Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

Zwembadcoating

Hoogwaardige zwembadcoatings voor vloeren en wanden van zwembaden

G-vloeren is de vakspecialist op het gebied van levering en applicatie van hoogwaardige coatings voor particuliere en publieke zwembaden. Bij ons kunt u terecht voor het aanbrengen van coatings over bestaande en nieuwe zwembadvloeren. Doorgaans zijn dit epoxycoatings of gietvloeren maar het gebruik van PU coatings komt ook nog wel eens voor. Een zwembadcoating op basis van epoxy is zeer robuust en zeer goed bestand tegen chloor en schoonmaakmiddelen. De coating kan geheel naadloos in het hele zwembad worden aangebracht, mogelijk in een transparante uitvoering zodat de onderliggende kleur en structuur gewoon zichtbaar blijft. Van belang bij het aanbrengen van een zwembadcoating is een gedetailleerde analyse van de bestaande zwembadbodem en wanden. Sommige zwembadvloeren zijn in de loop der jaren zo poreus geworden dat moet worden overwogen om eerst een schraplaag of eerst hechtprimer aan te brengen. Voor professionele uitvoering van dit type werkzaamheden kunt u bij G-vloeren BV terecht. Meer informatie over coatings en coatingsystemen leest u op onze coatingpagina.

Bestaande betonnen zwembadvloeren probleemloos waterdicht maken met zwembadcoatings

Het komt steeds vaker voor dat bestaande zwembaden grondig moeten worden gerenoveerd. Door achterstallig onderhoud is tegelwerk verweerd en zijn de voegen totaal uitgesleten. De gehele zwembadwand is op vele plaatsen poreus. Zowel particulieren als technische of 'facility managers' van publieke zwembaden proberen het bad weer in geheel oude staat te herstellen, inclusief het aanbrengen van arbeidsintensief tegelwerk. Dit betekent doorgaans een zeer kostbaar renovatietraject. Het aanbrengen van een zwembadcoating na sloop van tegelwerk is een veel goedkopere manier om het zwembad weer toekomstbestendig te maken. Voordat de zwembadcoating wordt aangebracht, worden tegels verwijderd en worden wanden en vloeren netjes vlak gemaakt mat watervaste cementmortels. Daarna kan in kleur een nieuwe zwembadcoating worden geappliceerd.

Zwembadcoatings en slipgevaar

Een publiek zwembad wordt doorgaans elke dag gebruikt maar ook particuliere zwembaden moeten vooral veilig zijn in het gebruik. Het uitglijden op slippen is een gevaar wat altijd om de hoek komt kijken. Om dit probleem grondig aan te pakken beschikt G-vloeren BV over zeer hoogwaardige anti-slip zwembadcoatings. Deze kunnen in diverse gradaties worden aangebracht en voorkomen de risico's op vallen en uitglijden van zwembadbezoekers.

Zwembadcoatings voor constructieonderdelen

Constructieonderdelen binnen zwembaden zijn onderhevig aan chloordampen en de residuen van andere agressieve chemische middelen zoals zouten of zuren. Vaak wordt vergeten dat bij zwembadrenovatie ook moet worden gekeken naar de kwaliteit van de bestaande zwembadcoatings op de hoofddraagconstructie van de hal of ruimte waarin het zwembad is gelegen. Als u dan toch het gehele zwembad wilt laten voldoen aan de eisen van deze tijd, schakel G-vloeren BV in voor de inventarisatie van alle zwembadcoatings die een nieuwe brandwerende afwerking nodig hebben.

G-vloeren BV is lid van de Nederlandse Ondernemersvereniging van Afbouwbedrijven (NOA) en biedt al haar klanten een uitstekende kwaliteitsgarantie op basis van het NOA-kwaliteitskeurmerk.

Zwembadvloer

G-vloeren Nieuws

27 januari 2020

Prachtige gietvloer geleverd voor woning in Amsterdam

G-vloeren heeft wederom een schitterende gietvloer opgeleverd. Dit keer voor een woning in Amsterdam. De bewoners hebben voor de kleur Telegrey gekozen. Een lichte kleur die fantastisch met allerlei materialen en ...

lees meer
27 januari 2020

Woonbeton vloer geleverd voor woning in Den Haag

G-vloeren biedt een ruime keuze als het gaat om naadloze vloersystemen. Woonbeton is daar een uniek voorbeeld van. Zo hebben wij onlangs een woning in Den Haag van een woonbeton vloer voorzien. De bewoners hebben voor de kleur ...

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike