Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Betonvloeren als duurzame en ecologische trend

Betonvloeren als duurzame en ecologische trend: ontdek inspiratie voor het jaar 2023

Consumenten en bedrijven stellen steeds vaker hoge eisen als het gaat om duurzaamheid en het maken van milieubewuste keuzes. Dit is eveneens van toepassing bij de aanschaf van een vloer. Wat dat betreft sluiten onze betonvloeren perfect aan op de duurzame en ecologische trend. Daarbij zijn betonvloeren in uiteenlopende uitvoeringen verkrijgbaar en voorzien wij u graag van ideeën en inspiratie voor het jaar 2023.

Hoge isolatiewaarde

Een sterke en robuuste betonvloer met een onverwoestbaar karakter is een echte topper op het gebied van de duurzame en ecologische trend. Dit type betonvloeren heeft een industriële look en vormt de basis voor een tijdloos uiterlijk. De kracht zit hem in het natuurlijke karakter van het materiaal. Beton heeft van nature een uitstekende isolatiewaarde en beschikt over een grote warmteopslagcapaciteit. Dit maakt de betonvloer die uit natuurlijke grondstoffen bestaat tot een duurzame vloer, helemaal passend om te voldoen aan belangrijke ecologische waarden. Bovendien zorgt een samengestelde betonvloer in uw woning door deze typerende kenmerken voor een fijn comfort en warmte.

Extra energiezuinig met vloerverwarming

Wilt u een betonvloer die duurzaam en ecologisch verantwoord is in uw huis of bedrijf laten plaatsen. U maakt de impact op het milieu nog kleiner als u energiebesparende maatregelen neemt. Een betonvloer leent zich daar perfect voor, want deze is te combineren met vloerverwarming. U maakt uw woning op deze manier extra energiezuinig. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de radiatoren te verwijderen en vloerverwarming als hoofdverwarming te nemen. Vloerverwarming kent een gelijkmatige verdeling van warmte en een betonvloer houdt deze warmte langer vast. U profiteert daar financieel gezien uiteraard eveneens door, want de energierekening komt bij de keuze voor een betonvloer lager uit.

Bijzonder lange levensduur

In een duurzaam ingerichte en ecologisch verantwoorde maatschappij is het onder meer belangrijk om aan de levensduur te denken. Kiest u voor een betonvloer dan is de levensduur daarvan bijzonder lang. U ervaart tientallen jaar alle voordelen die dit type vloer met zich meebrengt. Het is geen vloer die na een aantal jaar al versleten is of inlevert op mooiheid, zodat u weer op zoek moet naar vervanging. Door bewust te kiezen voor een vloer met een lange levensduur draagt u op uw eigen manier een steentje bij aan het verkleinen van de milieu-impact.

Welke betonvloeren zijn duurzaam?

Wij hebben voor u verschillende opties beschikbaar als het gaat om duurzame vloeren met beton of met betonlook. Bijvoorbeeld een authentieke betonvloer die wij zo samenstellen en afwerken dat deze geschikt is als woonvloer. Woonbeton is een van de vloeren die populair zijn om een stijlvol, luxe of industrieel interieur mee in te richten. Wilt u de betonstijl laten terugkomen in uw badkamer dan is beton ciré een duurzame keuze. Het is eveneens mogelijk om bijvoorbeeld de keuze te maken voor duurzaam microcement. Verder bieden wij u de gelegenheid om de keuze te maken voor een milieuvriendelijke betonlook vloer. Dit is een vloer die wij samenstellen op basis van kunsthars, maar uitvoeren met de esthetische kenmerken van duurzaam beton.