Is een gietvloer krasbestendig?

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Is een gietvloer krasbestendig? Ontdek het hier

Bij de overweging om een gietvloer te nemen, is het belangrijk de voordelen en nadelen af te wegen. Als u zich aan het oriënteren bent op een nieuwe vloer dan heeft u waarschijnlijk verschillende vragen. Bijvoorbeeld de vraag ’Is een gietvloer krasbestendig?’. Het is niet vreemd dat deze vraag opkomt, want bij G-vloeren komt deze vraag vaker voorbij. Daarom gaan wij hier uitgebreid in op de vraag of een gietvloer krasbestendig is.

Niet 100% krasbestendig

Een gietvloer is niet 100% krasbestendig. Wij leggen graag uit hoe dat zit. Onze gietvloeren bestaan uit diverse lagen met een topcoating als bovenste laag. Dat is de laag die voorziet in bescherming van de gietvloer. Het is deze bovenste laag die slijtvast en sterk is, maar niet volledig krasbestendig. Dat wil niet zeggen dat gietvloeren bij het minste of geringste krasjes oplopen. De topcoating komt er namelijk niet voor niets overheen. Het is echter zo dat bepaalde handelingen het risico op krasjes vergroten. Bijvoorbeeld als u met meubels over de vloer gaat schuiven. Of als u schoenen draagt met een profiel, waarin steentjes vast komen te zitten. In deze situaties is de gietvloer niet helemaal krasbestendig. Er zijn echter simpele maatregelen te treffen om uw gietvloer krasbestendig te maken.

Gietvloer tegen krassen beschermen

De krasbestendigheid van gietvloeren is eenvoudig te realiseren door enkele maatregelen te nemen. Een hele eenvoudige maatregel is viltjes onder poten van meubels aan te brengen, zoals onder stoelen aan de eetkamertafel. Bij het verschuiven van de eetkamerstoelen met viltjes eronder is de gietvloer krasbestendig. Het is aan te raden om zware meubelen niet van hun plaats te verschuiven, maar deze op te tillen. Het probleem van steentjes onder schoenen is op te lossen door binnen geen schoenen te dragen. Of door een schoonloopmat bij de voordeur te leggen, waar het vuil van de schoenen op achterblijft.

Extra topcoating

Een gietvloer is extra krasbestendig te maken door een extra topcoating aan te brengen. Normaal gesproken is er sprake van een enkele laag. Door een tweede laag aan te brengen, bestaat de PU gietvloer totaal uit vijf lagen. Daarmee is er sprake van een betere bescherming van de gietvloer. De topcoating voorziet in een transparante bescherming en heeft daarnaast een extra voordeel. Dat is dat de vloer vuilafstotend wordt en eenvoudig is schoon te maken.

Krassen in uw gietvloer?

Het is altijd mogelijk dat er zich een situatie voordoet, waarin er diepe krassen ontstaan. Bijvoorbeeld door het verschuiven van een zware kast. Of door het laten vallen van een scherp en zwaar voorwerp. De gietvloer is daarvoor niet krasbestendig genoeg. Heeft u te maken met diepe krassen of andere beschadigingen in uw gietvloer? Het is dan mogelijk om de gietvloer te renoveren. Bijvoorbeeld met de optie om een nieuwe topcoating aan te brengen als de gietvloer zelf eronder nog intact is. Meer weten over de krasbestendigheid van onze gietvloeren? Of wilt u met een van onze adviseurs praten? Bel ons dan of stuur even een e-mail.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten