Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Steeds vaker valt de keuze op een gietvloer in Nederlandse huizen, maar waarom?

Steeds vaker valt de keuze op een gietvloer in Nederlandse huizen, maar waarom?

De Open Huizen Dag op 1 april 2023 heeft 66.000 meer kijkers opgeleverd dan de laatste keer in oktober 2022. De huizenmarkt lijkt zich bovendien te gaan herstellen nu vooral starters betere vooruitzichten hebben, omdat er minder concurrentie is. Deze doelgroep, maar ook andere mensen die gaan verhuizen of het huis gaan verbouwen, stellen in deze tijd hoge eisen aan het wooncomfort, design, gemak en duurzaamheid. Daar voldoen gietvloeren in alle opzichten aan.

Hoge eisen bij inrichten nieuw huis

Bij het inrichten van een nieuwe woning zijn de genoemde aspecten onder meer belangrijk als het gaat om het kopen van een nieuwe vloer. Aangezien een gietvloer over eigenschappen beschikt die aan al die eisen voldoen, is het niet vreemd dat de keuze daar steeds vaker op valt. Wij merken dan ook dat de vraag naar gietvloeren in de lift zit en de laatste jaren zelfs groter is geweest dan ooit tevoren.

Uniform design in iedere ruimte in huis

Een reden waarom de keuze steeds vaker op een gietvloer in Nederlandse huizen valt, is omdat er een uniform design in huis mee te creëren is. Onze trendy gietvloeren zijn bijvoorbeeld geschikt voor meerdere ruimtes in uw huis. Verhuist u naar een woning waar in de woonkamer, keuken en slaapkamers een nieuwe vloer moet komen? Gietvloeren zijn naadloos aan te leggen in elke ruimte van uw huis. In dezelfde kleur voor elke ruimte of met onderscheid in kleuren en zelfs met keuze uit alle denkbare kleuren.

Overtreffende trap van fijn wooncomfort

Het is in uw huis belangrijk dat als u na een drukke werkdag echt thuiskomt in een interieur waarin u zich fijn voelt en waarin het aangenaam vertoeven is. Fijn wooncomfort is daar een minimale eis voor en onze gietvloeren bieden meer dan dat. U ervaart niet alleen een aangename warmte, maar bij het lopen over de vloer ook een licht verende tred. In veel nieuwbouwhuizen komt vloerverwarming te liggen en u als nieuwe bewoner dient dan rekening te houden met een geschikte vloer. Ook hierom valt de keuze steeds vaker op een gietvloer in Nederlandse huizen, want het materiaal combineert op een perfecte manier met vloerverwarming. Hierdoor ervaart u zelfs de overtreffende trap van fijn wooncomfort.

Schoon en hygiënisch

Een hoogpolig tapijt behoort qua trends tot de verleden tijd en gietvloeren zijn daarvoor in de plaats gekomen. Het schone karakter en hygiënische eigenschappen zijn daar debet aan. Stof wordt bijvoorbeeld geen klevend vuil op een gietvloer. Stof blijft er namelijk netjes op liggen tot u een stofwisser of een stofzuiger pakt om het te verwijderen. Gietvloeren zijn door de afwezigheid van naden en de vloeistofdichte eigenschappen ook nog eens bijzonder hygiënisch. Dit is ideaal voor in de slaapkamer om de ruimte optimaal stofvrij te houden, maar natuurlijk ook perfect voor in de keuken.

Lange levensduur

Vindt u het ook belangrijk dat u bij het kopen van een nieuwe vloer zekerheid krijgt over de levensduur? Gietvloeren staan bekend om het trendy en hippe design net als om het comfort en hygiëne, maar ook om de extra lange levensduur. Daarmee kiest u dan ook voor duurzaamheid in uw huis. Gietvloeren van polyurethaan zijn bijvoorbeeld slijtvast, onderhoudsvrij en voorzien u in jarenlang woonplezier. De levensduur van gietvloeren kan wel twintig tot dertig jaar bedragen. Uiteraard maakt kwaliteit daarin wel het onderscheid en daar bent u bij G-vloeren van verzekerd.