Balkonvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Balkonvloeren renoveren of verduurzamen

Nieuw opgeleverde prefab balkons worden tegenwoordig tijdens de productie al voorzien van een coating. Bij de wat oudere woningen is de kwaliteit van de in het verleden aangebrachte coating op prefab balkonvloeren behoorlijk middelmatig om niet te zeggen ronduit slecht. Doordat de bovenste betonlaag is verweerd, zal water steeds minder snel worden afgevoerd waardoor het verweringsproces nog sneller op gang komt. Dit kan resulteren in vochtdoorslag en kan de wapening in het beton aantasten zodat het balkon zelfs zijn dragende vermogen kwijtraakt. Woningen die opgeleverd zijn in de jaren ’60, ’70 en ’80 die over prefab of in het werk gestorte balkons beschikken, zijn na 30 tot 40 jaar zeker aan renovatie toe. G-vloeren BV biedt VVE’s dan ook een compleet renovatieprogramma voor balkonvloeren op basis van een grondige inspectie. Wij controleren de mate van verwering en corrosie en bespreken samen met u de noodzakelijk te nemen maatregelen. Doorgaans zijn de maatregelen tweeërlei: het zorgen voor goed afschot naar afvoeren en het verduurzamen van de bovenste betonlaag met watervaste coatings.

Balkonvloeren van goed afschot voorzien

In het werk gestorte balkonvloeren kunnen van een nieuwe afschotlaag worden voorzien. Wij kunnen eventueel ook de capaciteit van de afvoeren verhogen door nieuwe PVC afvoeren aan te leggen. In vergelijking met het oude Bouwbesluit zijn de eisen voor afschot tegenwoordig ook wat strenger en dus kunnen wij het afschot voor balkonvloeren weer geheel laten voldoen aan de eisen van vandaag. Met een dunne egalisatielaag van 10 tot 20 mm kan nieuw afschot worden gerealiseerd waarna de vloer kan worden afgewerkt met een watervaste epoxycoating.

Wat gebeurt er onder uw balkonvloer?

Veelal komen wij balkonvloeren tegen die voorzien zijn van betontegels of andere afwerkingen zoals houten vlonders of houten terrastegels. In dat geval is niet meer goed zichtbaar wat er onder de tegels gebeurt en in welke staat de balkonvloer of terrasvloer zich bevindt. Nadeel van betontegels is dat water en vuil zich na lange tijd kan ophopen waardoor verwering van beton al een flink aantal jaren in gang is gezet.

Dilatievoegen van balkonvloeren

Het dilateren van prefab balkonvloeren betekent ruimte overhouden tussen de betonnen onderdelen zodat door temperatuurswisselingen het beton goed uit kan zetten en weer kan krimpen zonder al te grote krimpbelastingen. Scheuren in een balkonvloer hoeven niet alleen te zijn ontstaan door verwering maar door slecht werkende dilatatievoegen. De dilatatiekitten kunnen los zitten of water doorlaten met allerlei problemen als gevolg. Tijdens de renovatie van balkonvloeren is het dus zaak alle dilatievoegen goed te controleren en zonodig van een nieuwe elastische kitvoeg te voorzien. Voor het verduurzamen van balkonvloeren gebruikt G-vloeren Bv de meest moderne epoxycoatings. Voor meer informatie kunt u kijken op deze pagina over epoxycoatings.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten