Hoeveel lagen heeft een gietvloer?

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Als u een gietvloer overweegt, is het goed om te weten dat deze uit meerdere lagen wordt opgebouwd. Om hoeveel lagen het precies gaat, hangt af van het gietvloertype. Hoe meer lagen de gietvloer heeft, hoe sterker de vloer zal zijn. Het gietvloertype en het aantal lagen is daarom gebaseerd op de ruimte waarin de vloer zal worden gelegd. Een gietvloer die zwaar zal worden belast, bijvoorbeeld in een bedrijf, heeft vanzelfsprekend meer lagen dan een gietvloer in een woonhuis.

Verschillende soorten gietvloeren en de hoeveelheid lagen

Bij G-vloeren kunt u terecht voor de meest uiteenlopende soorten gietvloeren. Zo appliceren we PU gietvloeren, epoxy gietvloeren en cementgebonden gietvloeren. We vertellen u graag iets meer over het aantal lagen bij deze gietvloersoorten. Meestal worden ze uit 4 verschillende lagen opgebouwd:

De primerlaag

Dit is de hechtlaag die als eerste op de ondervloer wordt aangebracht en vormt de basis voor een goede hechting van de gietvloer. Ook zorgt de primerlaag voor een extra stevige en egale ondergrond.

De schraplaag

De schraplaag, ook wel uitvlakmassa genoemd, is een laag van kunststof die de allerkleinste gaatjes dichtmaakt en oneffenheden volledig wegwerkt.

De gietlaag

Over de schraplaag heen gieten we de daadwerkelijke gietlaag uit. Afhankelijk van de vloersoort kan dit een PU-, epoxy- of cementgebonden laag zijn. Door middel van een spaan trekken onze bedreven applicateurs de vloer vervolgens volledig strak.

De laklaag

Als allerlaatst werken we de vloer af met een laklaag of coating. Dit kan één laag zijn, maar soms ook meerdere. Zo’n toplaag heeft meerdere functies. Zo kan deze extra bescherming bieden, de vloer waterdicht maken of juist een stijlvolle uitstraling creëren. Denk bijvoorbeeld aan een matte of glanzende afwerking.

Het aantal lagen in relatie tot de droogtijd

Hoe meer lagen de gietvloer heeft, hoe langer de droogtijd zal zijn. Na het aanbrengen van iedere afzonderlijke laag moet u namelijk rekening houden met een droogtijd van een dag. Het appliceren van een gietvloer met 4 of 5 lagen kan daarom gerust een kleine week in beslag nemen. Het eindresultaat zal echter verbluffend en het wachten meer dan waard zijn.

Meer informatie nodig?

Voor meer informatie over het aantal lagen van een gietvloer of de droogtijd neemt u gerust contact op met onze specialisten. Maak hiervoor gebruik van onderstaande contactgegevens. We zijn u graag van dienst!

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten