Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

Woonbeton vloer

Uw woonbeton vloer tot in de perfectie gelegd!

Als u voor een cementgebonden vloerafwerking kiest, dan komt u al snel uit bij woonbeton. Dit product wordt in de volksmond ook wel sierbeton of designbeton genoemd, maar in principe komt het op hetzelfde neer: een dunne laag cementgebonden afwerking die in kleur kan worden gelegd. Woonbetonvloeren hebben doorgaans een minimale dikte van 3 mm en zijn krasvaster dan bijvoorbeeld een kunststofgebonden polyurethaanvloer. De woonbeton vloer wordt naadloos gelegd en is te leveren in prachtige neutrale grijstinten en een aantal standaard RAL-kleuren.

De decoratieve kwaliteit van onze woonbeton vloeren

Woonbeton vloeren behoren als geen ander tot de categorie designvloeren voor interieurs. Het materiaal heeft een natuurlijk karakter en voelt warm aan. De perfect naadloos aangelegde vloer vormt een egale en decoratieve achtergrond waarop meubilair echt tot zijn recht komt. Woonbeton vloeren maken ruimten visueel groter en onderhoudsvriendelijk, en dat allemaal door een simpele toevoeging van een laag die over een bestaande ondergrond wordt aangebracht. Woonbeton is poriëndicht en wordt door toevoeging van een waslaag ook nog eens waterafstotend. Zo ontstaat een vloeroppervlak dat moeiteloos de eisen van deze tijd doorstaat.

“De decoratieve mogelijkheden van woonbeton vloeren zijn eindeloos maar ook de technische eigenschappen van dit type gietvloeren concurreren op alle fronten met andere harde vloerafwerkingen.”

Kleur- en structuurkeuze voor woonbeton vloeren bij G-vloeren

Voorheen werden woonbeton vloeren vooral gelegd in passende lichte of wat donkere grijstinten maar bij G-vloeren kunt u ook heldere kleuren uitkiezen. De kleur kan eventueel aangepast worden aan de kleur die u voor de wanden gebruikt. Door grondig polijsten krijgt de woonbeton vloer uiteindelijk zijn kenmerkende karakter. Dat kan een enigszins gladde structuur zijn maar ook een wat ruwer oppervlak, het is maar net wat u wilt. Ruwere woonbeton vloeren hebben vanzelfsprekend betere antislip eigenschappen.

De kosten van een woonbeton vloer

Een woonbeton vloer gaat moeiteloos 20 jaar mee bij regulier onderhoud en daarmee bedoelen wij, elke week de vloer met een dweil afnemenof zeer licht schrobben en om de 8 à 10 jaar een nieuwe waslaag of coating aanbrengen als deze door het gebruik behoorlijk is verweerd. U investeert niet alleen in een stijlvol interieur, u investeert in de toekomst. De vergelijking met andere harde vloerafwerkingen kan woonbeton moeiteloos doorstaan, wat betreft de uiteindelijke investering gezien over meerdere jaren komt een woonbeton vloer gunstig uit. Uiteraard kunt u de m2 prijs van woonbeton nog gunstiger maken door samen met andere particulieren of ondernemers gelijktijdig een woonbeton vloer te laten leggen. G-vloeren hanteert speciale tarieven voor VVE’s en ondernemers die gezamenlijk tot een opdracht komen.

Kras- en stootvastheid van de woonbeton vloer

Woonbeton is van nature zeer kras- en stootvast. Door het woonbeton goed te polijsten krijgt het een zeer dichte structuur (de poreuze opgedroogde bovenlaag wordt verwijderd door het materiaal grondig te polijsten). De krasvastheid van een woonbeton vloer is niet te vergelijken met een gevlinderde betonvloer maar is meer dan voldoende voor het dagelijkse gebruik in woningen, kantoren of winkels. Zware meubels kunt u gewoon op een woonbeton vloer kwijt.

Alle voordelen van de woonbeton vloer op een rij:

  • Natuurlijk ogende vloer die waterdicht, kras- en stootvast is
  • Verkrijgbaar in honderden grijstinten, RAL- of Sikkens kleuren
  • Toepasbaar met vloerverwarming en integratie van verlichting
  • Ook te verkrijgen voor badkamervloeren of andere sanitaire ruimten
  • Oppervlak op maat ‘af te polijsten’, structuurvorming, baanvorming of glad afgewerkt
  • Hoogwaardige waslagen standaard meegeleverd
  • Dunne laagdikte van minimaal 3 mm
  • Toepasbaar op alle harde betonnen ondergronden

G-vloeren – Ruim 10 jaar expertise in woonbeton vloeren

Bij G-vloeren kunt u terecht voor de professionele aanleg van allerlei soorten woonbeton vloeren. Vloeren die neutraal zijn afgewerkt of juist een opvallende structuur vertonen. Het aanleggen van woonbeton is en blijft ambachtelijk werk. Wij beschikken over de juist opgeleide vakmensen die het werk voor u kunnen verrichten.

G-vloeren Nieuws

27 januari 2020

Prachtige gietvloer geleverd voor woning in Amsterdam

G-vloeren heeft wederom een schitterende gietvloer opgeleverd. Dit keer voor een woning in Amsterdam. De bewoners hebben voor de kleur Telegrey gekozen. Een lichte kleur die fantastisch met allerlei materialen en ...

lees meer
27 januari 2020

Woonbeton vloer geleverd voor woning in Den Haag

G-vloeren biedt een ruime keuze als het gaat om naadloze vloersystemen. Woonbeton is daar een uniek voorbeeld van. Zo hebben wij onlangs een woning in Den Haag van een woonbeton vloer voorzien. De bewoners hebben voor de kleur ...

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike