Dikte gietvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Bij het uitzoeken van een vloer letten mensen meestal op het design en de kleur, maar ook op het onderhoudsgemak en duurzaamheid. De dikte van de vloer speelt echter ook nog rol, want niet alle vloeren zijn zomaar aan te leggen. Een te dikke vloer kan bijvoorbeeld problemen opleveren met de dorpel onder de deur. De dikte gietvloer is zo minimaal dat dit in elk geval geen problemen oplevert. Bovendien is het naast de minimale dikte van een gietvloer ook nog zo dat het design en de kleur naar wens is uit te zoeken. De gietvloeren van G-vloeren zijn ook nog eens onderhoudsarm en duurzaam.

Dikte gietvloer PU

De dikte gietvloer verschilt per soort en is onder meer van het aantal lagen afhankelijk. De gemiddelde dikte gietvloer PU bedraagt slechts 3 tot 4 mm. Uiteraard zijn er verschillen aan te merken, bijvoorbeeld als er sprake is van vloerverwarming onder de vloer of als er een extra laag topcoating over de vloer komt. Bij het aanbrengen van vloerverwarming is het bijvoorbeeld nodig om de vloer te egaliseren. Ook het aanbrengen van een extra geluiddempende laag, bijvoorbeeld bij een gietvloer in een appartement maakt de vloer net even wat dikker. De verschillen zijn echter miniem en beperken zich tot millimeterwerk. De beperkte dikte maakt de gietvloer dan ook simpelweg geschikt voor allerlei soorten ondervloeren. Bovendien is het niet nodig om aanpassingen te doen aan de dorpel onder een deur.

Dikte epoxy gietvloer

De dikte gietvloer in het geval van een epoxy gietvloer ligt tussen 3 en 5 millimeter. De daadwerkelijke dikte van een epoxy gietvloer is daarbij onder meer afhankelijk van de gewenste uitvoering. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de voorkeur voor een uitvoering in antislip, waarbij er sprake is van de toevoeging van kwartskorrels als antislipkorrels. Overigens zijn er meerdere varianten van gietvloeren waar epoxyhars deel van uitmaakt, zoals een troffelvloer of epoxycoating. Een troffelvloer is wat betreft de dikte gietvloer dan dikker in vergelijking met epoxycoating. De dikte kan in dat geval wel 5 tot 6 millimeter bedragen.

Maximale dikte gietvloer

Er zijn allerlei soorten gietvloeren die qua design en materiaal verschillen net als dat de wijze van aanbrengen varieert. Het is dan ook logisch dat de dikte van de ene gietvloer hoger uitvalt dan van een andere gietvloer. Er is echter wel met een maximale dikte gietvloer rekening te houden, waarbij een cementgebonden gietvloer of woonbeton het dikste kan zijn. Denk daarbij aan een maximale dikte van dit type gietvloer van 10 millimeter.

Dunne vloerafwerking

Gietvloeren hebben als voordeel bekend te staan als een dunne vloerafwerking. Dat maakt deze vloeren ook in het bijzonder geschikt om over allerlei soorten ondervloeren aan te brengen. Het is niet nodig om vloeren op te hogen, maar wel kan het zo zijn dat de ondergrond eerst geëgaliseerd dient te worden. Zelfs dan blijft de dikte van een gietvloer minimaal. Wilt u meer weten over de dikte van verschillende gietvloeren of deskundig advies ontvangen, neem dan contact op met G-vloeren. Onze showroom is overigens op afspraak te bezoeken.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten