Gietvloer op hout

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Gietvloer op hout, kan dat?

Heeft u een houten vloer en twijfelt u of het mogelijk is om een gietvloer op hout te plaatsen? Het is voor het plaatsen van een gietvloer belangrijk dat de ondergrond volledig egaal is. Doorgaans is dat niet een kenmerk van een houten vloer. Daarom is het bij een gietvloer op hout van belang eerst voorbereidende maatregelen te nemen. Het is bovendien nauwkeurig werk dat de nodige vakkennis en ervaring vereist. G-vloeren beschikt over deze expertise en voert gietvloeren op hout zorgvuldig en perfect uit.

Opties bij ondergrond van hout

Indien de mogelijkheid bestaat, is het een optie om de ondervloer van hout uit uw woning te verwijderen. Daarna is het mogelijk om de ondergrond voor te bereiden door deze te egaliseren. Het is alleen niet altijd mogelijk om op deze manier te werk te gaan. Bijvoorbeeld in oudere woningen, waarin de ondervloer van hout de basisconstructie vormt. De houten draagconstructie blijft in dat geval liggen. Deze bewerken wij dan dusdanig voor dat een gietvloer op hout toch te realiseren is.

Voorbereiding gietvloer op hout

Indien de houten basisconstructie blijft liggen, controleren wij de vloer eerst op losse plankdelen. Ook checken wij de kwaliteit en conditie van de draagconstructie. Zitten er vloerdelen los of zijn deze in een slechte staat dan vervangen wij deze delen. Tussen de vloerplanken zitten naden en deze vullen wij op met purschuim of met acrylaatkit. Wij raden overigens aan om een geluiddempende isolatievloer aan te brengen. Dit in verband met de geluidshinder die een ondervloer van hout doorgaans veroorzaakt. Bij het aanbrengen van een gietvloer op hout is het mogelijk om contactgeluid eenvoudig te voorkomen. Daar zorgen wij voor met het plaatsen van een zwevende dekvloer. Bijvoorbeeld in de vorm van Fermacellplaten, MDF of Multiplex.

Vloer egaliseren

Na het opvullen van de kieren en eventuele plaatsing van de zwevende dekvloer egaliseren wij de ondergrond. De egalinevloer kent een dikte van hooguit een paar millimeter. De egalisatie is niet het enige kenmerk dat van belang is. Het elastische karakter voorkomt dat er scheurvorming ontstaat. Na al deze voorbereidende werkzaamheden is het mogelijk om een PU gietvloer op hout aan te brengen.

Zijn er dan geen nadelen?

Hout is niet de perfecte ondergrond om direct een gietvloer op aan te brengen. Het arbeidsintensieve proces is dan ook een van de nadelen. Het is niet onmogelijk, maar het kost gewoon meer tijd als het gaat om de voorbereidende werkzaamheden. Geluidshinder is een ander nadeel, maar dat is op te heffen door de keuze voor een geluiddempende laag te maken. Dat brengt zelfs nog een voordeel met zich mee als het gaat om het warmte-isolerende eigenschappen, waarbij de energierekening lager uitvalt.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het laten aanbrengen van een gietvloer op hout? Of heeft u nog twijfels over uw situatie? Vraag gerust advies aan onze expert. Wij voorzien u graag van alle informatie om u een weloverwogen beslissing te laten nemen. Of bezoek onze showroom voor inspiratie, advies en informatie over gietvloeren op hout.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten