Alternatief voor gietvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Er is altijd een alternatief voor een gietvloer, want er zijn natuurlijk enorm veel verschillende soorten vloeren. Het is bovendien goed om te weten dat er allerlei soorten vloeren onder de noemer van gietvloeren vallen. Als het bijvoorbeeld om de van origine authentieke gietvloer gaat, zoals de PU gietvloer, heeft G-vloeren daar interessante alternatieven voor beschikbaar. Het voordeel van een alternatief voor een gietvloer is dat u wel van allerlei overeenkomstige voordelen profiteert, zoals het onderhoudsvrije karakter, ruimtelijk effect en comfort.

Alternatief gietvloer: woonbeton

Woonbeton is een uitstekend alternatief voor een gietvloer. Het verschil is dat bij een PU gietvloer er sprake is van kunsthars als hoofdbestanddeel. Bij woonbeton is er sprake van een naadloze vloer waar speciaal cement de basis van is en waar additieven aan zijn toegevoegd. Het gaat hier namelijk om een combinatie van mineralen en pigmenten en mix van vulstoffen en schoongebrand zand.

Luxe en exclusieve woonvloer

Als alternatief voor een PU gietvloer is woonbeton te zien als een extra luxe en exclusieve woonvloer. Woonbeton is eveneens een prima alternatieve optie als u graag vloerverwarming wenst. Dit is niet alleen mogelijk in combinatie met een PU gietvloer, maar ook met woonbeton. Een ander voordeel van het alternatief in de vorm van woonbeton is dat er vele kleuren en structuren van toepassing zijn.

Alternatief gietvloer: beton ciré

Beton ciré is eveneens een mooi alternatief voor een gietvloer. Het is voor plaatsing in de badkamer zelfs een uitstekende optie te noemen. Beton ciré is namelijk waterdicht door ons uit te voeren en tovert elke badkamer om tot een luxe wellnessparadijs. Het is overigens eveneens mogelijk om de wanden in de badkamer met hetzelfde materiaal uit te voeren. Op deze manier is er sprake van een exclusieve naadloze en stijlvolle eenheid. Het gemak van schoonmaak is door het aaneengesloten oppervlak groot. Verder krijgt kalk net als schimmel of bacteriën minder kans om zich te nestelen, want er zijn geen voegen zoals bij tegels.

Unieke structuur met stijlvolle look

Er ontstaat bij het aanbrengen van beton ciré als alternatieve gietvloer altijd een structuur met unieke eigenschappen. U heeft op deze manier zelf de mogelijkheid om te bepalen hoe u wilt dat de structuur eruit komt te zien. Dat geldt ook voor de kleur, waarbij tinten als grijs en antraciet veel door ons worden toegepast. Deze kleuren staan namelijk garant voor een stijlvolle aanblik.

Siergrindvloer als alternatief

Een siergrindvloer is een origineel alternatief voor een gietvloer en niet alleen voor een woning, maar ook voor bijvoorbeeld een winkel, kantoor of showroom. Siergrind is een meer levendige vloer door de bijzondere designs en formaten van grindkorrels. Siergrindvloeren hebben als alternatief voor een gietvloer eveneens het voordeel in een sfeervolle uitstraling te voorzien. Er is namelijk sprake van een natuurlijke en warme look. Wij passen siergrind toe met gebruik van natuurlijke materialen. Een voorbeeld daarvan betreft de kwartskorrels, maar ook riviergrond is daar onder te scharen.

Betonlook vloer opties als alternatief

Een betonlook vloer heeft als voordeel een realistisch ogend design te hebben en is daarmee een perfecte alternatief voor een gietvloer in een effen kleur. Een betonlook vloer heeft als belangrijk designkenmerk levendigheid in de ruimte te brengen. Levendigheid is goed voor het versterken van de sfeer en bovendien raakt u niet snel uitgekeken op de betonlook. Deze lijkt er elke keer wel anders uit te zien als u ernaar kijkt. Het licht schijnt er de ene keer net even wat anders op en zo komt deze vloer steeds weer tot leven. De vele mogelijkheden met betrekking tot esthetische vloeropties zijn divers bij allerlei soorten gietvloeren. Dit geldt ook voor de alternatieve vloeren, want elke vloersoort heeft eigen mogelijkheden qua design en kleur.

Alternatieve vloeren vergelijken

Er zijn natuurlijk nog veel meer alternatieven voor gietvloeren, van laminaat tot pvc en van een originele houten vloer tot tapijt. Bij het vergelijken van alternatieven voor vloeren is het wel belangrijk om met verschillende aspecten rekening te houden. Bijvoorbeeld met de duurzaamheid, maar ook of de vloer veel onderhoud vergt. Dit laatste is onder meer van toepassing bij een authentieke houten vloer.

De prijs is eveneens een belangrijke factor en de kwaliteit eveneens. Verder is het bij alternatieven voor gietvloeren vergelijken belangrijk om rekening te houden met de mogelijkheden op het gebied van kleuren en designs. Bij het vergelijken van deze aspecten, komt de gietvloer in alle opzichten positief uit de bus. Zo scoort de gietvloer uitstekend met betrekking tot duurzaamheid en staat de prijs goed in verhouding tot de kwaliteit. De lange levensduur valt ook in het voordeel uit van de gietvloer in vergelijking met een alternatief als laminaat. Heeft u laminaat liggen en zoekt u een goed alternatief? Bekijk deze opties met gietvloeren bij laminaat vervangen.

Wilt u meer weten over alternatieven voor gietvloeren? Neem gerust contact op met G-vloeren of bezoek onze showroom op afspraak.

Microcement als alternatief

Een andere mogelijkheid als alternatief voor gietvloeren is het laten plaatsen van microcement. Ons applicatieteam brengt deze uniek ogende vloer ambachtelijk aan. Het effect van de kleuren en structuren maakt het mogelijk om microcement zo uit te voeren dat deze past bij het interieur. Niet alleen bij de interieurkleuren, maar ook als het gaat om de materialen en om de woonstijl. De ambachtelijke plaatsing van microcement maakt dat er een mooi patroon ontstaat. Dit is altijd een uniek patroon en het komt dan ook nooit voor dat u ergens anders op de wereld exact hetzelfde effect tegenkomt.

Coating als volwaardig alternatief voor een gietvloer

Er zijn niet alleen alternatief van gietvloeren voor particulieren, maar zeker ook voor bedrijven. Bijvoorbeeld voor bedrijven die op zoek zijn naar een sterke en slijtvaste vloer die in staat is om zware voertuigen te dragen. In een werkplaats, garage of magazijn is het lang niet altijd nodig om een gietvloer te plaatsen. Coating is daarvoor namelijk een aantrekkelijk en een voordelig alternatief. Daarbij letten wij op het type kunsthars, want epoxy is wat dat betreft perfect om een dunne, maar slijtvaste en sterke coating mee te plaatsen.

Wat is het beste alternatief voor een gietvloer?

Het hangt helemaal van de omstandigheden en van uw persoonlijke voorkeuren af om een keuze te maken voor het beste alternatief. Er zijn allerlei varianten van kunsthars gietvloeren, variërend van woonbeton tot beton ciré en van grindvloeren tot siergrindvloeren. Maak daarom gebruik van de mogelijkheid om met ons in gesprek te gaan. Wij horen uw wensen aan, brengen deze in kaart en denken met u mee om u de beste optie van onze varianten als alternatief voor een gietvloer te presenteren. Neem direct contact op om even een afspraak met ons te maken, dan zien wij u snel in onze showroom.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten