Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Gietvloer fabriek

G-vloeren levert ESD vloer voor Bouwbox 99 te Schiphol

Projectomschrijving Bouwbox ’99

Bouwbox ’99 BV is een gerenommeerde projectontwikkelaar die vanuit de hoofdvestiging in Rotterdam diverse bouwprojecten initieert en uitvoert. G-vloeren werd gevraagd om voor Bouwbox ’99 BV een gebouw op Schiphol aan te pakken. Het ging hier om een ESD-vloer. De term ESD staat voor Electronic Static Discharge oftewel statische elektriciteit. Een ESD-vloer zorgt ervoor dat deze spanningsverschillen worden geneutraliseerd door de elektriciteit naar vaste punten in de vloer te geleiden.

Productomschrijving ESD-gietvloer

In de regel wordt een ESD-gietvloer aangelegd in ruimten waar statische elektriciteit een risico vormt voor mens en machine. Meestal betreft het bedrijven die electronische componenten produceren met gevoelige apparatuur of ruimten in ziekenhuizen zoals operatiekamers. Een ESD-gietvloer is dus eigenlijk een geaarde gietvloer. Statische elektriciteit ontstaat doordat mensen en machines over vloeren heen lopen en rijden zodat er wrijving tussen de oppervlakken ontstaat. Door positieve elektronen uit de vloer te “vegen’ kan een potentiaalverschil ontstaan tussen diverse delen van de vloer. Omdat metaal prima geleidt kan daarna het potentiaalverschil plotseling worden geneutraliseerd doordat positieve elektronen hun weg zoeken via metalen onderdelen of apparatuur. Om dit te vermijden wordt de vloer geaard op een aantal vaste punten en moet er voor worden gezorgd dat de gietvloer de lading goed geleidt. Vroeger werd dit gedaan door koolstofhoudende deeltjes toe te voegen aan de gietmassa, tegenwoordig kan er gewerkt worden met geleidende polymeren.

Uitvoering ESD-gietvloer

De elektrisch geleidende ESD-gietvloer van G-vloeren is een 2-componenten epoxy gietvloer en is geheel oplosmiddelvrije. De gietlaag is ca. 3 mm dik en heeft uitstekende geleidende eigenschappen. Deze ESD-gietvloer is in diverse kleuren leverbaar. Geschikt als duurzame, naadloze afwerking van cement- en gipsgebonden ondergronden. Voordat een vloer hiermee kan worden behandeld, is het noodzakelijk de ondergrond eerst goed stofvrij te maken en alle ruwe delen van de vloer te schuren. Hoe egaler de ondergrond, hoe beter het resultaat. Ook voor deze opdracht van Bouwbox ’99 heeft Gietvloeren BV de ondergrond eerst goed uitgevlakt waarna ons uitvoeringsteam met het aanbrengen van de hechtprimers kon beginnen. Deze zorgen voor een goede hechting met de gietlaag. Vervolgens kon worden begonnen met het mengen van de twee componenten, de epoxy en de harder (op basis van amine), waarvoor wij uiteraard de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen hadden getroffen.