Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
ESD vloeren

ESD gietvloer voor IGT

IGT Europe BV levert wereldwijd een breed aanbod diensten op het gebied van ontwerp, ontwikkeling, productie, distributie en verkoop van geautomatiseerde gaming-apparatuur, software en netwerk-systemen. Het bedrijf verkoopt haar diensten en producten door heel Europa. Voor een productiefaciliteit in Nederland werd G-vloeren gevraagd om een hoogwaardige ESD-gietvloer te leveren van circa 2250 m2.

Antistatische gietvloer beschermt mensen en apparatuur

Niemand zit te wachten op de ‘onzichtbare lichtflits’ die gevoelige apparatuur zware schade toebrengt of overspringt naar mensen die over de vloer rondlopen. Een antistatische vloer is bedoeld om opgebouwde statische elektriciteit snel af te kunnen voeren. Het aanleggen van Electronic Static Discharge (ESD) gietvloeren vergt precisie en een goede voorbereiding. Uiteraard een goede “aarding” van de vloer een belangrijke voorwaarde om de dit type vloeren echt te laten slagen. Er zijn verschillende ESD alternatieven op de markt, zelfs speciale tegels die met behulp van een kliksysteem aan elkaar kunnen worden bevestigd. Een ESD gietvloer heeft echter als groot voordeel dat de vloer geheel naadloos kan worden uitgevoerd zodat materieel en transportvoertuigen er makkelijk overheen kunnen rijden. ESD gietvloer zijn dan ook zeer geschikt voor expeditieruimten, magazijnen en andere vloeren waar gewerkt wordt met pallets, heftrucks en ander rijdend materieel.

De opbouw van een ESD gietvloer

Op diverse punten in de vloer worden aardingspunten aangelegd waarna kan worden begonnen met het daadwerkelijk gieten van de vloer. Deze aardingspunten worden dus ingestort en moeten dus van zeer goede kwaliteit zijn. Ook de capaciteit van deze punten moet goed worden bekeken. Er moet een inschatting worden gemaakt hoeveel lading er maximaal kan worden afgevoerd. De toegepaste gietlaag kan worden voorzien van een antislip-coating die het veilig vervoer van mensen en materieel faciliteert.

Wilt u meer weten over ESD gietvloeren en de mogelijkheden voor uw bedrijf? Bij G-vloeren hebben we ruime ervaring opgebouwd met dit type vloerafwerkingen. Bel tijdens kantooruren naar 020 – 846 36 94 of stuur een E-mail naar info@g-vloeren.nl.