Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Gietvloer slaapkamer

5 inspiratie tips voor een gietvloer in de slaapkamer

Een gietvloer in de slaapkamer is praktisch, uitstekend stofvrij te houden en is in allerlei sferen te realiseren. Bovendien maakt het niet uit welke interieurstijl de slaapkamer heeft, want gietvloeren passen werkelijk overal bij. Het is vooraf al leuk om te bedenken hoe de slaapkamer eruit komt te zien. Om wat meer ideeën te geven, volgen hier 5 inspiratie tips voor een gietvloer in de slaapkamer.

1. Groen: rust en kalmte

Een groene gietvloer in de slaapkamer straalt rust uit. Dat is te danken aan het kalmerende effect van deze kleur. Bovendien staat groen prachtig bij bijvoorbeeld natuurlijke materialen, zoals een bed en kledingkast van hout. Qua interieurstijl is een groene gietvloer ideaal in slaapkamers met een bohemian stijl die zowel chique als boutique kan zijn. Ook als de slaapkamer in een urban jungle stijl is ingericht, past een groene gietvloer daar perfect bij.

2. Oranjerode: warm en sfeervol

Een oranjerode tint met subtiele kleurschakering is een perfecte keuze om een warme en sfeervolle slaapkamer te creëren. Het is mogelijk om de muren ook in eenzelfde tint, maar dan lichter of donkerder te schilderen. Dan ontstaat er als het ware een warm bad met een knusse en gezellige uitstraling. Een oranjerode gietvloer staat echter ook prachtig als de muren van de slaapkamer wit of roomwit zijn geschilderd.

3. Blauw: geborgenheid en knus

Een blauwe gietvloer in de slaapkamer staat voor geborgenheid en geeft een knus gevoel. Uiteraard zijn er allerlei blauwtinten om een keuze uit te maken. Een felblauwe vloer heeft wat dat betreft een minder knus effect dan een diepdonkerblauwe tint. Zo is er met de keuze voor een bepaalde tint invloed uit te oefenen op de gewenste mate van knusheid en geborgenheid. Op een kinderkamer staat een felblauwe tint prachtig in combinatie met een maritiem thema van het interieur. Een grijsblauwe tint is subtieler en is ideaal om een kalme sfeer te realiseren in de slaapkamer

4. Donkergrijs: stijlvol en luxe

Een donkergrijze gietvloer in de slaapkamer staat voor een stijlvolle en luxe aanblik. Bovendien is het voordeel van donkergrijs dat alle kleuren ermee te combineren zijn. Zo is het mogelijk om verschillende kleuraccenten aan te brengen. Op die manier is er ook nog eens in een speciale sfeer te voorzien afhankelijk van de kleurkeuze.

5. Geel: net even anders

Een gele gietvloer in de slaapkamer is net even anders, maar wel bijzonder origineel en fraai. Deze kleur brengt vrolijkheid met zich mee en geeft een energie gevoel. Dat is natuurlijk perfect bij het in de ochtend opendoen van de ogen om de dag meteen fit en energiek te beginnen. Een gele gietvloer in de slaapkamer staat bovendien gezellig en doet warm aan. Ook voor deze kleurtint geldt dat er een combinatie met allerlei andere kleuren mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een zachte groentint of aan wit. Er zijn wat dat betreft nog veel meer kleuren die in inspirerende ideeën voor een gietvloer in de slaapkamer voorzien. Bekijk deze kleurenkaart voor gietvloeren maar eens.