Brochure downloaden

Technische informatie

Referenties en recensies

Foto’s ons portfolio

Creëer uw eigen vloer

Offerte aanvragen

Balkonvloer-Galerijvloer

Balkonvloeren en galerijvloeren renoveren of verduurzamen

Nieuw opgeleverde prefab balkons worden tegenwoordig tijdens de productie al voorzien van een coating. Bij de wat oudere woningen is de kwaliteit van de in het verleden aangebrachte coating op prefab balkonvloeren en galerijvloeren behoorlijk middelmatig om niet te zeggen ronduit slecht. Doordat de bovenste betonlaag is verweerd, zal water steeds minder snel worden afgevoerd waardoor het verweringsproces nog sneller op gang komt. Dit kan resulteren in vochtdoorslag en kan de wapening in het beton aantasten zodat het balkon zelfs zijn dragende vermogen kwijtraakt. Woningen die opgeleverd zijn in de jaren '60, '70 en '80 die over prefab of in het werk gestorte balkons beschikken, zijn na 30 tot 40 jaar zeker aan renovatie toe. G-vloeren BV biedt VVE's dan ook een compleet renovatieprogramma voor balkonvloeren en galerijvloeren op basis van een grondige inspectie. Wij controleren de mate van verwering en corrosie en bespreken samen met u de noodzakelijk te nemen maatregelen. Doorgaans zijn de maatregelen tweeërlei: het zorgen voor goed afschot naar afvoeren en het verduurzamen van de bovenste betonlaag met watervaste coatings.

Balkonvloeren en galerijvloeren van goed afschot voorzien

In het werk gestorte balkonvloeren of galerijvloeren kunnen van een nieuwe afschotlaag worden voorzien. Wij kunnen eventueel ook de capaciteit van de afvoeren verhogen door nieuwe PVC afvoeren aan te leggen. In vergelijking met het oude Bouwbesluit zijn de eisen voor afschot tegenwoordig ook wat strenger en dus kunnen wij het afschot voor balkonvloeren en galerijvloeren weer geheel laten voldoen aan de eisen van vandaag. Met een dunne egalisatielaag van 10 tot 20 mm kan nieuw afschot worden gerealiseerd waarna de vloer kan worden afgewerkt met een watervaste epoxycoating.

Wat gebeurt er onder uw balkonvloer of galerijvloer?

Veelal komen wij balkonvloeren en galerijvloeren tegen die voorzien zijn van betontegels of andere afwerkingen zoals houten vlonders of houten terrastegels. In dat geval is niet meer goed zichtbaar wat er onder de tegels gebeurt en in welke staat de balkonvloer of terrasvloer zich bevindt. Nadeel van betontegels op galerijvloeren is dat water en vuil zich na lange tijd kan ophopen waardoor verwering van beton al een flink aantal jaren in gang is gezet.

Dilatievoegen van balkonvloeren en galerijvloeren

Het dilateren van prefab balkonvloeren of galerijvloeren betekent ruimte overhouden tussen de betonnen onderdelen zodat door temperatuurswisselingen het beton goed uit kan zetten en weer kan krimpen zonder al te grote krimpbelastingen. Scheuren in een balkonvloer of galerijvloer hoeven niet alleen te zijn ontstaan door verwering maar door slecht werkende dilatatievoegen. De dilatatiekitten kunnen los zitten of water doorlaten met allerlei problemen als gevolg. Tijdens de renovatie van balkonvloeren en galerijvloeren is het dus zaak alle dilatievoegen goed te controleren en zonodig van een nieuwe elastische kitvoeg te voorzien. Voor het verduurzamen van balkon- en galerijvloeren gebruikt G-vloeren Bv de meest moderne epoxycoatings. Voor meer informatie kunt u kijken op deze pagina over epoxycoatings.

Dansvloer en discotheekvloer

G-vloeren Nieuws

27 januari 2020

Prachtige gietvloer geleverd voor woning in Amsterdam

G-vloeren heeft wederom een schitterende gietvloer opgeleverd. Dit keer voor een woning in Amsterdam. De bewoners hebben voor de kleur Telegrey gekozen. Een lichte kleur die fantastisch met allerlei materialen en ...

lees meer
27 januari 2020

Woonbeton vloer geleverd voor woning in Den Haag

G-vloeren biedt een ruime keuze als het gaat om naadloze vloersystemen. Woonbeton is daar een uniek voorbeeld van. Zo hebben wij onlangs een woning in Den Haag van een woonbeton vloer voorzien. De bewoners hebben voor de kleur ...

lees meer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren. Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden.


Familie van Stralen

Beste G-vloeren,
Top werk geleverd en zeer blij met het resultaat van onze duo design gietvloer. Wij raden iedereen aan om bij G-vloeren een gietvloer aan te schaffen.

Jan en Bianca Rutten

Graag willen wij jullie bedanken voor de prachtige vloer en jullie goede service. Met name onze complimenten aan Vincent.

Richard Langeland

Geweldig werk, service en zeer flexibel
Onze winkelvloer was in 2 dagen alweer volledig belastbaar waardoor wij geen omzet verloren zijn in tegenstelling met andere vloersystemen.

Nike