Betaalbare gietvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Betaalbare gietvloeren – goedkoop of duurkoop?

Als u denkt aan gietvloeren dan heeft u waarschijnlijk een glimmende, extreem gladde vloer in gedachte. Dit is echter zeer afhankelijk van de toegepaste coating, er bestaan namelijk ook dekkende coatings die minder licht reflecteren en daarom de vloer een wat natuurlijker karakter geven. Coatings zijn mede van invloed op de prijs van een gietvloer. Betaalbare gietvloeren zijn doorgaans polyurethaan afwerkingen met daarop een extra toplaag. Er bestaan in het polyurethaansegment feitelijk twee soorten productgroepen; alifatische en aromatische gietvloeren. Het meest betaalbare is de aromatische gietvloer hoewel die wel een aantal nadelen heeft.

Het eerste nadeel is bijvoorbeeld de verkleuring. U heeft misschien weleens gehoord van vergeelde kunststof gietvloeren. Dit zijn veelal aromatische producten die minder UV-stabiel zijn. Hoewel zeer betaalbaar, heeft de aromatische gietvloer nog een ander nadeel. De scheikundige verbinding is minder bestand tegen indringing van vocht. Nog een reden dus om een extreem goede coating te gebruiken. Een betaalbare gietvloer hoeft dus niet altijd aromatisch van aard te zijn, een alifatische (UV-stabiele) gietvloer kan even betaalbaar zijn omdat er misschien gebruik kan worden gemaakt van een iets lagere kwaliteit topcoating.

Betaalbare epoxy gietvloeren

Epoxy gietvloeren zijn goedkoper per m2 dan polyurethaan producten, tenminste, dat is bij veel mensen de veronderstelling. Omdat het een ‘industrieel’ product is, zou het automatisch een zeer betaalbare vloerafwerking moeten zijn. Maar ook epoxy gietvloeren hebben een speciaal procedé nodig om ze helemaal tot hun recht te laten komen. Omdat ze stijver zijn dan polyurethaanproducten, moet juist extra aandacht worden gegeven aan de stabiliteit en vlakheid van de ondergrond. Uw epoxyproduct kan nog zo goedkoop en betaalbaar zijn, als er scheuren in de ondergrond zitten dan kan dit na verloop van tijd ook tot in de epoxyafwerking doordringen. Voor epoxy gietvloeren is meestal meer tijd en geld nodig om de ondergrond echt goed strak te maken en risico’s op scheurvorming te voorkomen. Dit gebeurt door bijvoorbeeld de bestaande scheuren dicht te zetten met scheuroverbruggende kitten.

Betaalbare doe-het-zelf gietvloeren

Er zijn tegenwoordig diverse aanbieders en webshops die complete doe-het-zelf gietvloerkits aanbieden. Uiteraard kunt u zo flink op de arbeidskosten besparen en de kosten per m2 laag houden. Het zelf aanleggen van een gietvloer is misschien een betaalbaar risico als u een schuurtje of garage wilt afwerken, maar in de woning heeft u meestal meer baat bij een specialist die jarenlange ervaring heeft opgedaan met de behandeling van de diverse betonondergronden.

Meer weten over de betaalbare gietvloeren van G-vloeren? Bel tijdens kantooruren naar 020 – 846 36 94 of stuur uw E-mail naar info@g-vloeren.nl.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten