Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

Gietvloer voordelen

De voordelen van gietvloeren

U wilt uw vloer laten afwerken en u twijfelt tussen diverse soorten afwerkingen. Welke afwerking is het meest onderhoudsvriendelijk, is goed bestand tegen zeer intensief gebruik, slijtvast en bovendien niet duur? U weegt de voordelen en de nadelen van een gietvloer tegen elkaar af maar u bent er nog steeds niet uit? Misschien zijn de onderstaande overwegingen overtuigend genoeg om u over de streep te trekken:

Vergelijk alle gietvloer voordelen eens met die van andere harde vloerafwerkingen

Een veelgehoord argument om niet te kiezen voor gietvloeren is meestal de prijs. Toch is het zo dat als u het middensegment gietvloeren vergelijkt met andere harde vloerafwerkingen zoals plavuizen, tegelwerk etc.., de gietvloer er waarschijnlijk uitspringt wat betreft de snelheid van aanbrengen (korte uitvoeringstijd), de slijtvastheid, de mogelijke kleurvariaties, de warmtegeleiding, de anti-allergene eigenschappen én de prijs. Voor een gemiddelde gietvloer is een totaalprijs van € 75 - € 100,- per m2 redelijk marktconform. Als u dat vergelijkt met plavuizen of tegelwerk en u bekijkt de uitvoeringstijden en de kosten die u voor de benodigde arbeidstijd kwijt bent, dan zijn gietvloeren een prima alternatief. Helemaal als u bedenkt dat gietvloeren ruim 20 jaar hun kenmerkende eigenschappen moeiteloos behouden. Hieronder nog enkele andere voordelen van een gietvloer onderverdeeld in de diverse typen vloerproducten die wij leveren.

Voordelen van de alifatische PU-gietvloer

Een groot voordeel van de alifatische PU-gietvloer is de mogelijkheid in kleur en oppervlaktestructuur. U kunt het zo gek niet bedenken of het is wel uit te voeren in polyurethaan. Er kunnen zelfs logo’s of vloerschilderingen in worden aangebracht. Een ander voordeel van dit type gietvloeren is de benodigde aanlegtijd. Een vloeroppervlak van 100 m2 kan moeiteloos binnen één dag worden aangebracht en binnen 48 uur alweer beloopbaar zijn.

Voordelen van de epoxy gietvloer/h3>

De epoxy gietvloer heeft als grootste voordeel dat hij compleet vloeistofdicht is. Dit type gietvloer wordt veelvuldig gebruikt in fabrieken en werkplaatsen waar met chemische stoffen wordt gewerkt maar kan zeker ook in een showroom van pas komen als u een zeer onderhoudsvriendelijke vloer nodig heeft. Bovendien is epoxy twee keer zo sterk als regulier beton wat als voordeel heeft dat ook zware transportvoertuigen over epoxy kunnen rijden zonder de vloer aan te tasten.

Voordelen van de cementgebonden gietvloer

Het voordeel van een cementgebonden gietvloer is dat deze in een dikkere laag kan worden aangebracht dan bijvoorbeeld kunststof gietvloeren en dat dus in één keer een ruwe betonvloer compleet kan worden afgewerkt. Denk aan appartementen, kantoren en andere ruimten waar toch om kleur en design wordt gevraagd, maar men niet eerst een zand-cementvloer wilt leggen om deze vervolgens nog eens een keer te laten afwerken. Massa, vloerverwarming, leidingen en kleur in één keer aanbrengen, een totaal vloerpakket dus, dat is het grote voordeel van cementgebonden producten.

G-vloeren Nieuws

27 januari 2020

Prachtige gietvloer geleverd voor woning in Amsterdam

G-vloeren heeft wederom een schitterende gietvloer opgeleverd. Dit keer voor een woning in Amsterdam. De bewoners hebben voor de kleur Telegrey gekozen. Een lichte kleur die fantastisch met allerlei materialen en ...

lees meer
27 januari 2020

Woonbeton vloer geleverd voor woning in Den Haag

G-vloeren biedt een ruime keuze als het gaat om naadloze vloersystemen. Woonbeton is daar een uniek voorbeeld van. Zo hebben wij onlangs een woning in Den Haag van een woonbeton vloer voorzien. De bewoners hebben voor de kleur ...

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike