Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
De beste vloerentrends om in 2023 naar uit te kijken

De beste vloerentrends om in 2023 naar uit te kijken

De vloer bepaalt in uw interieur een groot deel van de sfeer en looks. Door de vloer als uitgangspunt te nemen, is uw inrichting daar helemaal op af te stemmen. Of u houdt bij de keuze voor een vloer rekening met de bestaande interieurstijl en kleuren. Wilt u met de trend meegaan dan raden wij u aan om een keuze te maken uit de beste vloerentrends van 2023. Opvallend is dat het vooral om de kenmerken van de vloeren gaat bij het bepalen van de trend.

Eenheid door eenvoud

Eenheid door eenvoud is een absolute trendsetter in 2023. Dit betekent dat vloeren zo zijn samengesteld dat deze zonder overdreven poespas of versiering de hoofdrol krijgen in het interieur. Een vloerentrend in 2023 die zich daar perfect voor leent, is de PU gietvloer. Deze vloer komt strak, naadloos en in een kleur naar keuze in uw interieur te liggen. De eenheid is verder vorm te geven door de gietvloer in meerdere ruimtes te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld in de woonkamer waar een strakke en moderne vloer komt te liggen, maar ook in de keuken en slaapkamers. Door de eenheid in eenvoud creëert u bovendien een verbindende sfeer in uw woning.

Back to basic met natuurlijke look

Back to basic is toe te schrijven aan reeds ingezette interieurtrends die overslaat naar de beste vloerentrends in 2023. Een natuurlijke look is daarbij op allerlei verschillende manieren met een vloer te realiseren. Hierbij speelt de kleur vooral een belangrijke rol en wordt deze met de eenheid door eenvoud versterkt. De kleur van een gietvloer is zo uit te voeren dat u daarmee een back to basic interieur met natuurlijke look krijgt. Kies bijvoorbeeld voor een mooie zandkleur of voor wit als serene tint. Het is afhankelijk van de kleuren in uw interieur ook ideaal om een groene gietvloer als uitgangspunt te nemen. Alle kleuren uit de natuur zijn te gebruiken om met de vloerentrend in 2023 mee te gaan en een back to basic look te creëren.

Duurzame vloeren

Duurzaamheid is een aspect waar steeds meer consumenten aandacht aan besteden. Niet alleen voor wat betreft het isoleren van woningen, maar ook als het om de aanschaf van producten gaat. Dit is ook het geval bij de aanschaf van vloeren, want consumenten kiezen vaker voor een duurzame vloer. Bijvoorbeeld door juist een vloer te kiezen waarvan bekend staat dat deze een lange levensduur hebben. Hier blinken gietvloeren in uit, want deze gaan tien, twintig of wel dertig jaar of langer mee. Hooguit dat de toplaag een keer aan vervanging toe is.

De aankoop van een gietvloer is wat dat betreft een duurzame keuze. Ook omdat er vrijwel geen restmateriaal over is na het aanleggen van een moderne en duurzame gietvloer. Overigens sluit een duurzame gietvloer goed aan bij andere duurzame maatregelen voor uw woning. Een gietvloer levert bijvoorbeeld een hoog rendement in combinatie met vloerverwarming en voorziet daarom ook in een besparing op de energierekening. Wilt u meegaan met de vloerentrends in 2023? Neem gerust contact met ons op om uw eigen ideale gietvloer samen te stellen.