Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Donkere gietvloer

Wat doet een donkere vloer met een ruimte?

Het effect van een donkere vloer in een ruimte varieert. Zo maakt een donkere gietvloer een grote woonkamer meer sfeervol en krijgt deze een meer knusse uitstraling. In een kleine woonkamer zorgt een donkere vloer ervoor dat de ruimte kleiner oogt. Daarbij speelt uiteraard ook de rest van de samenstelling van het interieur een belangrijke rol. Een typisch kenmerk van een donkere basis in het interieur is dat er daarmee sprake is van een stijlvolle en warme uitstraling.

Minder licht in de ruimte

Bij het plaatsen van een donkere vloer is er sprake van minder licht, want donkere kleurtinten hebben de neiging licht te absorberen. Indien de ruimte minder licht is, ontstaat er een verkleinend effect. Daarom is het bij de toepassing van bijvoorbeeld een donkergrijze gietvloer in een kleine ruimte belangrijk om de meubels, wanden, raambekleding en verlichting daarop af te stemmen.

Effect donkere vloer in licht interieur

Een donkere vloer, zoals een antraciet gietvloer past perfect in een licht interieur. Bijvoorbeeld door de wanden een lichte kleur te geven of door lichte meubels op de donkere gietvloer te plaatsen. Er is op deze manier te spelen met de kleursamenstelling om de beoogde sfeer en uitstraling te bereiken. Bovendien ontstaat er op deze wijze een contrasterend effect.

Effect donkere vloer in donker interieur

Een donkere vloer past niet alleen uitstekend in een licht interieur, maar tevens in een donker interieur. Als de wanden en de meubels eveneens donker zijn, is er een bijzonder sfeervol geheel te realiseren met een strategisch uitgevoerd lichtplan. Een mooie kroonluchter in combinatie met wandlampen trekken automatisch de aandacht. Er ontstaat hierdoor een warme, exclusieve en knusse sfeer. Verder ontstaat er een verkleinend effect door donkere kleuren met elkaar te combineren. Daarom past een donkere vloer perfect bij een donker interieur in riante woonkamers met bijvoorbeeld een open keuken.