Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Grindvloer kopen? waar moet je op letten

Een grindvloer kenmerkt zich door de opbouw van kleine grindsteentjes die een vast geheel vormen door er epoxyhars aan toe te voegen. Bent u van plan om een grindvloer te kopen dan zijn er een aantal praktische tips die van pas komen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om op de korreldikte te letten, maar ook op de kleur net als op de afwerking. Er zijn namelijk vele effecten mogelijk bij grindvloeren die in de basis over een natuurlijke look te beschikken.

Let op het design en de kleur

Het design van een grindvloer staat voor de uiteindelijke uitstraling. De korreldikte speelt hierbij een rol net als de kleur. De grootte van de grindkorrels voor een grindvloer varieert van 1 millimeter tot 6 millimeters. Het meest voorkomend is een gemiddelde dikte van 2 tot 3 millimeter. Een fijne korrelstructuur voorziet in een elegante look en bij grof grind ontstaat er een meer stoere uitstraling. Door ook met de gewenste kleur rekening te houden, bereikt u een perfecte afstemming op de ruimte. In een zwembad is lichtblauw bijvoorbeeld een optie en in een tuincentrum past een natuurlijke zandkleur of groene kleur mooi. Er zijn qua design allerlei variaties mogelijk in alle kleuren, maar ook met het aanbrengen van patronen of lijnen.

Let op het gebruiksdoel

Het is bij het kopen van een grindvloer verder van belang om op het gebruiksdoel te letten bij de samenstelling en uitvoering van deze vloer. U krijgt bij G-vloeren bijvoorbeeld de mogelijkheid om de keuze te maken voor het sealen van de grindvloer. Dit betekent dat er een laag opkomt die ervoor zorgt dat er een aaneengesloten oppervlak ontstaat. Op deze manier is het niet mogelijk dat er zich vuil ophoopt tussen de grindkorrels. Dit is bijvoorbeeld aan te raden bij het plaatsen van een grindvloer in een winkel of in een kantoor.

Let op de voordelen

Het is om een weloverwogen keuze te maken bij het kopen van een grindvloer belangrijk om alle voordelen te kennen. Een voordeel is bijvoorbeeld dat u een compleet naadloze grindvloer krijgt die met een gesloten oppervlak gemakkelijk te onderhouden is. Daarnaast is er het voordeel dat een grindvloer op natuurlijke wijze warm aanvoelt. Wilt u een grindvloer in uw woning toepassen en extra warmte creëren? Dit is mogelijk als u de keuze maakt om er vloerverwarming bij te nemen. De vloer met grindkorrels heeft in de basis een open structuur, zodat er een prima warmteverdeling is. Een ander voordeel is dat u de keuze heeft uit alle kleuren en op maat een design kan samenstellen.

Let op de nadelen

Bij het kopen van een grindvloer is het net zo belangrijk om te weten wat de nadelen zijn. Indien er sprake is van een open structuur is het bijvoorbeeld zo dat dit uitstekend combineert met vloerverwarming. Bij deze uitvoering is er echter ook sprake van een nadeel en dat is dat er veel warmte verdwijnt. Dit is echter op te lossen door de vloer vanuit de kruipruimte te isoleren.