Beton terras

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Beton biedt als materiaal enorm veel mogelijkheden om te verwerken. Bijvoorbeeld met betrekking tot beton terras. Het is materiaal dat niet alleen voor toepassingen binnen is te gebruiken, maar ook voor buiten. Zo is beton dus prima in de tuin te gebruiken om een terras mee aan te leggen. Er zijn geen voegen dus onkruid en mos krijgen geen kans om door het beton op het terras heen te breken. Bovendien is het materiaal tegen allerlei weersomstandigheden bestand, zo ook tegen temperaturen onder nul. Daarom is de kans op het ontstaan van barsten beperkt.

Verschil toepassing: beton terras buiten en binnen

Er is uiteraard wel een verschil als het gaat om het aanbrengen van beton om een terras van te maken en beton om binnen een vloer van te maken. Een betonvloer in huis dient over hele andere eigenschappen te beschikken dan tuinbeton. Denk alleen al maar aan het comfort waaraan binnen hogere eisen worden gesteld dan buiten. Ook de wensen als het gaat om de kleur en het design voor een betonvloer binnen zijn anders dan voor een terras van beton in de tuin. Bovendien is beton voor een terras gemakkelijker zelf te realiseren dan het aanbrengen van een betonvloer als woonvloer in huis. Uiteraard staat het wel prachtig om bijvoorbeeld vanuit de woonkamer een mooie betonvloer te laten doorlopen in een terras van beton buiten. Voor beide soorten zijn echter andere materialen nodig net als dat er andere eisen zijn voor het vakmanschap om beide projecten te realiseren.

Zelf beton terras aanbrengen

Een terras van beton is binnen een dag zelf aan te brengen. Er is alleen wel een goede voorbereiding vereist. Er is bijvoorbeeld hout nodig voor de bekisting, waarbij gereedschap als een schroefmachine en zaag van pas komen. Ook wapeningsnetten zijn nodig net als plastic zeil, rij, vlindermachine en een oude hark. Op de plek waar het beton terras komt, is de grond uit te graven om daarna een bekisting van hout te maken. Daar wordt namelijk het beton ingestort. Het zeil komt op de bodem van de bekisting met verspreid daarop betontegels, stenen of klinkers.

Wapeningsnetten en beton storten

Daarna komen de wapeningsnetten erop en kan de betonmachine geactiveerd worden. Bij een groot terras is het handig om een betonwagen langs te laten komen. Vervolgens is het beton te egaliseren met de oude hark en verder strak te trekken met een drijvende rij. De randen zijn daarna nog even af te strijken en als het beton hard is, kan er gevlinderd worden. Een vlindermachine is overigens te huur bij verschillende bedrijven. Dit waren in het kort de stappen om zelf beton voor een terras aan te brengen. Het beton op het terras is na 24 uur beloopbaar en de bekisting is na drie dagen te verwijderen. Het is aan te raden om tuintafels of zwaar meubilair pas na zeven dagen op het beton neer te zetten. Na een maand wachttijd is het beton terras pas echt goed uitgehard. Verder is het zo dat in de eerste maand de kleur nog wat lichter en meer egaal wordt.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten