Epoxyvloer woonkamer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een epoxyvloer in de woonkamer is geen goede match. Een hele slechte zelfs, want epoxyvloeren zijn bij uitstek vloersystemen die in de industrie worden toegepast. Dat zegt al wat over de eigenschappen van deze vloeren en aan het gebrek aan comfort. Een epoxyvloer in de woonkamer is niet geschikt, omdat het hier om een hele harde en oncomfortabele vloersysteem gaat. Het is geen vloer die geschikt is om op te wonen en te leven, maar er zijn wel alternatieven beschikbaar, zoals een PU gietvloer. Epoxy is namelijk net als polyurethaan een soort hars, maar beiden hebben totaal andere eigenschappen. Daarom is epoxy voor de industrie geschikt en polyurethaan met comfortabele en elastische kenmerken geschikt voor woningen.

Epoxyvloer woonkamer: niet doen

Het komt regelmatig voor dat mensen denken dat een epoxyvloer voor de woonkamer een mooie oplossing is. Bijvoorbeeld om een industrieel karakter te benadrukken. In deze situaties is er doorgaans sprake van verwarring met een gietvloer. Een epoxyvloer is een gietvloer net als een polyurethaan gietvloer. Er zijn namelijk allerlei soorten gietvloeren, maar niet elke soort is voor iedere toepassing geschikt. Het is heel simpel om aan deze verwarring een einde te maken, want een epoxyvloer in de woonkamer is ondenkbaar. Laat u daarom bij de keuze voor een gietvloer goed informeren door een expert van G-vloeren. Er zijn namelijk nog veel meer mogelijkheden op het gebied van gietvloeren die wel voor de woonkamer geschikt zijn.

Waarvoor wel geschikt?

Een epoxyvloer in de woonkamer is uit den boze en daar beginnen wij dan ook niet aan. Een epoxyvloer is wel geschikt voor vele andere en vooral industriële toepassingen. Dat komt omdat deze vloer perfect is voor sectoren, waarin eisen worden gesteld aan de stevigheid, vloeistofdichtheid, slijtvastheid en zware belasting van de vloer. Een epoxyvloer leggen wij dus niet in woonkamers, maar wel in bijvoorbeeld magazijnen, fabriekshallen, parkeergarages, werkplaatsen en garages.

Overeenkomsten epoxyvloer met andere gietvloeren

Het is op zich niet heel vreemd dat mensen in de veronderstelling zijn dat een epoxyvloer geschikt is voor woningen. Dat komt omdat het een gietvloer is die niet alleen verschillen kent met alternatieven, maar ook overeenkomsten. Het grootste verschil is te vinden in het comfort en mate van belasting. Een PU gietvloer beschikt namelijk wel over eigenschappen die in comfort en elasticiteit voorzien, maar een epoxy gietvloer niet. Die is juist hard en helemaal niet flexibel. De overeenkomst is dat het allebei gietvloeren zijn die naadloos worden uitgevoerd, vloeistofdicht zijn en een slijtvast karakter hebben. Bovendien zijn beide typen vloeren hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden. Een andere overeenkomst is dat deze gietvloeren in de meest uiteenlopende kleuren verkrijgbaar zijn. Denk daarbij maar aan de kleuren van RAL, NCS en Sikkens.

Laat u vrijblijvend informeren

Wij voorzien u graag van het juiste advies bij het maken van een keuze voor een gietvloer en raden een epoxyvloer in de woonkamer af. Neem vrijblijvend contact op met G-vloeren voor meer informatie of maak gelijk een afspraak. Dan zien wij u snel in onze showroom in Amsterdam.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten