Skip links

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

Is uw bestaande gietvloer verkleurd of beschadigd? Dan heeft u waarschijnlijk een gietvloer van lage kwaliteit. Laat uw gietvloer renoveren met de hoogwaardige toplaag van G-vloeren, u kunt dan weer jaren genieten van een prachtige gietvloer.

Meer weten over de renovatie van uw bestaande gietvloer? Onze specialisten voorzien u geheel vrijblijvend van advies. Bel tijdens kantooruren met 020 846 36 94 of mail naar info@g-vloeren.nl

De stappen voor het renoveren van uw gietvloer

Renovatie van gietvloeren is zeer specialistisch werk. Allereerst moet goed worden bekeken om wat voor type gietvloer het gaat en welke behandeling daarvoor het meest effectief is. Gaat het om een klein scheurtje in de toplaag of is ook de gietlaag aangetast? Op basis van een zorgvuldige inventarisatie van het probleem komen de specialisten van G-vloeren BV uiteindelijk met een oplossing op maat. Omdat wij in de afgelopen 15 jaar zo’n beetje elke vorm van beschadiging zijn tegengekomen, kunnen wij voor elke renovatievraag de juiste oplossing bieden.

Een aantal zaken die wij tegen de inventarisatie vaak tegenkomen:

  • Behandelen van kleurverschillen
  • Beschadigingen wegwerken
  • Verontreiniging oplossen
  • Compleet nieuwe toplaag aanbrengen

Vaak kunnen wij met enkele renovatiewerkzaamheden de gietvloer er weer als nieuw uit laten zien.

Geïnteresseerd in een gietvloer renovatie door G-vloeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 020 846 36 94 of info@g-vloeren.nl

Kleurverschillen in een gietvloer

Inferieure gietvloeren zullen na verloop van tijd verkleuren. Deze zogenaamde “vergeling” komt voor bij gietproducten die zo’n beetje 20 jaar geleden nog heel gangbaar waren. Dit type gietvloeren wordt door ons gerenoveerd aan de hand van een kleurpalet dat overeenkomt met de bestaande vloer, of als u echt iets nieuws wilt, met een volstrekt nieuwe kleur.

Uw badkamer renoveren met een gietvloer

Tegenwoordig stappen veel particulieren over op gietvloeren voor de badkamer. Dat biedt diverse voordelen, niet in de laatste plaats dat de badkamer een stuk makkelijker schoon te houden wordt. Uiteraard kan de integratie van vloerverwarming ook worden meegenomen tijdens de renovatie en kunnen wandcoatings worden toegepast in combinatie met de gietvloer. Bij G-vloeren BV kunt u voor de totale renovatie van uw badkamer met een gietvloer kiezen uit een ruim assortiment hoogwaardige gietvloeren, kleuren en oppervlaktestructuren.

Gietvloer renovatie: wat zijn de voordelen?

Er zijn meerdere voordelen te benoemen als het gaat om gietvloer renovatie. Het is bijvoorbeeld zo dat het goedkoper is om een gietvloer te renoveren dan voor een volledige verwijdering te kiezen met het aanbrengen van een nieuwe gietvloer. Als de basis van de gietlaag nog intact is, hoeven wij alleen maar voorbereidingen te treffen en een nieuwe toplaag aan te brengen.

Dat kost minder tijd dan het volledig vervangen van de vloer. Bovendien bent u op deze manier echt voordelig uit. Een ander voordeel is dat uw gietvloer na de renovatie natuurlijk weer jaren meegaat en er als nieuw uitziet. Ook is het mogelijk om met de renovatie voor een andere kleur te kiezen. Dan heeft u helemaal een vloer met een nieuw uiterlijk en andere uitstraling. Een oudere gietvloer is er door deze te renoveren weer als nieuw uit te laten zien.

Verschil tussen gietvloer renovatie en reparatie

De begrippen renovatie en reparatie worden als het om gietvloeren gaat nogal eens door elkaar gehaald. G-vloeren is zowel expert in het renoveren en repareren van gietvloeren. Het verschil is dat bij reparatie er plaatselijk een herstel plaatsvindt. Bij renoveren gaat het om het grotere geheel en vindt er als het ware een vernieuwing plaats.

Bijvoorbeeld met het verwijderen van de toplaag en het aanbrengen van een nieuwe coating. De ernst van de beschadiging bepaalt of renoveren of repareren een betere keuze is. Een diepe kras tot in de gietlaag brengt andere herstelwerkzaamheden met zich mee dan een krasje in het oppervlak van de coating.

Gietvloer met slijtage

Een complete gietvloer heeft de eigenschappen in zich om een leven lang mee te gaan. In de praktijk is het zo dat door de mate van belasting er uiteraard sprake is van een zekere slijtage. Onze gietvloeren hebben wat dat betreft een gemiddelde levensduur van tientallen jaren. Uiteraard hangt de exacte levensduur af van het specifieke type gietvloer en de samenstelling net als van de mate van gebruik. Het is ook goed mogelijk dat onze gietvloeren nog veel langer meegaan. Als u een gietvloer heeft tekenen van slijtage vertoont, neem dan vrijblijvend contact op. Wij komen de situatie ter plekke bekijken en geven u advies over gietvloer renovatie of reparatie om de slijtage weg te werken.

Gietvloer met kleine beschadiging of grote beschadiging

Slijtage is een van de opties die aanleiding vormen voor gietvloer renovatie. Bij een kleine beschadiging in het oppervlak is een complete gietvloer renovatie doorgaans niet nodig. G-vloeren heeft de experts in huis om oppervlakkige en kleine beschadigingen op plaatselijk niveau te repareren. Er hoeft in dat geval geen behandeling van de complete gietvloer plaats te vinden. Dat is uiteraard een voordeel.

Plaatselijk herstel is bijvoorbeeld eveneens een optie als er sprake is van een lokale doffe plek. Die schuren wij op om daarna een nieuwe laag aan te brengen. Een grotere beschadiging onderzoeken wij zorgvuldig om te bepalen of een reparatie volstaat of dat gietvloer renovatie een betere optie is. Soms is het alleen mogelijk om te bepalen of de gietlaag ook aan vervanging toe is door de toplaag eraf te halen. Dat komt wel eens voor als er sprake is geweest van wateroverlast en er vocht tot in de gietlaag is doorgedrongen.

Kosten gietvloer renovatie

Het renoveren van een gietvloer kost geld, maar de exacte prijs is afhankelijk van het type en de mate van beschadiging. Bij de kosten voor gietvloer renovatie speelt het materiaal en de arbeidsuren een rol. Het is voordeliger om een doffe plek te laten verdwijnen dan een complete gietvloer renovatie met vervanging van gietlaag uit te voeren. Toch is gietvloer renovatie uiteindelijk voordeliger in verhouding tot het verwijderen en opnieuw laten aanbrengen van een nieuwe gietvloer. Dat is ook een reden dat mensen die met een versleten gietvloer te maken krijgen toch kiezen voor renovatie.

Als specialist in gietvloer renovatie beoordelen wij altijd eerst de situatie. Dan kijken wij wat het beste is om te doen en op basis van dat advies stellen wij een offerte op. Die is uiteraard vrijblijvend en geeft u de gelegenheid om er even over na te denken. G-vloeren is overigens voor wat betreft gietvloer renovatie scherp geprijsd. Neem in ieder geval contact op als u te maken heeft met slijtage, beschadiging, doffe plekken of verkleuring. Wij komen graag bij u langs om een inventarisatie te maken van de situatie en te bepalen welke renovatiemethode het beste is.

Ook uw gietvloer laten renoveren?

Een renovatie kan voor veel (verouderde) gietvloeren een prachtig effect hebben. De vloer ziet er weer als nieuw uit en dat voor een relatief lage prijs. Onze specialisten inventariseren geheel vrijblijvend of een renovatie ook voor uw vloer geschikt is.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten

Meer over gietvloeren

Heeft u meer informatie nodig om te bepalen of u een gietvloer wilt aanschaffen? Lees meer over gietvloeren:

Wanneer u liever telefonisch uitleg krijgt over gietvloeren kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 020 – 846 36 94