Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Houd hier rekening mee van de aanschaf van een gietvloer

Houd hier rekening mee bij de aanschaf van een gietvloer

Gietvloeren vormen een populaire vloertoepassing in woningen net als in zakelijke ruimtes en industriële settings. Als u van plan bent om een gietvloer aan te schaffen dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

Bijvoorbeeld met het type vloer, maar ook met de combinatie van design en kleur net als met de aanbrengtijd.

Type gietvloer

Er zijn allerlei soorten naadloze vloersystemen die aan te duiden zijn met de benaming gietvloer. De verschillende soorten vloeren bestaan uit bepaalde materialen en bestanddelen en zijn voor diverse doeleinden geschikt. Er zijn echter ook unieke kenmerken van toepassing die de betreffende gietvloer voor een specifieke situatie wel of niet geschikt maakt. Zo zijn onze PU gietvloeren met flexibele bestanddelen uitgevoerd en zijn deze vloeren bijzonder comfortabel. Dat maakt de PU gietvloeren geschikt om op te wonen, leven en te werken. Onze epoxy gietvloeren zijn wat dat betreft minder geschikt voor toepassing in huis, want het betreft hier harde vloeren. Dit type vloer is wel perfect voor industriële situaties. Laat u daarom altijd adviseren bij het maken van een keuze voor de ideale gietvloer.

Combinatie design en kleur

Het is belangrijk om bij de aanschaf van een gietvloer zorgvuldig een keuze te maken voor een bepaald design en kleur. Het is namelijk zo dat onze gietvloeren een lange levensduur hebben en het is dan ook een vloer waar je jarenlang tegen aankijkt. Als je een bepaalde kleur in gedachten hebt, denk dan ook na of je deze kleur over drie of vier jaar nog mooi vindt. Zo kan je een betonlook design nu prachtig vinden, maar is dat in de toekomst ook nog het geval?

Aanbrengtijd

Een gietvloer aanbrengen kost tijd en dat komt omdat deze vloer laag voor laag wordt opgebouwd en er tussen de lagen steeds droogtijd van toepassing is. De aanbrengtijd voor gietvloeren, zoals een PU gietvloer in een woning neemt in totaal vier tot vijf werkdagen in beslag. De werkzaamheden starten op maandag en u dient er dus rekening mee te houden dat de ruimte gedurende vijf werkdagen niet beschikbaar is. Bij de uitvoering in een nieuwbouwwoning of bij een verhuizing is dat uiteraard gemakkelijker, want dan is de PU gietvloer bijvoorbeeld aan te brengen voordat u de nieuwe woning betrekt. Uiteraard voorzien wij u bij de aanschaf van een gietvloer in uitgebreide informatie over hoe het traject en het aanbrengproces verloopt.