gemakkelijk te leggen, maar als u nadenkt over een gietvloer over tegels zelf te doen, is dat toch een ander verhaal. Een juiste voorbereiding is wat dat betreft heel belangrijk, want u moet eerst de tegels ruw maken en als er een verschil in hoogte is aan de ene kant van de kamer met de andere kant, dan moet u dat probleem ook oplossen. Er komt bij een gietvloer over tegels zelf doen veel kijken. Denk ook maar het belang van een goede hechting en de plaatsing van de gietvloer op de tegels zelf. Wilt u toch de gietvloer over tegels zelf leggen, zorg dan dat u kwaliteitsmaterialen gebruikt en u zich goed voorbereid. Uiteraard helpen wij graag iedereen met het plaatsen van een gietvloer over tegels als u de uitdaging niet zelf wenst aan te gaan.

Gietvloer over tegels leggen

Na de voorbereiding, zoals opschuren en egaliseren van de tegels, begint het proces voor het aanbrengen van de PU gietvloer. Dit gebeurt in fasen en aan de hand van de volgende stappen met steeds een laag per dag in verband met de droogtijd:

  • Voorbereiding
  • Primer
  • Schraplaag
  • PU gietvloer
  • Topcoating

Voorbereiding van de tegelvloer

De tegelvloer dient als deze blijft liggen als ondervloer voor de gietvloer. Er is wel enige voorbereiding voor nodig, want het belangrijkste is dat de ondergrond vlak is. Dat is een vloer met tegels uiteraard niet vanwege de voegen. Of misschien is er sprake van niveauverschil tussen de plavuizen. De voorbereiding van de tegelvloer heeft betrekking op het opruwen en op het egaliseren van de ondergrond. Het opschuren van de tegels is nodig voor een goede hechting. Het is ook mogelijk om daarvoor een primer te gebruiken die als hechtende tussenlaag dient. Een gietvloer op tegels is daarna stap voor stap aan te brengen om tot een prachtig resultaat te komen.

Keuze uit verschillende soorten gietvloeren over tegelvloeren

G-vloeren biedt u een ruim assortiment met uiteenlopende soorten gietvloeren. Een gietvloer aanbrengen op tegels om een betonlook te creëren is een optie. Het is ook mogelijk om voor een effen vloeruitvoering te kiezen. Wat dat betreft voorzien wij u niet alleen in design in een ruime keuze, maar ook uit kleuren. Bovendien is het eveneens mogelijk om woonbeton over tegels aan te brengen.

Gietvloer op tegelvloer in badkamer

De badkamer krijgt als ruimte in huis steeds meer aandacht. Het is tegenwoordig heel populair om de badkamer luxe in te richten met een exclusieve uitstraling. Een gietvloer op tegels is ook in dit geval een ideale vloeroplossing. De meeste badkamers zijn voorzien van tegelvloeren en de uitstraling is naar luxe en exclusief te veranderen met een gietvloer. Bij het verbouwen van uw badkamer is het daarom te overwegen een gietvloer op de tegels te plaatsen. Wilt u een extra stijlvolle look creëren? Een combinatie van een Pandomo vloer met Pandomo wanden is dan ideaal.

Gietvloer op tegels met vloerverwarming

Het is tegenwoordig steeds gewoner om vloerverwarming in huis te hebben als duurzame energiemaatregel. Het bespaart op de energiekosten, maar draagt ook nog eens bij aan het comfort en luxegevoel. Wij maken het mogelijk om een gietvloer op tegels met vloerverwarming uit te voeren. Het is bovendien een voordeel dat het rendement met deze combinatie perfect is. De dunne vloer zorgt voor een ideale geleiding van warmte en hierdoor ervaart u bovendien een gelijkmatige warmteverdeling.

Kosten gietvloer op tegels aanbrengen

U spaart in ieder geval al kosten uit door de bestaande tegelvloer te laten liggen als u een gietvloer op tegels wilt laten plaatsen. Het is wel nodig om de tegelvloer eerst zo voor te bereiden dat deze de beste basis vormt om te hechten met de primer. Dit is ook een reden dat u te maken krijgt met voorbereidingskosten. Deze kosten maken onderdeel uit van de offerte voor een gietvloer op tegels. Een groot deel van de kosten worden uiteindelijk bepaald door het aantal m2 en door het type gietvloer. Mocht u extra wensen hebben, zoals vloerverwarming bij een gietvloer op tegels dan berekenen wij daar uiteraard extra kosten voor. Het is wat dat betreft voor inzicht in de kosten aan te bevelen om een offerte aan te vragen. Deze ontvangt u vrijblijvend van ons en is online aan te vragen.

Tegelvloer uitbreken en gietvloer aanbrengen

Het aanbrengen van een gietvloer op tegels is een van de beschikbare opties. U heeft namelijk ook altijd de keuze om de aanwezige tegelvloer uit te breken. Deze keuze ligt bijvoorbeeld meer voor de hand als u met een kleine of grote verbouwing bezig bent. Of als u nog niet in de woning woont en alles vanaf de basis goed wilt aanpakken. Er komt wel veel puin en veel stof vrij als u besluit om de tegels uit te breken voordat de gietvloer erop komt. De optie voor het uitbreken van de tegelvloer is dan ook minder populair bij bewoonde huizen. Wij plaatsen in elk geval zowel gietvloeren op tegels als gietvloeren op kale ondergronden. De keuze ligt wat dat betreft dan ook bij u. Uiteraard zijn wij graag bereid om met u mee te denken als u nog twijfels heeft over het wel of niet uitbreken van de tegelvloer.

Advies van een expert

Wilt u graag een gietvloer op tegels laten plaatsen en stelt u professioneel advies op prijs? Onze expert voorziet u graag van uitgebreid advies. Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak om naar onze showroom te komen.

Veelgestelde vragen over gietvloer op tegels.

Hoeft de tegelvloer er niet uit voor het aanbrengen van een gietvloer?

Nee, de tegels mogen blijven liggen, maar wij nemen wel maatregelen om de ondergrond vlak te maken. Dit is een vereiste voor een mooi en blijvend resultaat.

Wat kost een gietvloer over tegels?

Het totaaloppervlak is een van de kostenaspecten net als de mate van voorbereidende werkzaamheden. De prijs hangt dus van meerdere factoren af en verschilt ook als u de keuze maakt voor een gietvloer op tegels met vloerverwarming.

Is een gietvloer op tegels gevoelig voor krassen?

Een gietvloer op tegels is niet meer of minder gevoelig voor krassen dan op een andere ondergrond. Wij raden wel altijd aan om de gietvloer tegen krassen te beschermen door bijvoorbeeld meubelviltjes onder meubels te plaatsen.

Kan elk soort gietvloer over tegels heen?

Het is mogelijk om bij ons een keuze te maken uit meerdere soorten gietvloeren. Naast een PU gietvloer behoort een betonlook vloer net als woonbeton tot de mogelijkheden.

Zie ik geen niveauverschil bij een gietvloer op tegels?

Nee, want wij bereiden de ondergrond met tegels dusdanig voor dat er sprake is van het opheffen van niveauverschillen en ongelijke delen, zoals voegen. Het is uiteraard wel belangrijk dat u de gietvloer over tegels door een specialist als ons laat aanbrengen om een volledig vlak resultaat te verkrijgen.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten