Epoxyvloer onderhoud

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Epoxyvloer onderhoud: advies en tips

Het is ideaal als een vloer gemakkelijk in onderhoud is. Dat is het geval als het epoxyvloer onderhoud betreft, want het is alleen maar nodig om deze vloer regelmatig schoon te maken. Dat gaat zelfs ook nog heel eenvoudig, omdat het een vloer betreft die geen naden heeft. Dat voorkomt dus al dat vuil zich tussen naden gaat ophouden of in tegelvoegen blijft liggen. Ontdek hier adviezen en tips voor epoxyvloer onderhoud om de slijtvaste vloer jarenlang in een topconditie te houden.

Epoxyvloer onderhoud: de schoonmaak

De schoonmaak vormt uiteraard een standaard onderdeel van het epoxyvloer onderhoud. Er zijn diverse hulpmiddelen te gebruiken om de schoonmaak uit te voeren, zoals een bezem, stofwisser en microvezeldoek. Bijvoorbeeld om de gangen, open ruimtes en kantoren van een kantoorpand te reinigen. Bij de entree is het onderhoud van een epoxyvloer uit te voeren met het gebruikmaken van een bezem met zachte haren. Hier bevindt zich vaak het meest inloopvuil en dat is gemakkelijk bijeen te vegen met een bezem. Een stoffer en blik komt van pas om het vuil in een afvalzak te doen.

Stof wissen van epoxyvloer

Stof bevindt zich overal en altijd en dus ook op een epoxyvloer. Het onderhoud betreffende het verwijderen van stof is gemakkelijk te doen met een stofwisser. Het is aan te raden om bij de ingang eerst stof te wissen en daarna de kanten te doen. Vervolgens zijn de plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn aan de beurt. Daarna kan het middenstuk schoon van stof gemaakt worden

Epoxyvloer onderhoud met microvezeldoek

Het onderhoud van een epoxyvloer voor een natte schoonmaakbeurt is uit te voeren met een microvezeldoek. Uiteraard zijn er verscheidenen hulpmiddelen die in te zetten zijn bij een natte reiniging van een epoxyvloer. Bijvoorbeeld een mop met een emmer om de vloer schoon te moppen.

Epoxyvloer industriële reiniging

Het epoxyvloer onderhoud is voor wat betreft de schoonmaak in allerlei ruimtes hetzelfde. De hulpmiddelen variëren daarbij. Zo is er voor de epoxyvloer industriële reiniging een optie om een schrobzuigmachine te gebruiken. Dat is uiteraard ideaal als er sprake is van een groot oppervlak, zoals in fabrieken, loodsen en magazijnen. Het is dan ondoenlijk om met de hand vuil bij elkaar te vegen en de vloer te dweilen. Een schorbzuigmachine is geschikt voor de reiniging van grote oppervlakken. Bovendien is de borsteldruk veel hoger in vergelijking met het handmatig schoonmaken van een epoxyvloer. Ondanks de hoge borsteldruk van een schrobzuigmachine vindt er geen beschadiging van de epoxyvloer plaats.

Epoxyvloer onderhoud met nieuwe toplaag

Na verloop van jaren is er mogelijk wel epoxyvloer onderhoud nodig. Bijvoorbeeld als de tekenen van slijtage zich aandienen voor veelvuldige en zware belasting. Of als er onverhoopt beschadigingen zijn ontstaan. In dat geval is epoxyvloer onderhoud aan te raden met bijvoorbeeld het vernieuwen van de toplaag. Het is in bepaalde situaties ook mogelijk om het epoxyvloer onderhoud uit te voeren door de vloer te renoveren. Bijvoorbeeld indien van toepassing de vloer plaatselijk te herstellen en te repareren. Laat een deskundig oog van G-vloeren voor renovatie of onderhoud naar uw epoxyvloer kijken om uw specifiek van advies te voorzien.

Hoe vaak is er onderhoud nodig aan een epoxyvloer?

U hoeft de epoxyvloer alleen maar schoon te maken. De frequentie is afhankelijk van de mate van gebruik en van aanwezigheid van vuil, stof of vloeistoffen op de vloer. Het is ideaal als er dagelijks sprake is van schoonmaak onderhoud. Bijvoorbeeld door in een werkplaats de epoxyvloer schoon te vegen of in een groot magazijn het vuil machinaal weg te nemen. Dat oogt niet alleen netjes, maar draagt ook bij aan de veiligheid van de werkomgeving.

Welke schoonmaakmiddelen zijn geschikt voor het onderhouden van een epoxyvloer?

Bij het nat schoonmaken van de epoxyvloer volstaat het bij lichte vervuiling om een sopje met warm water te gebruiken. Er zijn ook speciale vloerreinigers voor epoxyvloeren verkrijgbaar, die efficiënt zijn om zware vervuiling te verwijderen. Daarbij is een onderscheid te maken tussen schoonmaakmiddelen voor dagelijks gebruik en voor het verwijderen van hardnekkig vuil.

Repareren jullie ook epoxyvloeren?

Ja, het is mogelijk om groot onderhoud toe te passen door middel van het repareren van epoxyvloeren. Bijvoorbeeld als er een scheur in de toplaag is ontstaan, maar ook als er sprake is van een doffe plek of van grote krassen. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Hoe krijg ik strepen op de epoxyvloer weg?

In de meeste situaties ontstaan strepen op de epoxyvloer door schoenzolen. U ziet dat aan zwarte vegen op de vloer, die overigens op een simpele manier te verwijderen zijn. Het is voldoende om een doek even vochtig te maken en daarmee de zwarte streep weg te boenen. Gebruik in ieder geval geen schuursponsje, want dit leidt mogelijk tot krasjes op de vloer.

De toplaag van onze epoxyvloer lijkt versleten, is daar wat aan te doen?

Bij slijtage door gebruikssporen en jarenlang gebruik, is er wel groot onderhoud nodig aan de epoxyvloer. Wij helpen u daarbij door de vloer van een nieuwe toplaag te voorzien.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten