Gietvloer verven

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Wilt u uw gietvloer verven omdat hij aan renovatie toe is of heeft u simpelweg behoefte aan een ander kleurtje? Wat de reden ook is, we adviseren u om nooit zelf aan de slag te gaan met het verven van uw gietvloer. De kans is namelijk groot dat u de vloer aantast en voor onherstelbare beschadigingen zorgt.

De specialisten van G-vloeren verven de gietvloer graag voor u. Verven is eigenlijk niet het juiste woord, want we brengen een nieuwe topcoating aan. Dit kan in dezelfde kleur, maar ook een andere gewenste tint is mogelijk. Meer weten?

Stappenplan gietvloer verven

Het verven van gietvloeren is een van onze specialismen waar we ruime ervaring mee hebben. Het verven van uw gietvloer verloopt in de onderstaande stappen.

Stap 1: Inspectie en inventarisatie van de gietvloer bij u op locatie.

Stap 2: Herstellen eventuele krasjes of oneffenheden en het opschuren van de gietvloer.

Stap 3: De gietvloer oververven.

Stap 4: De vloer laten drogen.

Inspectie en inventarisatie

Alvorens we uw gietvloer kunnen verven komen we bij u langs op locatie om de staat van de vloer te beoordelen. Aan de hand van onze bevindingen geven we u persoonlijk advies over eventuele benodigde renovatiewerkzaamheden en natuurlijk het uiteindelijke verven.

Herstellen van de gietvloer

Ondanks dat gietvloeren enorm duurzame vloeren zijn, blijven ze in sommige gevallen toch gevoelig voor krassen en kunnen ze na verloop van tijd plekjes van slijtage gaan vertonen. Mocht uw gietvloer beschadigd zijn, dan herstellen we de schade om uiteindelijk het beste resultaat te krijgen. Los van eventuele beschadigingen schuren we uw gietvloer licht op, wat zorgt voor een perfecte hechting van de verf (topcoating). Dit is ook nodig als uw gietvloer niet beschadigd is.

Gietvloer oververven

Na het treffen van alle nodige voorbereidingen is het tijd om uw gietvloer te gaan oververven. We brengen de nieuwe topcoating aan in een door u gewenste kleur. Dit kan een nieuwe kleur zijn, maar het is ook mogelijk om weer voor uw huidige kleurtint te kiezen en uw gietvloer op deze manier weer als nieuw te maken. Let op: voor we uw gietvloer kunnen oververven, dient u deze volledig vrij te maken.

De vloer laten drogen

Na het oververven van de gietvloer moet de vloer nog enige tijd drogen voordat u uw meubels weer terug op hun plek kunt zetten. De droogtijd van de aangebrachte topcoating bedraagt ongeveer 24 uur.

Waarom gietvloer opnieuw verven?

Of het nu gaat om kleding, een auto of een woning: soms bent u gewoon toe aan iets nieuws. En dat kan ook zeker gelden voor de kleur van uw (giet)vloer. In dat geval is uw gietvloer opnieuw verven natuurlijk een logische gedachte. Maar ook wanneer uw gietvloer toe is aan renovatie is opnieuw verven een slimme keuze. Door het aanbrengen van een topcoating in een nieuwe kleur ziet uw vloer er weer uit als nieuw.

Gietvloer laten verven? Kies voor G-vloeren!

Het laten verven van uw gietvloer is een klus die u natuurlijk het liefst aan een echte expert uitbesteedt. G-vloeren is de specialist die u zoekt. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken of vraag meteen een vrijblijvende offerte aan. U bent ook van harte welkom om verschillende kleuren te komen bekijken in onze showroom, dat geeft vaak een net iets realistischer beeld.

Veelgestelde vragen over gietvloer verven

Kan ik een gietvloer verven?

Het is mogelijk om een gietvloer te verven als u daarvoor de juiste materialen gebruikt, zoals een 2-componenten coating. Dit is een speciale uitvoering van standaard verf en voorziet in beschermende eigenschappen. Het is dus niet mogelijk om met gewone verf de gietvloer over te verven of in een andere kleur te verven.

Wat is het verschil tussen coating en verf?

Het verschil is dat coating veelal meer bindmiddelen en pigment bevat dan verf en een hoog vast stofgehalte heeft. Een coating is in vergelijking met verf net even wat meer hard en sterk, waarbij er sprake is van extra beschermende eigenschappen. Een vloer wordt veel belopen en een geverfde gietvloer beschadigt sneller. Dit in tegenstelling tot coating die over slijtvaste eigenschappen beschikt.

Welke soort verf is geschikt voor mijn PU gietvloer?

Het is aan te raden om voor het verven van een PU gietvloer gebruik te maken van een 2-componenten PU coating. Verft u de gietvloer, dan is het ook mogelijk om een extra laag aan te brengen om de gietvloer extra slijtvast te maken. Dit is eventueel ook mogelijk met het aanbrengen van een transparante laag verfcoating.

Kan ik mijn gietvloer zelf verven?

Ja, dat kan, maar wij raden aan om deze werkzaamheden uit te besteden. Wilt u toch de gietvloer zelf verven, volg dan is het belangrijk met verschillende aandachtspunten rekening te houden. Bijvoorbeeld het goed voorbereiden van de gietvloer, want deze moet grondig schoongemaakt worden. Gebruik daarom een speciale reiniger en een ontvettingsmiddel, zodat de verf kan hechten. Hierna is het van belang om de vloer te stofzuigen om deze vervolgens nog een paar keer achter elkaar te dweilen. Het is ook nodig om eventuele oneffenheden weg te werken en de betreffende plekken daarna te schuren. Als de voorbereiding klaar is, komt u toe aan het verven van de gietvloer. Dit is onder meer mogelijk met een spuitapparaat of met een roller.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten