Vlekken gietvloer verwijderen

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Heeft u een gietvloer in huis liggen? Dan wilt u vanzelfsprekend dat deze zo lang mogelijk in perfecte staat blijft. Wat dat betreft heeft u aan een gietvloer een prettige vloersoort, want gietvloeren zijn makkelijk te onderhouden, kunnen tegen een stootje en gaan lang mee. Toch komt het soms voor dat er een vlek in de gietvloer ontstaat, bijvoorbeeld omdat iemand met vieze schoenen naar binnen is gelopen of door een omgevallen glas drinken. Aan de hand van onze tips & tricks ontdoet u uw gietvloer vakkundig van de meeste vlekken.

Voorkom gietvloer vlekken vroegtijdig

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg er daarom voor dat u vuil zo snel mogelijk van de gietvloer verwijdert. Dit doet u eenvoudig met uw stofzuiger, het liefst eentje met een zachte borstel. Door uw gietvloer snel te ontdoen van vuil is de kans veel kleiner dat het in de vloer trekt en een vlek achterlaat.

Verwijder gietvloer vlekken met een vochtige doek

Polyurethaan gietvloeren hebben een vloeistofdichte toplaag. Hierdoor kunt u de vloer vochtig reinigen met een doek, dweil of mop. We raden u aan om gemorst drinken altijd zo snel mogelijk van de vloer te verwijderen om te voorkomen dat het indroogt en de toplaag aantast. Vooral bij koffie, thee en (rode) wijn is het belangrijk om hier alert op te zijn.

Gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen

In de meeste gevallen is het gebruik van water voldoende om vlekken uit uw gietvloer te verwijderen. Mocht u toch schoonmaakmiddel willen gebruiken, kies dan voor een variant zonder chloor. Er zijn voldoende neutrale, vuil-oplossende gietvloer reinigingsmiddelen op de markt. G-vloeren adviseert u hier graag over.

Rubberstrepen van de gietvloer verwijderen

Het is algemeen bekend dat rubberen schoenzolen soms strepen op de ondergrond achterlaten. Dit is ook bij gietvloeren het geval. Het is aan te raden om rubberen schoenstrepen zo snel mogelijk te verwijderen. Hoe sneller u dit doet, hoe gemakkelijker het gaat. U zult zien dat een streep die net is ontstaan gemakkelijk weg te halen is, zelfs met een droge doek. Rubberstrepen die er al wat langer zitten verwijdert u met water, eventueel in combinatie met een geschikt onderhoudsmiddel.

Grootschalige schoonmaak

Door uw gietvloer goed te onderhouden blijft hij vele jaren mooi. Merkt u dat er na verloop van tijd toch wat vlekken in de gietvloer zijn ontstaan, bijvoorbeeld omdat u de vloer niet altijd even goed gereinigd heeft? Laat de gietvloer dan reinigen door een gespecialiseerd bedrijf. Er zijn diverse schoonmaakbedrijven die uitblinken in gietvloerreiniging. Na afloop ziet uw vloer er weer uit als nieuw.

Contact

Zit er een vlek in uw gietvloer en wilt u weten hoe u deze het beste kunt verwijderen? Of heeft u een andere vraag over het schoonmaken of -houden van uw vloer? G-vloeren is de gietvloerspecialist bij uitstek, we kunnen u dus ook alles vertellen over reinigingsmethodes. Neem gerust contact op via 020 846 3694 of mail naar info@g-vloeren.nl.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten