Alifatische PU Gietvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Wat is een alifatische PU gietvloer?

Een alifatische PU gietvloer is kleurvast en bestaat uit een oplosmiddelvrije 2-compomenten vloersysteem met een laagdikte van 3 tot 4 mm. Naast de kleurvastheid onderscheidt deze vloer zich door hoog comfort, uniek decoratief design (naadvrij) en onderhoudsgemak. De alifatische PU gietvloer is daarom bij uitstek geschikt voor woningen, winkels en kantoren.

Eigenschappen

• Oplosmiddelvrij:

Er is geen sprake van het gebruik van agressieve chemicaliën om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden.

• Blijvend-elastisch:

Een alifatische PU gietvloer heeft een blijvend elastisch karakter, zodat het loopcomfort ook na vele jaren nog aanwezig is.

• Alleen binnen toepasbaar:

Een PU alifatische gietvloer is alleen geschikt om binnen toe te passen. De gietvloer bestaat uit minimaal vier lagen en elke laag moet perfect droog zijn voor de volgende laag. Dit maakt de vloer ongeschikt om buiten toe te passen. Bovendien heeft elke laag tijdens het drogen buiten te maken met bijvoorbeeld inwaaiend vuil, vocht en verschillende weersomstandigheden.

• Vloeistofdicht:

Een alifatische PU gietvloer is vloeistofdicht, maar het is wel aan te raden om vocht niet te laten liggen. Rode wijn of andere vloeistoffen trekken namelijk mogelijk wel in de vloer als het liggen blijft met vlekken tot gevolg.

• Decoratieve toepassing:

Een belangrijke eigenschap is de decoratieve toepassing, want de alifatische PU gietvloeren zijn  door ons in alle kleuren te leveren.

• Hoge mate van UV-stabiliteit:

Dankzij de uitstekende UV-stabiliteit is dit een vloer die over kleurvaste eigenschappen beschikt. U ziet de vloer door de jaren heen dan ook dezelfde kleur behouden, want er treedt geen verkleuring op.

• Stofvrij en goed te reinigen:

Het onderhoudsgemak is groot en de alifatische PU gietvloer is prima te reinigen met een stofzuiger of stofwisser.

• Zelf nivellerend:

Een kenmerk is dat de vloer bij het aanbrengen vloeibaar is en zelf nivellerend werkt.

• Naadloos:

De alifatische PU gietvloer is geheel naadvrij en wordt van muur tot muur aangebracht.

Ondergrond

De ondergrond moet druk- en vormvast, blijvend droog, schoon en vrij van scheuren en stoffen zijn die afbreuk kunnen doen aan de hechting. Cement- en gipsgebonden ondergronden moeten minimaal 28 dagen oud zijn. Cementhuidjes en betonresten verwijderen d.m.v. slijpen en/of schuren. Gladde en dichte ondergronden (zoals die van beton) ruwen door stofvrij kogelstralen. Anhydriet gietdekvloeren ruwen door stralen of schuren (afhankelijk van de huidtreksterkte). Verontreinigde ondergronden behandelen d.m.v. vlamstralen. Vervolgens schuren en de vloer altijd stofvrij maken door te stofzuigen met een industriezuiger. Gaten en scheuren repareren met Reparatiemortel* of uitvlakmassa fijn*. Cement- en gipsgebonden ondergronden voorstrijken met de Bouwhars* en/ of Schraplaag*. Raadpleeg voor andere ondergronden onze technische dienst.

Waar moet je op letten / Verwerkingscondities

De ondergrond verdient dus de nodige aandacht, maar het is eveneens belangrijk om met de ideale verwerkingscondities rekening te houden. Het aanbrengen van de alifatische PU gietvloer geschiedt voor het beste resultaat bij voorkeur onder de volgende condities:

  • Minimale ondergrondtemperatuur tussen 10 °C en 3 °C boven het dauwpunt.
  • Ruimte en verwerkingstemperatuur minimaal 15 °C
  • Ruimte en verwerkingstemperatuur maximaal 30 °C.

Comfort en design

Onze alifatische PU gietvloeren staan in huis, maar ook in winkels, kantoren en showrooms garant voor comfort en design. Deze twee elementen vormen de basis voor een geweldige vloer om op te wonen, leven en te werken. Bovendien zorgt het design ervoor dat de uitstraling perfect naar de omstandigheden en wensen is aan te passen. Bijvoorbeeld als het gaat om de te kiezen kleur in uw interieur, maar ook voor wat betreft een zakelijke uitstraling. Het comfort is te danken aan de bijzondere eigenschappen van het soort kunststof, want dat is polyurethaan. Deze hars staat bekend om de heel licht verende eigenschappen, waardoor u loopcomfort ervaart. Het comfort is verder naar wens uit te breiden door de alifatische PU gietvloer aan te leggen met vloerverwarming.

Opbouw alifatische PU gietvloer

De opbouw van de alifatische PU gietvloer begint met het aanbrengen van een primer, maar wel pas als de ondergrond is voorbereid. Deze moet namelijk vlak zijn, omdat de gietvloer dun is en gaten of oneffenheden anders te zien blijven. Na de primer komt de schraplaag en daarna volgt de alifatische PU gietvloer om te eindigen met een afwerking. Deze bestaat uit een topcoating en zorgt ervoor dat uw vloer extra slijtvast wordt.

Beschikbare kleuren voor alifatische PU gietvloer

U krijgt bij ons de keuze uit werkelijk alle soorten kleuren om de alifatische PU gietvloer in uit te voeren. Neutrale kleuren zijn het populairst, omdat deze goed met andere kleuropties in het interieur te combineren zijn. Een natuurlijke tint als beige of een zandkleur is wat dat betreft een aanrader, maar ook antraciet of zelfs wit passen in dat plaatje. Wij hebben in ieder geval alle RAL-kleuren voor u om uit te kiezen. Mocht u daar geen geschikte kleur in vinden, dan bieden de NCS-kleuren of Sikkens-kleuren u nog meer opties. Het is bovendien mogelijk om voor een alifatische PU gietvloer voor u een kleur op maat te maken.

Kleurvaste gietvloer

Een alifatische gietvloer heeft als voordeel en als bepalend kenmerk dat het een kleurvaste gietvloer is. Kleurvast betekent in dit geval dat de kleur van de vloer door de jaren heen niet verkleurt. Bij andersoortige vloeren, zoals een aromatische gietvloer is dat wel het geval. De kleurvastheid van de alifatische PU gietvloer zorgt ervoor dat uv-licht er geen vat op krijgt en geen kleurverandering teweegbrengt. Het is natuurlijk wenselijk dat de kleur zolang mogelijk in originele staat blijft. Dat is alleen met een alifatische gietvloer te garanderen. Daarnaast is dit type gietvloer ook het meest elastisch en dat geeft weer meer scheur-overbrugging en geluiddemping. Wilt u zekerheid over een blijvende kleurechtheid dan raden wij dan ook aan voor de gietvloer van het alifatische soort te kiezen.

Alifatische PU gietvloer prijs

De kosten van een kleurvaste gietvloer zijn van diverse omstandigheden en factoren afhankelijk. Met omstandigheden wordt onder meer verwezen naar de bestaande situatie, zoals de staat van de ondervloer. Indien er voorbereidende werkzaamheden nodig zijn dan is dat een kostenverhogend effect. Bij factoren die van invloed zijn op de alifatische gietvloer prijs gaat het onder meer om het aantal m2. De prijzen zijn voor wat betreft het aantal m2 nogal variabel. Meer vierkante meters aan oppervlak leidt automatisch tot een lagere gietvloer prijs per m2. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor de kosten van het laten aanbrengen van een alifatische PU gietvloer.

Schoonmaak en onderhoud van alifatische gietvloer

Het fijne van deze kleurechte en kleurvaste kunstharsvloer is dat het onderhoud zo gemakkelijk is. Deze vloer leggen wij naadloos in uw woning. Mocht er stof op vallen of komen er kruimels op de vloer dan haalt u het vuil zo weg. Bijvoorbeeld met de stofzuiger of met een kruimeldief als er plaatselijk geknoeid is. Vochtplekken door een omgevallen glas frisdrank, kop koffie of glaasje wijn zijn eveneens simpel weg te nemen.

Zorg ervoor dat u het vocht direct met een droge doek opneemt. Dat is namelijk wel belangrijk. Als u geknoeide rode wijn uren laat liggen, heeft dat soms gevolgen. Er kan dan een zichtbare plek ontstaan. Dat is dus gemakkelijk te voorkomen door meteen het vocht op te ruimen. Het verdere reguliere onderhoud beperkt zich tot stofzuigen of een stofwisser gebruiken. Af en toe is het aan te raden om er dan nog even met een vochtige doek overheen te gaan.

Offerte – akkoord – werkbezoek

Heeft u een offerte aangevraagd en geeft u daarop akkoord? In dat geval zetten wij het aanbrengen van de alifatische gietvloer op de planning. Voordat onze vloerenleggers bij u aan de slag gaan, volgt er eerst nog een technisch werkbezoek. Dat is belangrijk, want onze uitvoerder komt dan bij u langs om de situatie in ogenschouw te nemen. Er vindt een check plaats van de ondergrond, zoals op eventuele scheuren en vlakte en we verrichten vochtmetingen. Ook krijgt u advies voor de te nemen maatregelen om tot de beste voorbereiding voor een perfect resultaat te komen. De bevinden krijgen vorm in een rapport dat u van ons ontvangt. Een week of twee weken na het werkbezoek komt ons team langs om uw alifatische PU gietvloer aan te brengen.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten