Woonbeton voordelen en nadelen

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Woonbeton is een populaire vloer en dat is onder meer te danken aan de stijlvolle uitstraling. Er zijn echter aan woonbeton voordelen en nadelen verbonden. De look en feel zijn weliswaar fantastisch, maar dat is natuurlijk niet de enige reden om voor woonbeton te kiezen. Een vloer dient aan meer kenmerken te voldoen om op basis daarvan een weloverwogen keuze te maken. Bent u zich aan het oriënteren zijn op de aanschaf van deze stijlvolle vloer? In dat geval is het belangrijk dat u zowel de woonbeton voordelen als nadelen leert kennen. Die komen hieronder dan ook uitgebreid aan bod.

Voordelen van woonbeton op een rij

Woonbeton heeft een fantastische uitstraling met een naadloos oppervlak. De vloer is met een keuze uit diverse kleuren aan te brengen. Het is bovendien een vloerafwerking die gemak biedt als het om het onderhoud gaat. Door de naadloze en vloeistofdichte afwerking is het schoonmaken van woonbeton erg eenvoudig. Dat voorziet meteen in een extra voordeel, want woonbeton is daarmee als een hygiënische vloer te bestempelen. Nog een van de voordelen van woonbeton is dat deze vloer door G-vloeren op maat is samen te stellen.

Bovendien zijn wij wat betreft het samenstellen en aanbrengen van woonbeton de beste, maar niet de duurste. Verder is woonbeton zowel geschikt voor woonhuizen als voor kantoren, winkels en andere bedrijfsruimten. Deze vloer heeft ook nog als voordeel dat woonbeton op meerdere ondergronden is aan te brengen en zelfs over tegels. Tot slot is woonbeton een vloer die door de wijze van aanbrengen in elk opzicht uniek te noemen is. Er is qua uiterlijk geen enkele uitvoering hetzelfde.

 • Exclusieve uitstraling
 • Unieke look
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Geen groot onderhoud
 • Hygiënisch
 • Naadloos oppervlak
 • Allerlei toepassingen
 • Vloeistofdicht
 • Duurzaam
 • Maatwerk

Nadelen van woonbeton op een rij

Inzicht in de woonbeton voor en nadelen maken het mogelijk om een weloverwogen keuze te maken. Een van de nadelen van woonbeton is dat deze vloer niet binnen een dag klaar is. Het duurt meerdere dagen voordat het vloersysteem compleet is aangebracht. U dient namelijk rekening te houden met de droogtijd. Woonbeton is een duurzame vloer die echt jarenlang meegaat. Houdt u van verandering en wilt u om de twee jaar een nieuwe vloer in huis? Woonbeton is een vloer die langer meegaat en dan is het jammer om zo snel voor verandering te kiezen.

Het is namelijk ook niet de goedkoopste vloer die verkrijgbaar is. Verder is het een nadeel dat u maatregelen dient te treffen om beschadiging te voorkomen. Bijvoorbeeld door voor uw meubels viltjes te gebruiken. Zo is het ook belangrijk om vuil en vlekken direct te verwijderen. Deze vloer is namelijk gevoelig voor vlekvorming, waar kans op bestaat als een omgevallen glas rode wijn bijvoorbeeld uren blijft liggen. De woonbeton voordelen en nadelen zijn tegen elkaar af te wegen. Bovendien is het met de nadelen van woonbeton zo dat deze eenvoudig zijn op te heffen. De nadelen van woonbeton hier nog even op een rij:

 • Niet de goedkoopste vloer
 • Relatief lang aanbrengproces
 • Voorzorgsmaatregelen nemen
 • Gevoelig voor vlekvorming

Wilt u meer informatie over onze gietvloeren? Neem dan vrijblijvend contact op.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten