Donkere gietvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

De lichtintensiteit in een ruimte is voor een deel verantwoordelijk voor de sfeerbeleving. Daar is de kleur als invloedrijke factor aan toe te voegen. Een donkere gietvloer heeft dan ook een hele andere uitstraling dan een tint die in een lichte kleur is uitgevoerd. Een donkere gietvloer staat garant voor een sfeervolle uitstraling. Het is echter wel belangrijk om onder meer rekening te houden met de grootte van de ruimte. Een grote living leent zich bijvoorbeeld perfect voor een kleur in een donkere tint, waarbij ook de keuze bestaat voor een vermenging van tinten. Hierdoor wordt de vloer net even wat meer levendig.

Donkere gietvloer: zwart

Als de voorkeur uitgaat naar een donkere gietvloer dan is er volop keuze uit allerlei kleuren. Bovendien is er rekening te houden met de gewenste mate van donkerheid. In het overzicht met kleuren voor gietvloeren is ’Noir’ een van de donkerste kleurtinten die zwart nadert en zo donker is als de nacht. Is zwart net te donker dan is het ook mogelijk om voor een lichtere tint te kiezen, zoals ’Noir Light’ of voor een donkere gietvloer die bijna zwart lijkt, maar die een grijzige tint heeft. Naast zwart als tint voor een donkere gietvloer zijn er ook nog tal van andere kleurtinten om uit te kiezen.

Donkere gietvloer: antraciet

Naast zwart met keuze uit tinten geldt dat een donkere gietvloer eveneens in antraciet te realiseren is. Antraciet is een donkere grijstint, maar ook hiervoor geldt dat er uiteraard weer variaties zijn als het om de lichtintensiteit gaat. Antraciet wordt als kleurtint voor een donkere gietvloer vaak gebruikt voor industriële interieurs. Het is echter ook zo dat antraciet prachtig staat in een modern ingerichte woonkamer. Verder is er uiteraard het voordeel, maar dat geldt ook voor zwart dat antraciet bij elke kleur en bij elk type materiaal past.

Overige donkere kleuren

Zwart en antraciet zijn net als donkergrijs tinten om een donkere gietvloer uit te voeren. Het aanbod met kleuren is echter haast eindeloos en dat betekent dat er nog veel meer donkere tinten beschikbaar zijn. Het is bijvoorbeeld bijzonder origineel om een donkere gietvloer in olijfkleur met grijstint uit te kiezen. Zo is het net zo goed mogelijk om de keuze te maken voor een donkerblauwe uitvoering of voor een donkerbruine kleur die goed past bij een landelijk interieur.

Sfeerbeleving in het interieur

Het is uiteraard belangrijk dat de sfeerbeleving in uw interieur helemaal tot zijn recht komt. Dat wat u voor ogen heeft, is met een donkere gietvloer te realiseren. Bovendien is er met het type uitvoering rekening te houden. Bijvoorbeeld door de kleur enkelvoudig uit te laten voeren of door voor een vermenging van tinten te kiezen, zodat er een levendig patroon in de donkere gietvloer ontstaat. Wij raden u aan om een afspraak te maken en naar onze showroom te komen om de sfeerbeleving van donkere gietvloeren zelf in de praktijk te ervaren. Daarbij krijgt u een passend advies en weet u zeker dat u tot de beste keuze komt.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten