Epoxyvloer vloerverwarming

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Epoxyvloer vloerverwarming perfect voor industriële ruimten

Epoxyvloeren zijn bij uitstek geschikt voor industriële ruimten waar een stevige ondergrond een vereiste is. Deze vloeren zijn duurzaam en ten aanzien van het verwarmen van de ruimte is er eveneens een duurzame oplossing. Dat is door voor de combinatie van epoxyvloer vloerverwarming te kiezen. Het duurzame karakter uit zich in deze samenstelling op verschillende manieren. In de eerste plaats kent de stevige epoxyvloer een lange levensduur. In de tweede plaats is er sprake van een energievriendelijke manier van verwarmen.

Epoxyvloer vloerverwarming: optimale warmteregulering

Een optimale warmteregulering kan in industriële ruimten van belang zijn. Daarbij gaat het om de ruimte te verwarmen en om de warmte dicht bij de grond te houden. Warmte heeft als kenmerk op te stijgen. In een hoge fabriekshal verdwijnt de warmte dan als het ware in de lucht. Dat geldt eveneens voor andersoortige productiehallen en bedrijfsruimten met een hoog plafond. Een epoxyvloer met vloerverwarming is daar een uitstekende oplossing voor. De vloerverwarming voorziet vanonder de epoxyvloer namelijk in een efficiënte afgifte van warmte. Een dergelijk systeem is efficiënter in vergelijking met een meer traditioneel verwarmingssysteem. Zo voorziet vloerverwarming in meer warmtestraling dan het geval is bij verwarming middels radiatoren.

Comfortabele en verwarmde werkomgeving

De efficiënte afgifte van warmte is al een groot voordeel van epoxyvloer vloerverwarming. Daarbij komt het voordeel dat er sprake is van een constante afgifte van warmte met een gelijkmatige verdeling. Uiteraard zorgt de warmteafgifte ervoor dat er sprake is van comfort en dat is een voordeel voor de werkomgeving. Het is voor medewerkers prettig om in een comfortabele en verwarmde omgeving te werken. Het is bekend dat een aangename werkomgeving een positieve invloed heeft op de productie.

Besparing op energiekosten

Epoxyvloer vloerverwarming levert een besparing op de energiekosten op. Uiteraard zijn er variaties betreffende de verschillende verwarmingssystemen. Het is echter zo dat een in vergelijking met de authentieke radiatoren de epoxyvloer vloer verwarming een besparing oplevert van 10 tot 20%. Verder is van gietvloeren bekend dat deze relatief gezien een lage RC-waarde kennen. Dat houdt in dat epoxyvloeren uitstekend geleiden en dat is net wat nodig is voor een optimale warmtegeleiding. Bovendien zijn deze vloeren in hoge mate warmtedoorlatend.

Naadloze vloer en optimaal benutten van de ruimte

De epoxyvloer is naadloos en voorziet in een strak en ruimtelijke effect. De combinatie van epoxyvloer en vloerverwarming kent nog een ander voordeel. Dat is dat er meer ruimte overblijft indien de conventionele radiatoren zijn verwijderd. Deze radiatoren zijn namelijk niet meer nodig bij vloerverwarming onder de epoxyvloer.

Uitvoering epoxyvloer vloerverwarming

De uitvoering van de epoxyvloer is naar wens met keuze uit alle kleuren te realiseren. Er zijn daarbij extra afwerkingen mogelijk, waarbij te denken valt aan een antislip-laag. Of aan een geluiddempende laag. G-vloeren denkt met u mee over de perfecte samenstelling van de combinatie epoxyvloer vloerverwarming. Zo zetten wij onze expertise in op praktisch en technisch gebied, maar ook ten aanzien van het design. Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden of vraag een offerte aan.

Wat is het risico op scheurvorming bij een epoxyvloer met vloerverwarming?

Er bestaat een risico op scheurvorming als u de combinatie niet door een specialist laat uitvoeren. Wij zijn specialist in het combineren van epoxyvloeren met vloerverwarming en gaan zorgvuldig te werk. Bijvoorbeeld door de ondergrond goed voor te bereiden. Het risico op scheurvorming ontstaat bovendien veelal door extreme schommelingen in temperatuur. Daarom is het belangrijk om u aan het stookprotocol te houden. Uiteraard voorzien wij u van informatie over het optimaal gebruikmaken van vloerverwarming onder de epoxyvloer.

Wat is het voordeel van een epoxyvloer met vloerverwarming?

Epoxyvloeren zijn gemaakt van kunsthars en dat zorgt voor een optimale en gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte. Het comfort neemt bovendien toe voor iedereen die in de ruimte aanwezig is. Verder levert deze combinatie een besparing op, want er wordt minder energie verbruikt. U profiteert natuurlijk ook van alle andere voordelen van onze epoxyvloer.

Is een epoxyvloer altijd te combineren met vloerverwarming?

G-vloeren stelt epoxyvloeren zo samen dat deze een perfecte combinatie vormen met vloerverwarming. Bovendien houden wij rekening met de dikte en zorgen wij voor een professionele installatie.

Wat kost een epoxyvloer met vloerverwarming?

Wij berekenen de kosten van een epoxyvloer met vloerverwarming aan de hand van het oppervlak. Daarnaast zijn er ook bij deze combinatie extra eigenschappen beschikbaar om toe te voegen. U krijgt van ons een offerte op basis van maatwerk.

Hoe onderhoud ik een epoxyvloer met vloerverwarming?

Het onderhoud van een epoxyvloer met vloerverwarming bestaat uit de normale schoonmaakwerkzaamheden, zoals stofzuigen, vegen en dweilen. Het is in grote ruimtes uiteraard mogelijk om de vloer machinaal te reinigen in plaats van met een zachte bezem. De epoxyvloer heeft geen groot onderhoud nodig en de vloerverwarming is het beste tussen de vijf en tien jaar te onderhouden. Bijvoorbeeld door de leidingen te laten inspecteren en spoelen.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten