Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Nieuwbouwproject Duet Nijmegen met ruim 380 appartementen

Er komt een prachtige woontoren met ruim 380 appartementen in het stationsgebied in Nijmegen te staan. Naast de Nieuwe Hezelpoort en tegen het Waalfront verrijzen er twee torens die aan elkaar geschakeld zijn. Daarnaast is er ruimte voor een parkeergarage die inwoners van de stad parkeerruimte biedt met 573 parkeerplekken. Het bijzondere aan Duet in Nijmegen is dat het nieuwbouwproject zich ontwikkelt tot een verticale stadswijk. De woontoren met eigentijds karakter combineert wonen, ontmoeten en werken vanuit het oogpunt van diversiteit.

Diversiteit aan appartementen

Duet Nijmegen krijgt als verticale wijk in de stad een diversiteit aan appartementen. Naast dat er meer dan 150 koopappartementen komen, zijn 70 appartementen bestemd voor verhuur in de vrije sector. Er komen ook huurwoningen voor starters, studenteneenheden en 90 appartementen met een levensloopbestendig karakter. Bij de inrichting van een nieuwbouwappartement is het aanbod van gietvloeren net zo divers van aard.

Diversiteit aan gietvloeren

Een populaire vloer voor nieuwbouwappartementen is de PU gietvloer. Deze gietvloeren zijn geluiddempend en geschikt om in een appartement te laten aanbrengen. De diversiteit uit zich onder meer in de kleur, maar ook in de materialen van gietvloeren. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om door ons woonbeton in nieuwbouwappartementen van Duet te plaatsen. Wist u dat vloerverwarming zowel met PU gietvloeren als met woonbeton een perfecte combinatie vormt? Het duurt overigens nog even voordat het nieuwbouwproject Duet van start gaat, maar het is nooit te vroeg om al na te denken over de inrichting. G-vloeren treedt graag op als leverancier in gietvloeren voor alle nieuwe bewoners die comfort, gemak en design in het nieuwe appartement willen ervaren.

Stadswijk in de hoogte

Naast de verschillende uitvoeringen van appartementen krijgt de stadswijk in de hoogte nog een belangrijke functie. Het is bijvoorbeeld de bedoeling, dat er in de aan elkaar geschakelde woontorens een ontmoetingsvoorziening komt. Hiervoor staat een groene corridor op de planning die verschillende hoogteniveaus krijgt. De woontorens van Duet krijgen bovendien een gezellige buurtruimte die als woonkamer functioneert net als horecagelegenheden en winkels.

Hezelplein

Er komt voor de woontorens een prachtig plein te liggen, namelijk het nieuwe Hezelplein dat de toegangspoort vormt voor de binnenstad in Nijmegen. Het Hezelplein heeft naast de praktische functie nog een verbindend doel. Het plein krijgt namelijk vorm op een manier die ontmoeting tussen bewoners stimuleert. Rond het plein komen er winkels en horeca en is er tevens sprake van toegang tot de appartementen. De parkeervoorziening krijgt een groen dak en daarmee wordt voorzien in een natuurlijke uitstraling. Het is dankzij de bouw in de hoogte bovendien mogelijk om aan de stad openbaar groen terug te geven.

Wanneer?

Het duurt nog even voordat Duet in Nijmegen gestalte krijgt, want het is de verwachting dat de bouw van start gaat aan het einde van 2024. De uitvoeringsfase van de bouw van de geschakelde woontorens in Nijmegen en plein neemt waarschijnlijk vier jaar tijd in beslag. Overigens is Duet een project dat tot stand is gekomen door samenwerking van de gemeente Nijmegen, Portaal, VanWonen en SSH&. De verkoop van Duet appartementen gaat naar verwachting halverwege 2024 van start.