Gevlinderde betonvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Gevlinderde betonvloer: wat is dat precies?

Een gevlinderde betonvloer is een vorm van vloerafwerking om beton slijtvast te maken. De term gevlinderde betonvloer zorgt nogal eens voor verwarring. Zo zijn er mensen die eigenlijk op zoek zijn naar woonbeton, maar daarvoor niet de juiste term gebruiken. Er zijn veel bedrijven die een gevlinderde betonvloer aanprijzen als ideale woonvloer of vloer voor een commerciële bedrijfsruimte. Uiteindelijk gaat het hier dan niet om echt gevlinderd beton, maar dus om woonbeton of een design betonvloer, zoals wij in ons aanbod hebben. G-vloeren maakt graag het verschil duidelijk door u hier uitgebreid te informeren over gevlinderd beton. Wsis

Methode gevlinderde betonvloeren?

Vlinderen is een methode om gestort beton te egaliseren en slijtvast te maken. Een gevlinderde betonvloer krijgt bovendien een verdichte toplaag met deze werkwijze. De mate van het egale karakter van beton is afhankelijk van de kwaliteit van het vlinderen. Het monoliet afwerken van beton voorziet in een hygiënische en onderhoudsvriendelijke vloeroplossing. Een gevlinderde betonvloer is een prima oplossing voor productiehallen en parkeergarages waar vlak en slijtvast beton als vloer dient zonder dat er sprake is van een verdere afwerking. Bijvoorbeeld om prijstechnische of praktische redenen.

Vlinderen met vlindermachine

Een gevlinderde betonvloer is te realiseren door met een speciale vlindermachine te vlinderen. Handmatig kan ook, waarbij er in dat geval een schuurspons te gebruiken is in combinatie met water om schuurresten te verwijderen. Een vlindermachine is wat dat betreft een grote machinale uitvoering van een schuurspons en heeft een ronde vorm. Het langzaam bewegen van de vlindermachine over het gestorte beton zorgt voor een gevlinderde betonvloer als resultaat. Indien er sprake is van het toepassing van een kleurpigment zorgt de vlindermachine ervoor dat de kleur tijdens het vlinderen in het beton wordt verwerkt.

Gevlinderde betonvloer of woonbeton?

Een gevlinderde betonvloer zoals deze feitelijk is, betreft beton dat egaal is gemaakt met de vlindermachine. Daarom is een gevlinderde betonvloer op zich niet als woonvloer te beschouwen. Dat is woonbeton wel, waarbij er sprake is van een cementgebonden gietvloer. Stelt u zich maar eens een vloer van beton voor die gevlinderd is. Dat is geen comfortabele vloer om op te wonen en heeft ook niet echt een design uitstraling. Het woonbeton van G-vloeren beschikt wel over deze bijzondere eigenschappen die het tot een perfecte woonvloer maakt. Bij een gevlinderde betonvloer is er echter sprake van een monoliet geheel dat uit de combinatie van de betonvloer en vloeroppervlak zonder afwerklaag bestaat.

Design betonvloer in huis

Als u op zoek bent naar een design betonvloer in huis dan is de benaming woonbeton of een beton ciré vloer eerder van toepassing dan een gevlinderde betonvloer. Er zijn allerlei verschillende soorten betonvloeren te onderscheiden, maar het is wel belangrijk dat u weet welk type geschikt is. Daarom nodigen wij u graag uit in de showroom van G-vloeren langs te komen. Bel maar voor een afspraak dan laten wij u graag kennismaken met alle moderne betonvloeren die wel geschikt zijn voor toepassing in huis. Uiteraard behoort het eveneens tot de mogelijkheid om online vrijblijvend een offerte voor een prachtige design betonvloer aan te vragen, waarvan u wellicht veronderstelt dat het een gevlinderde betonvloer betreft.

Gevlinderde betonvloer buiten

Een gevlinderde betonvloer buiten laten aanbrengen op uw terras of op de oprit voorziet in een moderne en exclusieve uitstraling. Er zijn wel een aantal aspecten van belang bij het buiten realiseren van een gevlinderde betonvloer. De grondsoort speelt bijvoorbeeld een rol, want bestaat de ondergrond uit klei, zand of is het veengrond? Daarnaast is het van belang om met de afwatering rekening te houden. Dit kan door een afschot te realiseren. Verder is het goed om te weten dat de dikte van een gevlinderde betonvloer buiten hoger uitkomt dan binnen. Dit is nodig om een sterke constructie te garanderen  en hierbij speelt het wapeningsnet een belangrijke rol. Bent u van plan om buiten op de gevlinderde betonvloer een tuinhuis te plaatsen? In dat geval is het aan te bevelen om de vloer met een vorstrand uit te voeren.

Gevlinderde betonvloer kosten

De prijs voor een gevlinderde betonvloer voor binnen of buiten is variabel, want er zijn diverse factoren die wij meenemen in de kostenberekening. De vierkante meterprijs varieert per totaaloppervlak en gaat naar beneden als het totale oppervlak in m2 toeneemt. De dikte van de vloer speelt een rol, want bij een dikkere vloer is er meer materiaal nodig. De arbeidskosten, materiaal en aantal m2 zijn wat dat betreft bepalende aspecten die de kosten van een gevlinderde betonvloer bepalen.

Gevlinderde betonvloer kleuren

Heeft u al een mooie kleur in gedachten voor uw gevlinderde betonvloer? Wij maken gebruik van kleurpigmenten om de door uw gewenste kleur te realiseren. Er zijn allerlei kleurtinten, waarbij grijs in allerlei variaties het populairst is. Ook naar de uitvoering in een zandkleur is de vraag groot. Heeft u andere kleurwensen? Laat het ons weten en wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. Of maak een afspraak en ontdek de mooiste kleuren voor gevlinderde betonvloeren in onze showroom.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten