Gietvloer hoelang drogen

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Gietvloer hoelang drogen: droogtijd verschilt per laag

Het is bij de keuze voor een vloer belangrijk te weten hoe de plaatsing in zijn werk gaat. Of waar u rekening mee dient te houden bij het aanbrengen van de vloerafwerking. Daarom komt de vraag hoelang een gietvloer moet drogen ook regelmatig voorbij. Wij brengen de gietvloer in lagen aan en het is belangrijk dat iedere laag goed droogt. Daarom is het uitgangspunt om voor elke laag een dag te rekenen. Hieronder ziet u per laag wat de werkzaamheden inclusief de eventuele voorbereiding. Dan ontdekt u ook hoelang een gietvloer in totaal moet drogen voordat deze in gebruik is te nemen.

Voorbereiding ondervloer en aanbrengen primer

De ondervloer verdient eerst de nodige aandacht voor de volgende stap. Eventuele oneffenheden zijn te verwijderen om de ondervloer vlak, strak en stabiel te maken. Dat is belangrijk, want een PU gietvloer is maar flinterdun en oneffenheden zijn terug te zien. De eventuele voorbewerking volgt met de eerste echte stap en dat is het aanbrengen van een primer. Daarmee voorzien wij in een hechtingslaag. Deze stap maakt in feite onderdeel uit van hoelang een gietvloer moet drogen. De echte gietlaag volgt pas tijdens de derde stap, maar de eerst twee lagen zijn van groot belang voor het resultaat.

Schraplaag aanbrengen op de primer

De primer heeft minimaal twaalf uur nodig om te drogen. Daarom starten wij de volgende dag pas met het aanbrengen van de schraplaag. Ook voor het drogen van deze laag voor het aanbrengen van de gietvloer staat een bepaald tijd. De gemiddelde droogtijd bedraagt voor deze laag achttien uur.

Gietvloer aanbrengen op de schraplaag

De derde laag betreft de gietvloer die op de schraplaag komt. Deze gietvloer heeft eveneens tijd nodig om te drogen. Denk daarbij aan een periode van ongeveer vijftien uur. Een reden dus om de volgende dag pas weer verder te gaan met de werkzaamheden.

Topcoating aanbrengen op de gietvloer

Als de gietvloerlaag voldoende droogtijd heeft gehad, komt de laatste laag aan de beurt. Dat is een topcoating die beschermende eigenschappen heeft. Het is belangrijk dat de topcoating lang droogt. Het is zelfs een laag die de langste droogtijd van alle lagen heeft. Het drogen van deze laatste laag van de gietvloer duurt gemiddeld vierentwintig uur. Zo zijn er al snel vier werkdagen verstreken, waarbij er na het aanbrengen van een laag pas de volgende dag weer actie is.

Optioneel: extra toplaag

De topcoating is een prima afwerking, maar het komt voor dat de keuze valt op het aanbrengen van een extra toplaag. Hiervoor geldt dan dezelfde droogtijd als bij het aanbrengen van de eerste topcoating. Hoelang een gietvloer moet drogen, is dan in totaal vier dagen of vijf dagen indien er een extra toplaag op komt.

Gietvloer in gebruik nemen

G-vloeren start doorgaans met de werkzaamheden op maandag. De maandag erna is de dag waarop de oplevering van de gietvloer plaatsvindt. Na oplevering is de gietvloer op dat moment alleen nog mechanisch en droog te belasten. Pas op de derde maandag is de gietvloer echt uitgehard en ook nat te belasten.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten