Beton cire over tegels

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Bij het vernieuwen van een tegelwand is het niet altijd nodig om de oude tegels te verwijderen. Beton ciré over tegels is bijvoorbeeld een oplossing die hak- en breekwerk bespaart en bovendien een prachtige uitstraling heeft. Beton ciré over tegels aanbrengen is wel een vak apart. Het is onder meer belangrijk om de ondergrond eerst vlak en strak te maken. Dat geldt zowel voor een tegelwand als voor een tegelvloer. Beton ciré van G-vloeren is als waterdicht stucwerk veelzijdig, stijlvol, functioneel en praktisch. Het is een wand- en vloerafwerking die als chique meerwaarde functioneert.

Voorbereiding beton ciré over tegels

Er is een juiste voorbereiding nodig om beton ciré over tegels aan te brengen. Zo is het onder meer van groot belang dat alle tegels op de wand of vloer goed vastzitten. Een goede hechting is bovendien belangrijk en de basis daarvoor wordt gelegd met het ontvetten van het tegelwerk. Na het opschuren volgt er een epoxy laag als voorbewerking van beton ciré over tegels. Dat is van belang om de kans dat er scheuren ontstaat te verkleinen. Na het uitharden van de laag epoxy volgt het egaliseren van de tegelvloer of tegelwand. Dat is van belang omdat de aanwezige voegen voor onregelmatigheid zorgen. Na het uitvlakken van de voegen is er sprake van een strak en vlak geheel en is de voorbereiding voor beton ciré over tegels afgerond.

Beton ciré over tegels aanbrengen

Nadat er met het uitharden van de laag egaline sprake is van een vlak en strak geheel kan de eerste laag beton ciré over de tegels worden aangebracht. Deze laag dient eerst te drogen, waarna het opschuren kan plaatsvinden om daarna de volgende laag beton ciré aan te brengen. Er vindt daarna een afwerking plaats met coating die voor een slijtvast oppervlak zorgt. Het duurt enige tijd voordat het gehele aanbrengproces van beton ciré is afgerond. Dat heeft met de voorbereiding te maken en met de droogtijd van verschillende lagen. Het is dan ook een arbeidsintensieve en tijdsintensieve vloer- en wandafwerking, maar het fantastische resultaat is de wachttijd meer dan waard. Overigens zijn er diverse factoren die invloed hebben op de droogtijd, zoals de luchtvochtigheid, temperatuur en laagdikte.

Populaire toepassingen en voordelen

Beton ciré kent verschillende populaire toepassingen, zoals in badkamers en in keukens. Dat is te danken aan de kleuren met prachtige schakeringen die een bijzonder stijlvol geheel laten zien. Deze afwerking van vloeren en wanden is bovendien populair vanwege de functionele, hygiënische en onderhoudsvrije eigenschappen. Ook als u in de woonkamer een tegelvloer heeft liggen, is beton ciré over tegels aan te brengen. Er zijn talloze kleuren beschikbaar om uit te kiezen en onze adviseur helpt u daar graag bij. Bovendien zijn er nog allerlei andere voordelen te benoemen van het aanbrengen van beton ciré over tegels. De metamorfose is uniek te noemen en uit te voeren zonder het bestaande tegelwerk te verwijderen. Er is sprake van een minimale dikte, zodat de toepassing voor uiteenlopende situaties geschikt is. Tot slot is er vanwege de ambachtelijke manier van werken rekening te houden met de gewenste structuur en grofheid.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten