Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
3x keukenvloertrends in 2023

3 keukenvloertrends in 2023

Bent u op zoek naar een nieuwe keukenvloer? Er zijn in 2023 een aantal keukenvloertrends die u van inspiratie voorzien om tot de beste keuze te komen. Bij alle trends die van toepassing zijn, is het belangrijk om design en comfort te combineren met gemak. Deze aspecten vormen namelijk de basis voor de keukenvloertrends in 2023. Daarnaast is het een trend om voor een minimalistisch design in de keuken te kiezen om een moderne en rustige uitstraling te realiseren. Hieraan kan de keukenvloer een belangrijke bijdrage leveren.

1 – PU gietvloer

Een PU gietvloer voldoet aan alle kenmerken van de keukenvloertrends in 2023. Dit is een vloer die minimalistisch is vanwege het strakke en naadloze karakter. Een extra voordeel is bovendien dat dit type gietvloer perfect is om in de keuken te leggen. Knoeit u met water dan blijft dit op de keukenvloer liggen, want PU gietvloeren zijn vloeistofdicht. Zo stoten deze naadloze vloeren ook vuil en stof af. Wat dat betreft zit het met de hygiëne ook helemaal goed als u voor deze keukenvloer kiest. Bovendien kan u de kleur kiezen die aansluit bij de kleur van uw keukenkastjes, aanrechtblad en apparatuur. PU gietvloeren zijn  door G-vloeren in alle kleuren uit te voeren.

2 – Woonbeton

Woonbeton is een van de andere keukenvloertrends in 2023 en net als de PU gietvloer helemaal naadloos. Deze vloer brengt door het gemêleerde effect net wat meer leven in de keuken, maar heeft door in de basis een eenheid te zijn een rustige en minimalistische look. Gemak combineert met comfort en met een luxe uitstraling als u voor een gevlinderde betonvloer in uw keuken kiest. Woonbeton is in meerdere kleuren aan te brengen en is een vloer die onder meer het stijlvolle karakter van een zwarte keuken benadrukt.

3 – Betonlook vloer

Een betonlook vloer is een ideale keuze als u van alle voordelen van een PU gietvloer wilt profiteren, maar wel met een meer speels effect in de uitstraling. Bij betonlook keukenvloeren is er sprake van een menging van tinten die de vloer een designeffect meegeven. Dit zit uiteraard ook al in de naam van de betonlook vloer verborgen. Het betoneffect is in een rustige en elegante stijl te realiseren of in een meer robuuste uitvoering. Zo kiest u altijd een betonlook keukenvloer in een design en kleur die afgestemd zijn op de keukenstijl.

Keukentrends

Als u de keuken gaat verbouwen en een nieuwe keuken laat plaatsen in combinatie met een nieuwe vloer heeft u de mogelijkheid trends op elkaar te laten aansluiten. Bijvoorbeeld als het gaat om de toepassing van kleur. Een combinatie van zachte kleuren is een van de trends en dan vooral in een uitvoering die harmonie en verbinding uitstraalt. PU gietvloeren zijn perfect om een zachte kleurencombinatie te realiseren en benadrukken de harmonie en eenheid in uw keuken. Een andere trend is dat steeds vaker de keuze voor een duurzame keukeninrichting wordt gemaakt. De genoemde keukenvloeren die trendsetter zijn, voldoen aan het duurzaamheidskarakter en niet in de laatste plaats, omdat onze gietvloeren jarenlang meegaan.