Gietvloer schoonmaken met stoomreiniger

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een gietvloer schoonmaken met een stoomreiniger is geen goed idee. Misschien dat u wel advies of informatie bent tegengekomen om op deze wijze een gietvloer te reinigen. Wij leggen u echter graag uit waarom het schoonmaken van een gietvloer met een stoomreiniger geen goed idee is. Er daarnaast natuurlijk tal van andere onderhoudsadviezen waarmee u wel uit te voeten kan.

Te hoge temperaturen

Een gietvloer is te stofzuigen en te dweilen, maar waarom een stoomreiniger gebruiken dan geen goed idee is? Bij het schoonmaken van de gietvloer met een stoomreiniger is er sprake van een hoge temperatuur. Bij het gebruikmaken van het apparaat krijgt in dit geval de bovenste laklaag van de gietvloer te maken met hoge temperaturen en dat kan tot beschadiging leiden. Zit er een hardnekkige vlek op het oppervlak dan zijn er andere methoden om deze te verwijderen. Bijvoorbeeld door een zacht sponsje te gebruiken dat u vochtig maakt.

Zo werkt een stoomreiniger

Bij het gebruikmaken van een stoomreiniger zorgt de hoge temperatuur ervoor dat vuil gemakkelijk is los te weken. De droge en hete stoom zorgt er eveneens voor dat eventuele bacteriën worden gedood. De reiniging vindt plaats door stoom te creëren, waarbij het water tot het kookpunt wordt verhit. Het is weliswaar een grondige en hygiënische manier van reinigen, maar deze methode past beter bij het schoonmaken van tegels dan bij het reinigen van een gietvloer. Overigens is het voor het gebruik van een stoomreiniger de bedoeling om eerst vuil en stof met de stofzuiger te verwijderen. Bij het schoonmaken van een gietvloer is deze methode eveneens gebruikelijk net als een stofwisser. Het verschil is echter dat u een gietvloer beter kan schoonmaken met een vochtige dweil dan met een stoomreiniger.

Stoomreiniger niet geschikt voor gietvloeren

Er zijn allerlei soorten stoomreinigers en er is er geen één die geschikt is om een gietvloer mee te reinigen. Heeft u bijvoorbeeld een zogenoemde stoommop in huis? Dit is een huishoudelijke apparaat in de vorm van een steelmodel en is niet te gebruiken voor het schoonmaken van een gietvloer. Dat geldt eveneens voor sledestoomreinigers die een gietvloer niet brandschoon maakt, maar wel de laklaag beschadigt. Het advies luidt verder om evenmin een handstoomreiniger te gebruiken. Ook al lijkt het zo gemakkelijk om een hardnekkig vlekje van de gietvloer te verwijderen, maak vooral geen gebruik van een handstoomreiniger. Gebruik stoomreinigers waar deze voor bedoeld zijn en dus niet voor de reiniging van een gietvloer.

Stoomreiniger overbodig voor gietvloer

Het is niet alleen af te raden om een stoomreiniger voor het schoonmaken van een gietvloer te gebruiken, maar ook overbodig. Er zijn meer dan genoeg hulpmiddelen van stofzuigers tot stofwissers en van dweilen tot vloerdoeken om een gietvloer optimaal te reinigen. Laat u dan ook niet verleiden om een stoomreiniger te gebruiken voor een gietvloer. De kans is groot dat als u dat doet dat dan de bovenste laklaag wordt aangetast. Dat betekent in het ergste geval dat er herstel of zelfs renovatie van de gietvloer dient plaats te vinden.

Contactgegevens

T: 020 – 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten