Gepolierde beton

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Gepolierde beton ofwel een gepolierde betonvloer is een vloersysteem dat over een verdichte toplaag beschikt. Deze vloerafwerking staat ook wel bekend als gevlinderde betonvloer, waarbij polieren en vlinderen dezelfde betekenis hebben. De werkwijze bestaat uit het naar beneden duwen van de betonmix inclusief de grove bestanddelen. Dit levert een dichte massa op met een glad oppervlak. Het polieren zorgt voor de verdichting van de toplaag en het is mogelijk om een kleur toe te voegen aan de natte substantie die vervolgens uithardt met de betreffende kleur, waarbij de kleurechtheid van gepolierde beton behouden blijft.

Gepolierde beton: de voordelen

Er zijn allerlei kenmerken en voordelen van gepolierde beton te benoemen, zoals de naadloze uitvoering in combinatie met het onderhoudsvriendelijke karakter. Bovendien is een gepolierde betonvloer zowel krasvast als slijtvast en zijn er diverse kleuren om een keuze uit te maken. Verder is het mogelijk om gepolierde beton zo uit te voeren dat een combinatie met vloerverwarming tot de opties behoort. Dit type gevlinderde bio woonbeton-betonvloer kent een perfecte warmtegeleiding, waarbij de vloerverwarming in een optimaal rendement voorziet.

  • Volledig naadloos
  • Krasvast en slijtvast
  • Diverse kleuren beschikbaar
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Uit te voeren met vloerverwarming
  • Optimale warmtegeleiding

Toepassingen van gepolierde beton

Het polieren van beton heeft van oorsprong als doel om een betonvloer volledig vlak, naadloos en slijtvast te realiseren. Gepolierd beton is vanwege de typische eigenschappen dan ook ideaal om toe te passen in bijvoorbeeld fabrieken en parkeergarages. Zo past een gepolierde betonvloer in elke ruimte waar een ander type vloer om budgettaire redenen of om praktische redenen geen voorkeur krijgt. Een uitgebreidere variant van gepolierde beton is een uitvoering van gepolierde bio woonbeton om als betonvloer met speciale eigenschappen in woningen aan te brengen. Het is zelfs mogelijk om deze vorm van gepolierde bio woonbeton waterdicht af te werken en in badkamers te plaatsen.

Gepolierde bio woonbeton: designvloer

Gepolierde beton als drager van een fraaie bio woonbetonvloer is bij G-vloeren in allerlei kleuren verkrijgbaar. Er ontstaat door de combinatie van materialen en afwerking een unieke designvloer die in verschillende stijlen is uit te voeren. Bijvoorbeeld door voor een witte tint te kiezen in een modern interieur of door grijs te combineren met een industriële inrichting. Bij een dergelijke uitvoering is er naast gepolierde beton en toepassing van woonbeton een coating beschikbaar waarvoor wij hernieuwbare grondstoffen gebruiken met een organisch karakter. Gepolierde beton is in dit geval de drager van woonbeton met een ecologisch verantwoorde en duurzame coating toplaag.

Bewerking en uitvoering

Er zijn verschillende bewerkingen van toepassing om beton te polieren ofwel te vlinderen. Na het drogen van beton vindt er verwijdering van het overtollige water plaats. Hierna begint het proces van polieren door met de poliermachine het beton als het ware open te schuren. Het is gebruikelijk om vervolgens een slijtlaag in te strooien en deze met de poliermachine in te draaien. Hierna start het proces van het polijsten van beton om ervoor te zorgen dat de vloer extra harde en slijtvaste eigenschappen krijgt. Bij de bewerking van bio woonbeton geldt dat deze vloer de positieve kenmerken van gepolierde beton combineert met een uitgebreide keuze aan kleurcoatings. Bij deze uitvoering wordt eerder de ondervloer vlak gemaakt om daarna beton aan te brengen. Hierna vindt het opschuren plaats en komt er een primer op om vervolgens de betonvloer te plaatsen, waarna het polijsten kan beginnen en daarop de eindafwerking volgt.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van gepolierd beton? Neem gerust contact op met G-vloeren. Wij staan voor u klaar.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten