Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
De toekomst in vloerenland

De toekomst in vloerenland

Er zijn al decennialang zorgen om het milieu en het klimaat. De impact van de consumptiemaatschappij op de natuur is enorm groot. Dit besef is er ook in vloerenland en er zijn nu al ontwikkelingen gaande die veranderingen teweegbrengen. Duurzaamheid is het thema van de toekomst in vloerenland. Dit komt omdat bedrijven zich steeds meer bewust zijn van het belang van duurzaamheid. De behoefte van consumenten verandert eveneens, want steeds meer mensen maken een weloverwogen keuze voor een duurzame vloer. Het koopgedrag wordt wat dat betreft steeds ’groener’ en verandert in de toekomst tot een gevestigde norm. Daarnaast zijn er nog andere aspecten als gemak en comfort die nu al tot norm verheven zijn.

Duurzame vloeren in vloerenland

Duurzame vloeren passen goed in het grotere plaatje van het verduurzamen van woningen en bij het maken van milieubewuste keuzes. Bedrijven, maar ook de overheidsinstellingen hebben al het voortouw genomen en daarbij een voorbeeldfunctie. Het is niet voor niets dat de lokale overheid al op grote schaal gebruikmaakt van milieuvriendelijke kunststofvloeren. Het materiaal speelt een belangrijke rol, maar bijvoorbeeld ook de mate van onderhoud. Er zijn wat dat betreft meerdere aspecten die in toenemende mate van belang zijn in de toekomst van vloerenland.

  • Duurzame productie
  • Duurzame materialen
  • Recyclebaarheid
  • Vloerverwarming
  • Gemak en comfort
  • Onderhoud

Minder impact op het milieu

De toekomst in vloerenland krijgt op een manier vorm dat de impact op het milieu te minimaliseren is. Dit is bijvoorbeeld te bereiken door de CO2 uitstoot te beperken en door geen restmateriaal over te houden. Onze milieuvriendelijke gietvloeren dragen bij aan een beperking van de CO2 uitstoot en bij het uitvoeren van de vloer blijft er geen restmateriaal over. De duurzame gietvloeren van G-vloeren sluiten hierop aan en beschikken over nog meer kenmerken die de vloeren een milieuvriendelijk karakter geven.

Lange levensduur

Consumenten die milieubewust zijn en duurzaamheid nu en in de toekomst belangrijk vinden, houden rekening met een lange levensduur. Bij de aanschaf van een nieuwe vloer speelt dit thema dus ook een belangrijke rol. Het is immers niet duurzaam als de vloer na een aantal jaren al vervangen moet worden. Onze gietvloeren gaan jarenlang mee en vallen wat dat betreft op in vloerenland. Het is zelfs zo dat gietvloeren zo zijn samengesteld dat deze haast een onbeperkt lange levensduur hebben. Uiteraard bestaat er altijd een kans dat een gietvloer beschadigd raakt, maar dan is het mogelijk om voor herstel, renovatie of reparatie te kiezen. Deze opties sluiten eveneens goed aan op het thema duurzaamheid door eerst te kijken of herstel mogelijk is en niet meteen een nieuwe vloer te laten leggen.

Gemak, comfort en onderhoud

Consumenten stellen hoge eisen aan het gemak, comfort en onderhoud en zeker op het gebied van vloeren. Gemak is er met onze naadloze vloeren die hygiënisch, slijtvast en vloeistofdicht zijn. Bovendien zijn al onze gietvloeren zo ontwikkeld dat er tegemoetgekomen wordt aan hoge comforteisen. Dit zonder het milieuvriendelijke aspect uit het oog te verliezen. Bij de aanschaf van een gietvloer heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om de uitvoering met vloerverwarming te combineren. Vloerverwarming is namelijk ook duurzaam en milieuvriendelijk en wat dat betreft een perfecte aanvulling op een ‘groene’ vloer.