Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Moderne conferentieruimte met een houten tafel en zachte pastelkleurige gietvloer kleurstalen aan de muur, weerspiegelend de kleurentrends van 2024.

Aardse tinten en zachte pastelkleuren: de kleurentrends van gietvloeren in 2024

Het is een trend om het interieur in eigen huis uniek, onderscheidend, maar vooral persoonlijk te maken. Daar is aansluiting bij te vinden door uw gietvloer in de ideale kleur te kiezen. Er zijn verschillende kleurentrends van gietvloeren in 2024 met opvallende populariteit voor aardse tinten, gevolgd door zachte pastelkleuren. Kiest u liever voor een meer neutrale kleur, dan is het altijd mogelijk om de kleurentrends te volgen met het aanbrengen van accenten in uw interieur.

Gietvloer in aardse tinten: authentiek, warm en natuurlijk

Aardse tinten voor gietvloeren zijn aantrekkelijk, omdat u hiermee voor een warme en natuurlijke uitstraling kiest. Deze look past goed bij landelijke interieurs, maar ook bij een mediterrane inrichting, klassieke stijl en bij vele andere woonstijlen. Denk ook maar aan een bohemian chique interieur of aan een modern ingerichte woning. Doe alvast inspiratie op aan de hand van de kleurvoorbeelden die aardse tinten bevatten. Zo ziet u wat er allemaal mogelijk is op het gebied van gietvloer kleuren.

Variatie in aardse tinten voor gietvloeren

Valt uw keuze op een natuurlijke en warme uitstraling, dan is de kans groot dat u bij een van de mooie aardse tinten voor gietvloeren uitkomt. De aardse kleuren zijn in allerlei variaties beschikbaar, van een prachtige beige kleur tot warmrood, maar ook geeltinten en bruintinten behoren tot de aardse kleuren. Bovendien zijn de gietvloeren in aardse kleuren in een lichte of donkere tint uit te voeren. De natuurlijke uitstraling in uw interieur met een gietvloer in een aardse tint past goed bij meubelen en materialen van natuurlijk materiaal. Bijvoorbeeld bij een houten tafel, leren bank of rotanstoelen.

Gietvloer in pastelkleuren: zacht, licht en sfeervol

Een gietvloer in een pastelkleur is steeds vaker onderdeel van het interieur in woningen. Dat is niet zonder reden, want pastelkleuren zijn fraaie zachte kleuren. Bij pastelkleuren denkt u misschien al snel aan lichtroze of licht mintgroen en pastelblauw, maar er is zoveel meer kleur mogelijk. Het draait bij pastelkleuren namelijk om de zachtheid van de tint. Daarom is van elke kleur een pasteltint te maken, simpelweg door puur pigment aan een al lichte kleur toe te voegen. Licht en zacht dat zijn de kenmerken voor de gietvloeren in pastelkleuren, waarbij er een sfeervolle uitstraling ontstaat.

Pastelkleur in het interieur

Pastelkleuren zijn ideaal om toe te passen in het interieur en om te beginnen met een gietvloer als basis. Kiest u voor een gietvloer in een pastelkleur dan zijn de meubelkleuren, accessoires en kleuren op de wand daar gemakkelijk op af te stemmen. De gietvloer in een pastelkleur komt extra mooi uit bij een combinatie met donkere kleurtinten. Er ontstaat in dat geval een fraai contrast. Overigens heeft u bij de keuze voor een mooie pasteltint ook de mogelijkheid om de gietvloer subtiel in lichtgrijs uit te laten voeren. Lichtgrijs heeft als voordeel dat op een later moment, bij het veranderen van kleuren in het interieur, alle nieuwe kleuren er perfect bij passen. Zo kiest u niet alleen nu voor een zachte en lichte gietvloer, maar ook voor de toekomst op lange termijn.