Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Kantinevloer

G-vloeren levert EP Troffelvloer aan gemeente Amsterdam

Projectomschrijving EP Troffelvloer Gemeente Amsterdam

G-vloeren voert op gezette tijden opdrachten uit voor de Gemeente Amsterdam. Dit keer ging het om 350 m2 vloeroppervlak van een kantine waar de mensen van Stadsdeel Oost elke dag van de lunch genieten. Ons werd gevraagd een product te leveren dat duurzaam, slijtvast en goed schoon te maken was. Een vloer die flinke belastingen aan kan van stellingen, meubilair en ander intensief gebruik.

Productomschrijving Epoxy Troffelvloer

Een epoxy troffelvloer is een kunststof vloerafwerking op basis van epoxyhars. In tegenstelling tot andere epoxy gietvloeren bezitten troffelvloeren speciaal geselecteerd vuurgedroogde kwartsen die zorgen voor de bijzondere kwaliteiten van het product. Zowel naadloos, vloeistofdicht als extreem goed bestand tegen mechanische en chemische belastingen alsmede extreem hoge en lage temperaturen, de troffelvloer is het juiste product in ruimten die zeer intensief worden gebruikt, zeker voor kantines, keukens, bakkerijen en slagerijen. Gelijk met de vloer kunnen goten, plinten en opstanden met hetzelfde materiaal naadloos worden bekleed. Plinten kunnen worden uitgevoerd met een holle hoek of als schuine kim. Het is een stroef blijvende vloer, ook onder natte omstandigheden, die uitstekend bestand is tegen agressieve stoffen zoals oliën, vetten, benzine, zuren, logen, reinigings- en ontsmettingsmiddelen.

Uitvoering Troffelvloer

Troffelvloeren worden aangebracht soms met een dikte tot 6 mm. Ook voor de kantine van Stadsdeel Oost was het handig dat de troffelvloer kleine hiaten in de vloer naadloos gelijk kon afwerken. Vooral bij ruwe betonvloeren is het toepassen van een troffelvloer makkelijker dan bijvoorbeeld een extreem dunne coating of PU gietvloer. Uiteraard moet de ondergrond goed behandeld worden en kan een primer noodzakelijk zijn. Ook mag de vloer geen cementhuid bezitten (bij nieuwe betonvloeren vaak voortkomend). Na het voorbehandelen van de ondergrond ging ons applicatieteam aan het werk om de troffelvloercomponenten te mengen. Topkwaliteit kwartsdeeltjes werden door onze betrouwbare leverancier voor dit type producten snel geleverd. Het mengen van de epoxy, de verharder en de kwartsdeeltjes moet op een zorgvuldige en veilige manier gebeuren. Ook tijdens deze klus heeft ons applicatieteam alle ARBO-richtlijnen en veiligheidsvereisten nauwgezet gevolgd. De vloer was snel droog en binnen korte tijd weer beloopbaar.