Lavasteen gietvloer onderhoud

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Wij vertellen u als gietvloerspecialist graag wat de beste methode is voor lavasteen gietvloer onderhoud. Volg onze tips en adviezen voor het beste onderhoud op om uw lavasteen gietvloer jarenlang in een uitstekende conditie te houden. Het goede nieuws is dat de schoonmaak heel makkelijk is en dat u geen groot onderhoudsplan hoeft op te stellen. U krijgt van ons algemene schoonmaaktips voor het onderhoud van uw lavasteen gietvloer en advies bij ongelukjes. Bijvoorbeeld als u met een drankje knoeit, wat in elk huishouden wel eens voorkomt.

Dagelijks onderhoud lavasteen gietvloer

Het dagelijks onderhoud van lavasteen gietvloer hoeft u niet te letterlijk te nemen, want een schoonmaak van eenmaal in de twee of drie dagen volstaat ook. In een huishouden met kinderen en huisdieren maakt u wat vaker schoon dan wanneer u alleen woont en hele dagen de deur uit bent om te werken. In elk geval raden wij voor het lavasteen gietvloer onderhoud aan om regelmatig te stofzuigen. Dat is gewoon de snelste manier om vuil en stof te laten verdwijnen. Droge wegwerpdoekjes waar stof aan blijft plakken, doen het naar onze ervaring ook perfect als er vooral stof ligt, maar u kan ook een microvezeldoek gebruiken.

  • Stofzuigen
  • Stofwissen

Wekelijks onderhoud lavasteen gietvloer

Het wekelijks onderhoud van een lavasteen gietvloer is net even wat grondiger dan de dagelijkse reiniging. Nu pakt u ook eerst de stofzuiger om daarna met een droge stofdoek de laatste stofnestjes te verwijderen. U zult zien dat zelfs nadat u grondig in de weer bent geweest met de stofzuiger er toch nog her en der wat stof is wat blijven liggen. Het wekelijkse onderhoud sluit u af door met een lichtvochtige doek de lavasteen gietvloer schoon te maken. Wij raden daarbij aan om een duurzaam schoonmaakmiddel te gebruiken dat specifiek voor dit type gietvloer is ontwikkeld. Zo blijft de bescherming van de toplaag functioneel.

  1. Stofzuigen
  2. Stofwissen
  3. Vochtige reiniging

Onderhoudstips voor eerste hulp bij ongelukjes

Een ongelukje met het knoeien met drinken om omstoten van een glas gebeurt overal. Frisdrank is een kleverige substantie en rode wijn staat bekend als veroorzaker van lelijke vlekken als er mee geknoeid wordt. Ons advies luidt om vocht zo snel mogelijk van de lavasteen gietvloer te verwijderen. Dat is natuurlijk ook een normale reactie, want als u ziet dat er drinken op de vloer valt, laat u dat niet liggen. Pak eerst een droge doek om het vocht op te nemen of maak gebruik van de velletjes van een keukenrol. Daarmee absorbeert u het vocht. Daarna pakt u een vochtige doek, zoals een microvezeldoek en wrijft u de plek schoon.

Jaarlijks onderhoud lavasteen gietvloer

Wij hebben u al verteld dat er geen groot onderhoud nodig is, maar als u toch met de voorjaarsschoonmaak bezig bent of dat in het najaar alles in huis aanpakt, kan de lavasteen gietvloer daar ook bij worden betrokken. Het is helemaal prima om er ieder jaar even wat extra tijd aan te besteden. Maak gebruik van een duurzame cleaner om het hele oppervlak van de lavasteen gietvloer schoon te maken. Zorg wel eerst dat vuil en stof verdwenen is door de vloer te stofzuigen. Het is niet de bedoeling om de vloer te aaien met een vochtige doek, maar deze wat grondiger schoon te boenen. Voelt u niets voor het jaarlijkse onderhoud, dan houdt u zich gewoon aan de dagelijkse en wekelijkse schoonmaak van de lavasteen gietvloer.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten