Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Kleurentrends 2023 voor een vloer van Beton cire

Kleurentrends 2023 voor een vloer van Beton cire

Er zijn elk jaar weer woontrends op het interieur van toepassing die het onderscheid in uitstraling en sfeer maken. Zo zijn er ook kleurentrends in 2023 voor een vloer van beton ciré. Het zijn vooral de lichte beton ciré kleuren die in 2023 de boventoon voeren en als voordeel hebben dat de kleuruitvoering de ruimte groter doet lijken. Naast de hele lichte beton ciré kleuren geldt dat grijstinten en aardetinten ook dit jaar weer de trend vormen voor een beton ciré vloer.

Beton ciré vloer in aardetinten

Aardetinten brengen de sfeer in huis dichterbij de natuur en voorzien in een warme en natuurlijke uitstraling. Aardetinten behoren tot de kleurentrends in 2023 als het om de uitvoering van een beton ciré vloer gaat. Dit kan een lichte aardetint zijn, zoals een zandkleur, maar bijvoorbeeld ook een kleur die meer naar bruin neigt. Overigens is een groentint eveneens te scharen onder de natuurlijke kleurtinten en is het mogelijk om deze trendkleur in een lichte of donkere uitvoering te selecteren.

Het bijzondere van aardetinten in combinatie met het levendige effect is dat het voelt alsof u een stukje natuur in huis haalt. Bovendien past een beton ciré vloer in een aardetint perfect bij andere natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld bij hout net als bij rotan, maar ook bij linnen en bamboe. Verder zijn lichte en natuurlijke kleuren eveneens een perfecte match met een industrieel interieur, zoals met stalen deuren.

Authentieke grijstint als beton ciré kleur

De meeste mensen die een beton ciré vloer laten leggen, maken de keuze voor een van de authentieke grijstinten. Dit heeft ermee te maken dat het materiaal als een natuurproduct te zien is en dat de oorspronkelijke kleur daarvan grijs is. Lichtgrijs is wat dat betreft een ideale keuze om met de kleurentrend in 2023 mee te gaan.

Past een donkergrijze kleur beter bij uw persoonlijke wensen of bij de rest van het interieur? U heeft bij ons altijd de keuze uit meerdere tinten grijs en ook de mogelijkheid om voor een donkere grijstint te kiezen. Het voordeel hiervan is dat er sprake is van een tijdloze kleur die niet als trendgevoelig is te bestempelen. Grijs biedt in zowel lichte als donkere tinten wat dat betreft meerdere voordelen, zoals de meest authentieke look.

Kleurtrend afstemmen op woonstijl

Het is uiteraard belangrijk dat u niet alleen kijkt naar de kleurentrends 2023 op het gebied van beton ciré vloeren. Uw persoonlijke voorkeur voor een kleur speelt eveneens een rol net als de kleuren die al aanwezig zijn in het interieur. Bovendien is het van belang om de hele woonstijl als uitgangspunt te nemen om de keuze voor een kleur daarop af te stemmen. Indien u bijvoorbeeld een landelijk interieur heeft met veel natuurlijke materialen past een aardetint daar beter bij dan een antraciet beton ciré vloer.

Wij adviseren u daarom dan ook om u te laten inspireren en adviseren in onze showroom met beton ciré vloeren. U heeft dan de mogelijkheid om uit alle beschikbare kleuren, waaronder de kleurentrends 2023 voor beton ciré vloeren een keuze te maken.