Egaline

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Egaline is een middel om een oppervlak te egaliseren en waar G-vloeren gebruik van maakt bij het voorbereiden van ondervloeren. Egaline is als egaliseermiddel echter voor veel meer doeleinden te gebruiken. Altijd met als doel om oneffenheden weg te werken en ervoor te zorgen dat het resultaat vlak is. Het uitvlakken van ondergronden is een van de veelgebruikte toepassingen van egaline door G-vloeren.

Wat is egaline?

Egaline bestaat uit cementgebonden mortel en is vloeibaar te maken door het materiaal te mengen met water. Er zijn echter ook kant-en-klare egaliseermiddelen beschikbaar die direct klaar zijn voor gebruik. Een van de kenmerken van egaline is dat het na aanbrengen in hard materiaal verandert. Bovendien hecht het egaliseermiddel zich aan de ondergrond. Dat biedt ter voorbereiding van bijvoorbeeld het aanbrengen van een gietvloer een dubbel voordeel met zich mee. Een goede hechting is namelijk van groot belang om een perfect resultaat neer te zetten.

Egaline aanbrengen van voorbereiding tot resultaat

Egaline is op verschillende ondergronden aan te brengen, zoals op beton of op een tegelvloer. Het is zelfs mogelijk om het egaliseermiddel toe te passen om een houten vloer geheel strak en vlak te maken. Overigens zijn er per soort ondergrond verschillende egaliseermiddelen verkrijgbaar. Bij het aanbrengen van egaline is het wel belangrijk dat de ondergrond droog, schoon en stofvrij is. Dat is nodig, omdat het hechtingsproces anders te wensen overlaat en dat is later merkbaar bij de verdere afwerking. De egalisatiemortel hoeft niet in een dikke laag te worden aangebracht om een ondervloer vlak te maken. Het is wel belangrijk dat het nauwkeurig gebeurt om een goed resultaat voor de eindafwerking te garanderen.

Droogtijd na aanbrengen

Het is belangrijk om na het aanbrengen van de egaline op de ondervloer rekening te houden met de droogtijd. De duur van de droogtijd is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld van de laagdikte die is aangebracht net als van de temperatuur in de betreffende ruimte. Verder speelt het type egaline dat is gebruikt eveneens een rol bij de duur van de droogtijd. Er is een gemiddelde droogtijd aan te houden van twaalf uur per millimeter aangebrachte egaline. Na het drogen van het egaliseermiddel is de ondergrond volledig vlak. Het is dan mogelijk om de ondergrond licht te schuren.

Klaar voor afwerking

Indien het oppervlak na het aanbrengen van egaline volledig droog is, kan er met de verdere afwerking worden gestart. Bijvoorbeeld met het aanbrengproces van een gietvloer of met de realisatie van woonbeton of beton ciré. Er zijn wat dat betreft bij G-vloeren allerlei mogelijkheden om een geëgaliseerde vloer op een bijzonder fraaie manier af te werken.

Geschikt voor combinatie met vloerverwarming

Overigens is egaline ook een middel dat te gebruiken is met een combinatie van een gietvloer en vloerverwarming. Bij het frezen van leidingen in de vloer voor het aanbrengen van vloerverwarming ontstaat er een onregelmatig oppervlak. In dat geval biedt egaline bijvoorbeeld uitkomst om de vloer weer vlak en volledig egaal te maken. Egaline heeft flexibele eigenschappen en kan daarom prima met vloerverwarming worden gecombineerd.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten