Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Beton Cire: Het Geheim Achter Trendy en Industrieel Design in je Huis

Beton Cire: Het Geheim Achter Trendy en Industrieel Design in je Huis

Een industrieel design is al snel herkenbaar aan de combinatie van materialen, mix van bepaalde kleuren en aan de ontwerpstijl van meubels. Robuust en stoer zijn typische eigenschappen die daarop van toepassing zijn. Dit geldt ook voor het gebruik van hout, beton en glas, waarbij het kleurgebruik zich beperkt tot houtkleuren, wit, zwart en betonkleuren. Er is echter nog een geheim achter een trendy en industrieel interieur in het huis. Dat is beton ciré. Ideaal voor hippe wanden en vloeren.

Beton ciré: trendy en industrieel

Beton ciré is te zien als een soort gewreven beton of als stucbeton en is een ideale vervanger voor bijvoorbeeld tegels in de badkamer. Het geeft badkamers een totale make-over met een stoer en robuust karakter dat een perfecte basis vormt voor een hippe look Een groot voordeel van beton ciré is dat het een redelijk neutraal design heeft, maar toch zo uniek is. Een badkamer die hiermee is afgewerkt, laat direct een industriële, robuuste en stoere basis zien. Op de wanden en/of op de vloer, want dit soort gewreven beton is geschikt voor wanden en vloeren.

Bij uitstek geschikt voor de badkamer

Het effect van beton maakt vrijwel altijd deel uit van een industrieel interieur, want daarmee is de trend ooit gezet. Deze interieurstijl is ideaal om in allerlei ruimtes in huis te realiseren en zo ook in de badkamer. Het geheim van beton ciré is zelfs dat het materiaal geknipt is om toe te passen in een vochtige omgeving. Het is namelijk zo aan te brengen dat het vochtbestendig is, maar dat is niet het enige belangrijke aspect. Beton ciré is naadloos en werkt niet alleen waterafstotend, maar houdt ook bacteriegroei en schimmelvorming buiten de deur. Daarom is deze afwerking voor wanden en vloeren in de badkamer ook zo populair. Het is een topafwerking op het gebied van hygiëne door het waterbestendige en naadloze karakter.

Over tegels aan te brengen

Een renovatie van bijvoorbeeld de badkamer brengt vaak de nodige hak- en breekwerkzaamheden met zich mee. Oude tegels worden er uitgebikt om de wanden en vloer opnieuw af te werken. Het heeft als voordeel dat beton ciré over tegelwanden en een tegelvloer is aan te brengen. Dit scheelt veel werk, want de tegels blijven in dit geval gewoon liggen. Dit bespaart arbeidstijd en sloopkosten. Het is doorgaans wel aan te raden om voorzichtig te zijn bij het aanbrengen van beton ciré in de douche. Indien er sprake is van een beschadiging ter plekke dan is het waterdichte karakter niet meer 100% gegarandeerd. Uiteraard zijn hier oplossingen voor beschikbaar, waar wij u graag meer over vertellen.

Ontdek meer geheimen van beton ciré

Wilt u meer weten over beton ciré en het geheim voor uw interieurstijl ontdekken? Neem gerust contact op met G-vloeren voor meer informatie. Of maak direct een afspraak om naar onze showroom te komen en kennis te maken met alle mogelijkheden van beton ciré. Bijvoorbeeld met alle mooie kleuren en patronen van beton ciré net als met de variatie aan toepassingen.