Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
5 inspiratie tips voor een gietvloer in de woonkamer

5 inspiratie tips voor een gietvloer in de woonkamer

Een gietvloer in de woonkamer voorziet in een strakke basis en biedt praktische voordelen. Er is bovendien afstemming te realiseren in combinatie met allerlei stijlen. Bijvoorbeeld met de populairste interieurstijlen van dit moment, zoals het industriële interieur net als de Scandinavische stijl. Daar is de bohemian woonstijl aan toe te voegen met aardse en rijke kleuren. De veelzijdige mogelijkheden maken het voor een brede doelgroep interessant om voor een gietvloer in de belangrijkste ruimte in huis te kiezen. Om leuke ideeën op te doen voor een gietvloer in de woonkamer volgen hier 5 inspiratie tips.

1. Stem de kleurkeuze af op de gewenste sfeer

De kleurkeuze voor een gietvloer bepaalt in grote mate de sfeer die in de woonkamer ontstaat. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een sereen effect te bereiken door voor een witte gietvloer te kiezen. Bij de voorkeur voor een warme uitstraling ligt het voor de hand om voor natuurlijke kleuren te kiezen. Of voor een subtiele oranjerode kleurschakering. Neem de tijd om een goede kleurkeuze te maken, want een gietvloer heeft een lange levensduur met een duurzaam karakter.

2. Kies voor een DUO gietvloer voor levendig effect

Er is wat meer leven in de brouwerij te brengen door voor een DUO gietvloer in de woonkamer te kiezen. Deze vloer voorziet namelijk in een levendig effect door de mengeling van twee kleurtinten die op natuurlijke wijze in elkaar overvloeien. Een dergelijke vloer past perfect in een rustig ingerichte woonkamer met een minimale inrichting net als in een industrieel ingerichte woonruimte. De mate van het levendige effect is overigens naar eigen voorkeur te bepalen. Dat hangt namelijk af van het beperkt of verder mengen van de kleurtinten.

3. Laat de gietvloer doorlopen in de open keuken

Een woonkamer met een open keuken leent zich perfect om eenheid te realiseren met het laten doorlopen van de gietvloer. Onze gietvloeren zijn geschikt voor toepassing in de keuken en beschikken over hygiënische eigenschappen. De eenheid van een strakke en naadloze vloer straalt rust uit. Uiteraard is het ook mogelijk om onderscheid in kleur aan te brengen tussen beide ruimtes.

4. Combineren met natuurlijke materialen

Een strakke en moderne PU gietvloer bij allerlei soorten materialen. Het staat bijvoorbeeld prachtig om een gietvloer met meubels van hout te combineren. Denk daarbij

aan een grote eetkamertafel van licht hout op een donkere gietvloer. Of aan een donkere eettafel van hout op een oranjerode gietvloer. Ook staal is net als glas materiaal dat prachtig staat bij deze strakke vloerafwerking. Bijvoorbeeld een salontafel met glasplaat omlijst en afgewerkt met tafelpoten van roestvrij staal.

5. Vloerkleed op gietvloer in grote woonkamer

Een gietvloer in een grote woonkamer staat prachtig en is perfect met een vloerkleed te combineren. Bijvoorbeeld door op de gietvloer in de zithoek van de grote woonkamer neer te leggen. Daarmee is er sprake van het creëren van een knusse leefhoek met een extra gezellige sfeer. Een vloerkleed is ook ideaal om diverse delen in de woonkamer af te kaderen.

Lichte woonkamer inspiratie

Naast de 5 inspiratie tips voor een gietvloer in de woonkamer is het ook interessant om meer te weten over specifieke situaties. Bijvoorbeeld als u een lichte woonkamer heeft of wenst en welke kleur gietvloer of type gietvloer daar het beste bij past. Kiest u dan bijvoorbeeld het beste voor een lichte PU gietvloer of voor woonbeton in een meer donkere kleurtint? Het is geheel afhankelijk van de sfeer die u wenst te bereiken en de stijl in de woonkamer welke optie het beste is. Daarbij is het eveneens mogelijk om aan praktische aspecten te denken.

Donkere gietvloer in een lichte woonkamer

Gietvloeren in meer donkere kleurtinten zijn heel populair. Dat komt omdat donkere kleurtinten in een lichte woonkamer een warme sfeer uitstralen. Vooral als de rest van de woonkamer met lichtgekleurde meubels is ingericht. Een extra voordeel is dat het lichte meubilair perfect uitkomt op een gietvloer in een donkere kleurtint. Denk bijvoorbeeld aan een blauwe gietvloer, wat uiteraard ook gedurfd is of aan een meer neutrale kleurtint als antraciet waar alle kleuren mooi bij staan.

Lichte gietvloer in een lichte woonkamer

Zo is er voor een lichte woonkamer met een lichte vloer eveneens allerlei inspiratie beschikbaar. Een witte gietvloer is natuurlijk het ultieme als u de woonkamer zo licht mogelijk wilt maken. Er zijn echter ook lichte natureltinten gietvloeren die populair zijn om toe te passen in een Scandinavisch interieur. Het is bij een lichte gietvloer in een woonkamer wel belangrijk om met een praktisch aspect rekening te houden. Heeft u bijvoorbeeld jonge kinderen of huisdieren, zoals een hond of een kat? Op een lichte gietvloer zijn vuil, stof en haren wel opvallender in het zicht aanwezig. Het voordeel is echter wel dat het in een handomdraai mogelijk is om een witte of lichtkleurige gietvloer in de woonkamer weer schoon te maken.