Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

Ervaring gietvloer

Als gietvloerspecialist komen wij in de praktijk mensen tegen die in het verleden zowel positieve als negatieve ervaringen hebben opgedaan met gietvloeren. Op deze pagina zetten wij een aantal ervaringen met gietvloeren en de daarbij behorende oorzaken op een rij. Ook noemen wij de oplossingsrichting die kan worden gezocht.

Ervaring 1 - Mijn gietvloer vergeelt of verkleurt, hoe kan dat?

Gietvloeren die na een paar weken of na een paar maanden al extreme krassen laten zien, zijn afgewerkt met een inferieure coating. De coating kan niet goed hechten of hij is te snel opgedroogd waardoor er krimpscheuren zijn ontstaan. Onze ervaring met deze problemen leidt tot de conclusie dat er nog steeds gewerkt wordt met instabiele temperatuurcondities tijdens de uitvoering of dat de vochtigheidsgraad van de ondergrond niet goed gemeten voordat de coating werd aangebracht. Een mogelijke oplossing kan zijn om de coating te verwijderen en een nieuwe coating aan te brengen onder de juiste vochtigheids- en temperatuurcondities.

Ervaring 2 - Mijn gietvloer laat na korte tijd al krassen zien

Epoxy gietvloeren zijn goedkoper per m2 dan polyurethaan producten, tenminste, dat is bij veel mensen de veronderstelling. Omdat het een ‘industrieel’ product is, zou het automatisch een zeer betaalbare vloerafwerking moeten zijn. Maar ook epoxy gietvloeren hebben een speciaal procedé nodig om ze helemaal tot hun recht te laten komen. Omdat ze stijver zijn dan polyurethaanproducten, moet juist extra aandacht worden gegeven aan de stabiliteit en vlakheid van de ondergrond. Uw epoxyproduct kan nog zo goedkoop en betaalbaar zijn, als er scheuren in de ondergrond zitten dan kan dit na verloop van tijd ook tot in de epoxyafwerking doordringen. Voor epoxy gietvloeren is meestal meer tijd en geld nodig om de ondergrond echt goed strak te maken en risico’s op scheurvorming te voorkomen. Dit gebeurt door bijvoorbeeld de bestaande scheuren dicht te zetten met scheuroverbruggende kitten.

Ervaring 3 - Mijn gietvloer blijkt toch niet goed te combineren te zijn met onze vloerverwarming

Het probleem van een gietvloer die te weinig warmte afgeeft of uitstraalt naar de desbetreffende ruimte kan zijn ontstaan door het te diep aanleggen van de vloerverwarming waardoor het lange tijd duurt voordat er temperatuurseffecten optreden. Onze ervaring met dit soort problemen is dat de vloer meestal door twee aparte partijen is aangelegd en dat deze partijen dus langs elkaar heen hebben gewerkt en niet het totale vloerpakket onder de loep hebben genomen. Het beste is dan ook om vloerverwarming én gietvloer door één-en-dezelfde partij te laten leggen.

Ervaring 4 - De gietvloer in onze badkamer neemt toch vocht op

De toegepaste coating op de gietvloer in de badkamer is een belangrijk aandachtspunt. Deze moet volledig waterdicht zijn en ook de naden tussen de vloer en de wanden moeten goed worden bekeken en netjes worden afgedicht. Vochtindringing bij badkamervloeren kan alleen worden verholpen door de vloer eerst goed uit te laten drogen en goed waterdicht te maken met een nieuwe coating.

G-vloeren Nieuws

27 januari 2020

Prachtige gietvloer geleverd voor woning in Amsterdam

G-vloeren heeft wederom een schitterende gietvloer opgeleverd. Dit keer voor een woning in Amsterdam. De bewoners hebben voor de kleur Telegrey gekozen. Een lichte kleur die fantastisch met allerlei materialen en ...

lees meer
27 januari 2020

Woonbeton vloer geleverd voor woning in Den Haag

G-vloeren biedt een ruime keuze als het gaat om naadloze vloersystemen. Woonbeton is daar een uniek voorbeeld van. Zo hebben wij onlangs een woning in Den Haag van een woonbeton vloer voorzien. De bewoners hebben voor de kleur ...

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike