Zelf gietvloer leggen

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Bij de keuze voor een nieuwe vloer heeft u al een beeld voor ogen hoe het eruit komt te zien. Het is belangrijk dat u daarin niet met een teleurstelling te maken krijgt. Zelf een gietvloer leggen is een typisch voorbeeld waarin het risico bestaat dat het resultaat niet is wat u verwacht. Dat is jammer, want dan is alle moeite wat dat betreft voor niets geweest. G-vloeren raadt zelf gietvloer leggen in elk geval dan ook niet aan. Het is gewoon niet verstandig om in huis zelf aan de slag te gaan met werkzaamheden die zeer specialistisch zijn. Er is kennis en ervaring voor nodig om een gietvloer aan te brengen, want daarmee is wel een perfect resultaat gegarandeerd.

Zelf gietvloer leggen? Laat het over aan de specialist

Het lijkt zo eenvoudig als u bijvoorbeeld filmpjes op YouTube bekijkt, waarin de lagen moeiteloos aangebracht lijken te worden. Het is echter niet zo simpel als het lijkt als u er zelf mee aan de slag gaat. Zo is er in de eerste plaats al kennis vereist over de ondergrond en op welke manier deze voorbereid dient te worden. Bent u bijvoorbeeld van plan om zelf een gietvloer op hout of zelf een gietvloer op tegels in de badkamer te plaatsen? Bedenk dan dat de ondergrond een grote rol speelt in het uiteindelijke resultaat. Wij zijn de gietvloerspecialist die weet wat er moet gebeuren als de ondervloer van hout of van tegels is. Dat vergt meerdere werkzaamheden om een solide basis te realiseren voor de plaatsing van een van onze naadloze vloeren.

Handleiding biedt inzicht, maar het blijft lastig

Stap voor stap een gietvloer zelf aanbrengen met behulp van een handleiding biedt uiteraard inzicht in de werkzaamheden. Het blijft echter zelfs met een handleiding en instructies bij de hand erg lastig om een goed resultaat neer te zetten. Als ervaring ontbreekt dan is het gewoon een moeilijke klus. Natuurlijk kan iedereen proberen om zelf een gietvloer te leggen, maar dat is hetzelfde als u zonder ervaring een muur probeert te stukadoren. Het resultaat wordt nooit zo mooi als dat het door een professional is gedaan. Dat geldt niet alleen voor het zelf aanbrengen van gietvloeren, maar dus ook voor vele andere typen werkzaamheden. Het is en blijft een vak apart dat haast een ambacht is te noemen, waar veel ervaring en de benodigde kennis voor vereist is.

Waarom niet zelf doen?

Een perfect resultaat is niet gegarandeerd als u het zelf doet. Bovendien kost het u extra veel tijd en moeite die misschien achteraf zelfs voor niets zijn geweest als u niet tevreden bent met de zelf aangebrachte gietvloer. Bovendien dient u over allerlei materialen en gereedschappen te beschikken om zelf een gietvloer te leggen. Daarbij heeft u wellicht ook nog niet eens gedacht aan het dragen van beschermende kleding als u bijvoorbeeld een PU gietvloer zelf gaat plaatsen. In plaats van zelf een gietvloer leggen, is het voor een duurzaam en perfect resultaat beter als u dat overlaat aan een gietvloerspecialist als G-vloeren. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Zelf gietvloer leggen: benodigdheden

Wilt u toch aan de slag met zelf een gietvloer leggen, dan is het in ieder geval belangrijk om over alle benodigdheden te beschikken. Naast de materialen voor de gietvloer heeft u diverse gereedschappen en hulpmiddelen nodig. Bijvoorbeeld een stofzuiger of bezem, maar ook een boormachine die regelbaar is en een steel plus een brede vachtroller net als afplaktape. Ook is het belangrijk om een platte kwast bij de hand te hebben net als een vlakspaan. Daarnaast geldt dat u een emmer nodig heeft om de primer en de volgende lagen aan te brengen. U heeft voor het aanbrengen van de bovenste laag ook nog twee rollers nodig, gemaakt van microvezel. Het is dus een hele lijst van benodigdheden waarover u dient te beschikken bij zelf een gietvloer leggen. Bovendien geldt voor de rollers dat het handig is om bij iedere laag een nieuw exemplaar te gebruiken.

Zelf voorbereidingen treffen

Bij het zelf leggen van een gietvloer is het belangrijk dat de ondergrond daar geschikt voor is. Dat is de ondergrond namelijk niet altijd, zoals wanneer er een houten vloer ligt of als er een tegelvloer ligt, maar ook als beton scheuren of gaten vertoont. In deze situaties is het eerst nodig om de ondergrond goed voor te bereiden. Een vlakke en vormvaste ondergrond is een eerste vereiste bij het zelf leggen van een gietvloer. Bovendien dient u voordat u begint met het zelf leggen eerst de ondergrond nog grondig schoon te maken. Deze dient zowel droog als stofvrij te zijn. Wilt u de gietvloer zelf leggen om op de kosten te besparen? Dan is het echt van belang dat u de beschikbare instructies heel nauwkeurig opvolgt. Wilt u verzekerd zijn van het beste eindresultaat? Dan raden wij u aan contact met ons op te nemen, want het leggen van een gietvloer is onze specialiteit.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten