Hoelang gaat een gietvloer mee

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Hoelang gaat een gietvloer mee?

Het komt vaak voor dat mensen die overwegen een gietvloer te nemen, willen weten hoelang die meegaat. Het hangt uiteraard van het gebruik af, maar doorgaans gaan onze gietvloeren erg lang mee. De levensduur is onder meer lang omdat er sprake is van een vloer die uit vier of vijf lagen bestaat. Bovendien is er sprake van bescherming van het vloersysteem door de afwerking met een slijtvaste topcoating. Wilt u weten hoelang een gietvloer meegaat? Wij vertellen u draag graag meer over.

Levensduur van een gietvloer

Het is maar de vraag of u levenslang dezelfde vloer in uw huis hebt willen liggen. Of dat u er zolang blijft wonen. De levensduur van onze gietvloeren bedraagt in elk geval tientallen jaren. Of zelfs nog meer, want in principe is de gietvloer zo samengesteld dat deze voor altijd mee kan gaan. Het is alleen de toplaag die periodiek een keer aan vernieuwing toe is. Bijvoorbeeld na een jaar of acht als er toch sprake is van lichte slijtage. Uiteraard kan het voorkomen dat de gietvloer onder de toplaag beschadigd raakt. Dat komt echter niet voor bij normaal gebruik, maar bij excessen. Bijvoorbeeld als er een draaiende cirkelzaag op de vloer terechtkomt. Of door onoplettendheid bij het verhuizen van zware meubelen.

Beschadiging voorkomen

U wilt dat de gietvloer natuurlijk zo lang mogelijk mooi blijft en lang meegaat. Dat is mogelijk door enkele maatregelen te nemen om beschadigingen te voorkomen. Het is namelijk niet gezegd dat onze gietvloeren helemaal onverwoestbaar zijn. Zo bestaat de mogelijkheid dat er krasjes ontstaan als u geen maatregelen treft. Plaats bij de entree bijvoorbeeld een deurmat of draag binnenshuis geen schoenen. Het zijn de kleine steentjes onder schoenen die zomaar krasjes veroorzaken. Plak ook viltjes onder meubelpoten om te voorkomen dat het schuiven krasjes veroorzaakt’.

Toch beschadigingen? Herstel is mogelijk

Dat er in de loop der jaren krasjes ontstaan of andere plekken te zien zijn op de gietvloer zijn gebruikerssporen. Mochten er beschadigingen zijn dan heeft dat echter nog geen invloed op de levensduur. De vraag ’Hoelang gaat een gietvloer mee?’  is dan alleen in een ander daglicht te zien. Het is namelijk gewoon mogelijk om kleine beschadigingen aan de gietvloer te repareren. Grotere beschadigingen zijn eveneens te herstellen met gietvloer renovatie. Na het herstel gaat uw gietvloer weer heel lang mee.

Onderhoud van uw gietvloer

Onze gietvloeren gaan erg lang mee als u periodieke schoonmaak toepast op basis van ons onderhoudsadvies. Gietvloeren zijn geen vloeren die u elk jaar in de was moet zetten of moet schuren. Het zijn vloeren die bij normaal gebruik en reguliere schoonmaak tientallen jaren meegaan. Dat geldt zowel voor onze gietvloeren voor particulieren als voor bedrijven. Na intensief gebruik is het zoals gezegd mogelijk dat de bovenste laag aan vernieuwing toe is. Naast dat wij aan gietvloer renovatie doen, voorzien wij ook in de mogelijkheid om een nieuwe topcoating aan te brengen. Wij zijn tenslotte niet voor niets dé specialist in gietvloeren voor particulieren en bedrijven.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten