Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Open woonruimte met een glanzende lavasteen gietvloer, houten balken, een marmeren eettafel, lederen stoelen en kamerplanten.

Opkomst van lavasteen gietvloeren: revolutionaire trend in duurzaam interieurdesign

Er zijn altijd wisselende woontrends, zoals per jaar of met de veranderingen van seizoenen. Dat is haast een natuurlijk proces, maar eens in de zoveel tijd is er sprake van een ware revolutie in de woonbranche. Denk maar aan de opkomst van de industriële woonstijl, die er ineens was en nooit meer is weggegaan. Dit is vergelijkbaar met wat er nu gaande is, namelijk de opkomst van lavasteen gietvloeren. De revolutie is gestart en net als voor de industriële interieurs geldt, dat de opkomst van lavasteen gietvloeren niet meer te stuiten is. Wilt u ook een van de trendsetters zijn binnen duurzaam interieurdesign?

Wat is een lavasteen gietvloer?

Het is het beste om bij het begin te beginnen en de opkomst van lavasteen gietvloeren te verklaren met een uitleg van wat deze vloer precies is. Heeft u wel eens van steentapijt, woonbeton of een grindvloer gehoord? De betekenis van lavasteen gietvloeren ligt in het verlengde daarvan. Het is een hybride vloer die uit kunsthars en uit lavasteengruis bestaat. Het hybride karakter garandeert bij deze combinatie met elkaar complementerende bestanddelen een duurzaam bestaan.

Hoe ontstaat lavasteen voor toepassing in een gietvloer?

Lavasteen is natuurlijk materiaal, dat ontstaat als een uitbarstende vulkaan eerst lava uitspuwt als gloeiendhete oranjekleurige massa. Na de uitbarsting koelt de hete massa af en hardt het materiaal uit tot lavasteen met een roodbruine kleurtint. Een lavasteen gietvloer ontstaat door het vulkanisch gesteente te combineren met kunsthars ofwel een vloeibaar bindmiddel met unieke eigenschappen.

Duurzaamheid in uw interieur

Het voordeel van onze lavasteen gietvloer is dat deze in uw interieur in meerdere opzichten bijdraagt aan een duurzaam karakter. Deze hybride vloer kenmerkt zich door de sterke eigenschappen en het slijtvaste en krasvaste oppervlak. Dat draagt al bij aan duurzaam interieurdesign, maar de levensduur speelt daarin eveneens een rol.

Extreem lange levensduur

Onze lavasteen gietvloeren zijn wat dat betreft de voorlopers van vloeren met de langste levensduur. Deze vloeren vallen onder het type vloer waar u qua onderhoud bovendien geen omkijken naar heeft. Het duurzame karakter is overigens ook te danken aan de milieuvriendelijke samenstelling van materialen. Deze zijn vooral natuurlijk van aard en daarom zeer welkom in de wereld van interieurdesign.

Uitstraling en sfeer: steeds weer verrassend

Een revolutie in interieurdesign zet niet zomaar door natuurlijk, want er is heel wat voor nodig om overtuigend te zijn en een blijvertje te worden. Bijvoorbeeld als het gaat om het design en dan met name om de sfeer en uitstraling. Die is bij een lavasteen gietvloer in elk geval ongekend mooi. Het bijzondere is bovendien dat deze uitstraling elke keer op een andere manier te ervaren is. Het is maar net hoe het licht erop valt of dat u vanuit een andere positie kijkt om te ontdekken, dat een lavasteen gietvloer u steeds weer verrast.

Doe mee met de revolutie in duurzaam interieurdesign

Zet een trend in uw eigen interieur met de keuze voor een lavasteen gietvloer en draag bij aan een duurzame revolutie in duurzaam interieurdesign. Laat u verder inspireren of neem contact met ons op om onze showroom te bezoeken.